Bagaimana Mengetahui Adakah Seseorang Menyekat Anda di WhatsApp

Sekiranya anda menghantar seseorang mesej WhatsApp, tetapi anda tidak mendapat balasan, anda mungkin tertanya-tanya adakah anda telah disekat. Nah, WhatsApp tidak keluar dengan jelas dan jelas, tetapi ada beberapa cara untuk mengetahuinya.

Lihat Maklumat Perhubungan dalam Sembang

Perkara pertama yang harus anda lakukan ialah membuka perbualan dalam aplikasi WhatsApp untuk iPhone atau Android dan kemudian melihat butiran hubungan di bahagian atas. Sekiranya anda tidak dapat melihat gambar profil mereka dan yang terakhir dilihat, ada kemungkinan mereka telah menyekat anda.

Kekurangan avatar dan pesanan terakhir yang dilihat bukanlah jaminan bahawa mereka telah menyekat anda. Kenalan anda mungkin telah mematikan aktiviti Terlihat Terakhir mereka.

BERKAITAN: Cara Menyembunyikan Status Dalam Talian Anda di WhatsApp

Cuba Mesej atau Panggilan

Apabila anda menghantar mesej kepada seseorang yang telah menyekat anda, resit penghantaran hanya akan menunjukkan satu tanda semak. Mesej anda sebenarnya tidak akan mencapai WhatsApp kenalan.

Sekiranya anda menghantar pesanan kepada mereka sebelum mereka menyekat anda, anda akan melihat dua tanda semak biru.

Anda juga boleh menghubungi mereka. Sekiranya panggilan anda tidak dihantar, ini bermakna anda mungkin telah disekat. WhatsApp sebenarnya akan membuat panggilan untuk anda, dan anda akan mendengarnya berdering, tetapi tidak ada yang akan menjawabnya.

Cuba Tambahkan Mereka ke Kumpulan

Langkah ini akan memberi anda tanda pasti. Cuba buat kumpulan baru di WhatsApp dan sertakan kenalan dalam kumpulan. Sekiranya WhatsApp memberitahu anda bahawa aplikasi itu tidak dapat menambahkan orang itu ke kumpulan, ini bermakna mereka telah menyekat anda.

Sekiranya anda kesal, anda boleh menyekat seseorang di WhatsApp dengan mudah.