Cara Membuat Tema Google Chrome Anda Dengan Mudah

Kedai Web Chrome Google menawarkan pelbagai tema untuk Chrome, yang merangkumi gambar latar untuk halaman tab baru dan warna tersuai. Lebih baik lagi - anda boleh membuat tema anda sendiri hanya dalam beberapa minit.

Aplikasi Google rasmi ini membolehkan anda membuat tema Google Chrome khusus dengan cepat dan mudah, lengkap dengan gambar latar belakang dan skema warna tersuai. Anda juga boleh berkongsi tema yang anda buat.

Kemas kini : Aplikasi ini tidak lagi tersedia, tetapi anda tidak memerlukannya. Anda boleh mengkonfigurasi warna dan latar belakang dengan ciri tersembunyi yang terdapat di dalam Google Chrome itu sendiri.

Bermula

Kami akan menggunakan aplikasi Tema Chrome Saya dari Google - klik pautan dan pasangkannya dari Kedai Web Chrome. Ia akan muncul di halaman tab baru anda, di mana aplikasi Chrome anda yang dipasang.

Memilih Gambar

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memilih gambar latar untuk halaman tab baru anda. Anda boleh memuat naik fail gambar atau menangkap gambar dari kamera web anda.

Sekiranya anda memuat naik gambar, anda boleh memilih foto peribadi atau jenis gambar wallpaper lain, seperti salah satu gambar dari 100+ koleksi kertas dinding kami. Gambar di bawah adalah dari koleksi padang rumput kami.

Menambah Warna

Pada skrin seterusnya, anda dapat memilih warna yang terpisah untuk bingkai, bar alat, dan warna latar belakang. Sudah tentu, ini adalah aplikasi Google, jadi ada butang "Saya merasa bertuah" yang secara automatik akan memilih beberapa warna yang sesuai untuk anda. Warna yang dipilih secara automatik akan berupaya memadankan gambar latar yang anda pilih sebelumnya.

Memasang Tema Anda

Setelah selesai, tema anda akan dihasilkan dan anda akan melihat butang pemasangan yang akan menambahkannya ke penyemak imbas anda. Anda juga akan mendapat pautan yang boleh anda gunakan untuk membaginya dengan orang lain - hantarkan pautan kepada mereka melalui e-mel, pesanan segera, Facebook, atau di mana sahaja anda boleh menyalin-menampal pautan. Sudah tentu, kerana ini adalah Google, anda juga boleh berkongsi tema tersuai anda di Google+ dengan satu klik.