Apa Sebenarnya Emoji Rakan Snapchat

Snapchat mempunyai "Friend Emoji" yang muncul di sebelah rakan yang paling sering Anda hubungi. Inilah panduan lengkap anda untuk semua emoji rakan di Snapchat, dan maksudnya.

Maksud Emoji Rakan Lalai

Snapchat menganggap "Sahabat Terbaik" sebagai seseorang yang paling banyak anda kirimi gambar. Anda boleh mempunyai sehingga lapan Sahabat Terbaik dalam senarai kenalan anda. Emoji rakan menunjukkan status hubungan anda dengan rakan (yang ke Snapchat, bermaksud variasi jumlah snap yang anda kirimkan satu sama lain).

Inilah maksud emoji rakan lalai:

 • Bayi ( ):  Anda baru sahaja berkawan dengan orang ini.
 • Wajah Tersenyum ( ): Orang ini adalah salah satu daripada lapan Sahabat Terbaik anda (anda telah menghantar lebih banyak mesej kepada orang itu daripada orang lain).
 • Gold Heart ( ):  Emoji ini bermaksud anda dan orang ini adalah Sahabat Terbaik nombor satu sama lain. Anda mengirim paling banyak mesej kepada mereka, dan mereka paling banyak menghantar mesej kepada anda.
 • Hati Merah ( ): Anda dan orang ini telah menjadi sahabat nombor satu sama lain selama dua minggu berturut-turut.
 • Pink Hearts ( ):  Anda dan orang ini telah menjadi Kawan Terbaik nombor satu sama lain selama dua bulan berturut-turut.
 • Smirking Face ( ):  Anda adalah Sahabat Terbaik orang ini tetapi mereka bukan milik anda. Dengan kata lain, mereka telah menghantar paling banyak mesej kepada anda, tetapi anda telah menghantar paling banyak mesej kepada orang lain.
 • Wajah Grimace ( _: Anda berkongsi Rakan Terbaik dengan orang ini.  Dengan kata lain, Sahabat mereka juga adalah Sahabat Terbaik anda.
 • Wajah Cermin Mata Hitam ( ):  Anda berkongsi Rakan Kawan dengan orang ini. Salah satu daripada lapan Sahabat Terbaik anda juga merupakan salah satu daripada lapan Sahabat Terbaik orang ini.
 • Fire ( ):  Anda dan orang ini berada di Snapstreak. Di sebelah emoji ini, anda juga akan melihat berapa hari anda dan orang ini berturut-turut. Sekiranya salah seorang dari anda pergi 24 jam tanpa mengetuk yang lain, Snapstreak akan berakhir.
 • 100 ( ):  Anda dan orang ini mengekalkan Snapstreak selama 100 hari.
 • Jam pasir ( ):  Snapstreak anda akan berakhir tidak lama lagi. Kirim Snap, bukan sembang, jika anda mahu coretan itu berterusan.
 • Kek Hari Lahir ( ):  Rakan ini dilahirkan hari ini.

Kebanyakan orang menggunakan emoji rakan lalai, tetapi anda tidak perlu.

Cara Mengubah Emoji Rakan Lalai

Sekiranya anda tidak menyukai emoji lalai, anda boleh menyediakan emoji tersuai yang mungkin lebih sesuai dengan anda.

Pada skrin utama aplikasi Snapchat, ketik gambar profil anda di kiri atas.

Di halaman profil, ketuk roda gigi di kanan atas.

Pada halaman Tetapan, tatal ke bawah ke bahagian "Perkhidmatan Tambahan", lalu ketuk pilihan "Kelola".

Ketik "Emoji Kawan" untuk memperibadikan emoji yang anda lihat di sebelah Sahabat Terbaik anda.

Pada halaman Emoji Rakan, ketik Emoji Rakan yang ingin anda sesuaikan.

Ketik emoji baru yang ingin anda gunakan, dan kemudian ketuk anak panah Kembali untuk menyimpan tetapan.

Emoji rakan Snapchat adalah cara yang menyeronokkan untuk melacak persahabatan anda di dalam aplikasi. Mereka benar-benar bersifat peribadi bagi setiap pengguna, tidak seperti ciri sahabat lama yang dulu ada di tempatnya, jadi anda tidak perlu risau untuk mengganggu orang lain yang berada di kedudukan teratas.