Cara Menyambung Semula SmartThings ke Aplikasi Google Home

Platform rumah pintar SmartThings membuat beberapa perubahan besar pada tahun 2020. Sekiranya anda sebelumnya menambahkan peranti SmartThings ke aplikasi Google Assistant atau Home, anda perlu menyambungkan semula perkhidmatan untuk terus menggunakannya. Kami akan menunjukkan kepada anda cara melakukannya.

Mulai 8 September 2020, integrasi SmartThings yang asli dengan Google Home akan berhenti berfungsi. Anda tidak lagi dapat mengawal peranti dari peranti yang dibantu oleh Pembantu Google, seperti pembesar suara pintar dan paparan pintar Nest. Ini mempengaruhi sesiapa sahaja yang menambahkan SmartThings ke Google Home sebelum 15 April 2020.

Tindakan Google yang baru merangkumi masa tindak balas yang lebih cepat dan lebih banyak peranti, dan menyokong banyak lokasi. Sekiranya anda ingin terus mengawal peranti SmartThings melalui peranti Google Nest dan Home, anda perlu menyambungkannya semula.

Buka aplikasi Google Home di iPhone, iPad, atau perangkat Android anda dan kemudian ketuk ikon "+" di sudut kiri atas.

Pilih "Siapkan Peranti."

Kerana kami sudah memiliki SmartThings yang terintegrasi, ketuk "Ada Sesuatu yang Sudah Disiapkan?"

"SmartThings" akan menjadi salah satu perkhidmatan yang tertera di bahagian atas. Ketik pilihan.

Pada iPhone atau iPad anda, ketuk "Periksa Peranti Baru." Pada peranti Android anda, ketuk "Sambung semula Akaun".

Anda akan dibawa ke halaman log masuk di mana anda boleh menggunakan akaun Samsung atau akaun SmartThings anda.

Setelah log masuk, anda akan diminta untuk "Memberi Otorisasi" Google untuk mengakses lokasi, perangkat, dan pemandangan SmartThings.

Itu sahaja! Anda mungkin harus memindahkan beberapa peranti kembali ke bilik masing-masing, tetapi yang lain mestilah seperti yang anda sediakan sebelumnya.