Cara Menukar Lagu iTunes ke MP3

Terdapat banyak "penukar audio" di luar sana yang berusaha membuat anda membayar $ 20 untuk sesuatu yang boleh anda lakukan secara percuma dengan ciri tersembunyi ini di iTunes. Mudah digunakan dan berfungsi dengan perpustakaan anda yang sudah ada.

Buka pilihan iTunes (iTunes> Preferences, atau Command + Comma) dan arahkan ke tab "Umum". Klik butang "Tetapan Import" di bahagian bawah.

Tetingkap ini membolehkan mengubah format lagu baru ditambahkan ke perpustakaan anda. Anda boleh memilih dari mana-mana pilihan di sini, tetapi kami akan menggunakan MP3.

Secara lalai, kadar bit agak rendah, tetapi anda boleh menaikkannya:

Kadar bit secara langsung mengawal kualiti audio. 320kbps setinggi kebanyakan MP3 dan kualiti sangat baik. Namun, jika fail yang anda ubah tidak berkualiti, ia tidak akan memberi perbezaan.

BERKAITAN: Bagaimana Pemampatan Fail Berfungsi?

Sekarang setelah kita mengubah pengaturan impor, kita dapat menggunakan fungsi "Buat Salin" yang ada untuk menduplikasi lagu. Oleh kerana kami telah memilih MP3 sebagai format pilihan fail kami, pengekod akan menggunakannya semasa menyalin lagu. Anda boleh mendapatkan pilihan ini di bawah Fail> Buat Versi MP3.

Ini akan menggandakan fail, jadi anda akan mempunyai dua fail dengan nama yang sama di perpustakaan anda selepas ini. Anda boleh mengklik salah satu daripadanya dan memilih "Show in Finder" dari menu drop-down untuk mendapatkan akses ke fail MP3 yang sebenarnya.

Anda boleh menukar seberapa banyak lagu pada masa yang anda mahukan. iTunes menyimpan salinan di dalam folder album yang sama, sehingga Anda dapat menyusun berdasarkan "Date Modified" atau "Date Added" di Finder untuk memilih lagu baru. Cari fail yang dibuat pada masa yang sama.

Dari sini anda boleh memindahkannya ke tempat lain atau memadam fail lama.

Sekiranya anda memerlukan sesuatu yang lebih baik daripada menggunakan iTunes, atau tidak mahu menambahkan fail anda ke iTunes hanya untuk menukarnya, anda boleh mencuba XLD, penukar audio sumber percuma dan terbuka.

Cukup muat turun DMG, buka program dan pilih format output, dan kemudian pilih "Buka" dari menu fail. Secara automatik ia akan menukar fail dan menyimpannya dalam direktori yang sama.

Kredit Imej: flatvector / Shutterstock