Cara Menggunakan Latar Belakang Maya di Google Meet

Google Meet adalah perkhidmatan persidangan video yang popular untuk semua perkara, dari perjumpaan kerja yang penting hingga melepak dengan rakan. Latar belakang maya adalah ciri yang menyeronokkan dan berguna. Kami akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan latar belakang maya dalam panggilan video Google Meet anda yang seterusnya.

Latar belakang maya adalah ciri popular di Zoom, tetapi Google Meet juga boleh melakukannya. Pada masa penulisan, ciri ini terhad kepada Google Meet di web. Anda boleh memilih dari pelbagai latar belakang yang dimuatkan atau memuat naik gambar anda sendiri.

BERKAITAN: Cara Mengubah Latar Belakang Zum Anda ke Foto atau Video yang Menyeronokkan

Untuk memulakan, anda perlu berada di mesyuarat Google Meet di penyemak imbas web seperti Chrome. Anda boleh menyertai mesyuarat atau memulakan sendiri.

Seterusnya, ketik ikon menu tiga titik di sudut kanan bawah.

Pilih "Ubah Latar Belakang" dari menu.

Menu Latar Belakang akan meluncur keluar dari sebelah kanan skrin anda. Terdapat butang untuk mengaburkan latar belakang kehidupan sebenar anda yang terdapat di bahagian atas senarai.

Di bawah butang tersebut terdapat gambar latar maya yang telah dimuatkan. Cukup klik satu untuk menggunakannya.

Untuk menggunakan foto anda sendiri, klik butang “+”.

Tetingkap pengurus fail akan terbuka untuk anda mencari gambar yang terdapat di komputer anda untuk digunakan. Kami mengesyorkan menggunakan JPG atau PNG dengan resolusi 1920x1080p.

Sekarang gambar akan dipaparkan sebagai latar belakang anda! Ketuk "X" di sudut kanan atas untuk meninggalkan menu Latar Belakang.

Itu sahaja! Gunakan alat ini untuk meningkatkan perjumpaan kerja anda atau bersenang-senang dengan rakan.