Cara Mengembalikan Buku Audio yang Boleh didengar

Terdengar hebat. Dengan harga $ 15 sebulan, anda dapat memilih buku audio dalam koleksi; dengan harga $ 23 sebulan, anda mendapat dua buah buku. Tetapi apa yang berlaku jika anda memuat turun buku secara tidak sengaja atau membuang kredit kerana ia seperti yang diceritakan oleh Gilbert Gottfried dengan helium? Nah, berita baiknya adalah bahawa jika anda tidak berpuas hati dengan sebab apa pun, anda boleh mengembalikan pembelian anda yang didengar. Ini caranya.

Dasar Pemulangan Audible

Seperti kebanyakan dasar pengembalian Amazon, dasar Audible sangat liberal. Terdapat beberapa perkara yang perlu diingat:

  • Anda mesti menjadi ahli Audible untuk mengembalikan buku audio.
  • Anda mesti mengembalikan buku dalam masa 365 hari selepas membelinya.
  • Anda akan dikembalikan dengan cara yang sama seperti yang anda beli; jika anda membayar dengan kredit, anda akan mendapat pulangan kredit.
  • Anda boleh mengembalikan buku walaupun anda telah mendengarnya.

Dasar pengembalian Audible dirancang supaya anda merasa selesa untuk mencuba buku audio rawak atau pencerita yang berbeza. Anda tidak boleh menggunakan satu kredit untuk mendengar sepuluh buku. Sekiranya Amazon menganggap anda menyalahgunakan polisi pengembalian, anda tidak dapat mengembalikan buku, perkhidmatan pelanggan akan menghubungi anda, dan akaun anda mungkin digantung. Kami tidak mempunyai jumlah yang sukar mengenai berapa banyak pulangan yang boleh anda buat. Tetapi, jika anda kerap membeli buku audio, mendengarkannya, dan kemudian mengembalikannya, Audible akan melihat.

Cara Mengembalikan Buku yang Boleh didengar

Pergi ke laman web Audible dan log masuk ke akaun anda. Untuk sebab tertentu, ini hanya berfungsi di laman desktop Audible, bukan di aplikasi mudah alih.

Klik nama anda di kanan atas halaman, dan kemudian klik "Butiran Akaun" pada menu lungsur.

Di halaman akaun anda, klik pilihan "Sejarah Pembelian".

Anda akan melihat senarai semua buku audio yang telah anda beli. Klik butang "Return Title" di sebelah tajuk yang ingin dikembalikan. Sekiranya anda tidak dapat mengembalikan buku dengan alasan apa pun, ia akan tertera "Tidak Layak untuk dikembalikan".

Pilih sebab anda mengembalikan buku, dan kemudian klik butang "Kembali Tajuk".

Dan begitu sahaja, buku itu dikembalikan.

Sekiranya anda membeli buku itu dengan kredit, anda akan dapat menggunakan kredit itu semula. Sekiranya anda membeli buku dengan cara lain, anda memerlukan masa sehingga sepuluh hari bekerja untuk mendapatkan bayaran balik.