Cara Menunjukkan atau Menyembunyikan Butang Utama di Google Chrome

Ingat bila semua penyemak imbas web mempunyai butang yang akan mengarahkan anda kembali ke laman utama yang telah ditentukan? Walaupun Google berbangga mempunyai antara muka yang bebas kekacauan, beberapa orang mengenangkan hari-hari ketika anda dapat mengklik butang dan kembali ke laman utama anda.

Cara Menunjukkan atau Menyembunyikan Butang Laman Utama

Google Chrome menyembunyikan butang "Laman Utama" dari bar tugasnya secara lalai untuk menyediakan antara muka yang bersih kepada orang lain. Namun, ada orang yang terlepas mempunyai butang yang langsung membawa anda kembali ke laman web tertentu dengan satu klik butang. Butang tidak hilang selama-lamanya, ikuti langkah-langkah ini untuk mendapatkannya semula.

Nyalakan Chrome, klik ikon menu, dan kemudian klik "Tetapan." Sebagai alternatif, anda boleh chrome://settings/ memasukkan Omnibox untuk pergi terus ke sana.

Tatal ke bawah dan di bawah tajuk Penampilan, togol "Tunjukkan Butang Rumah".

Sebaik sahaja anda menukar butang Laman Utama, ia akan muncul di antara kotak Omnibox dan Refresh / Stop.

Tetapan lalai akan mengalihkan anda ke halaman Tab Baru, tetapi mengklik butang + (tambah) untuk membuka tab baru sudah melakukan itu, yang menjadikan ini sedikit berlebihan.

BERKAITAN: Sesuaikan Halaman Tab Baru Chrome, Tidak Perlu Sambungan

Untuk memanfaatkan sepenuhnya butang Laman Utama, anda dapat mengaturnya untuk terus ke laman web kegemaran anda dengan memasukkannya ke dalam bidang yang disediakan semasa anda menghidupkannya.

Sekarang, setiap kali anda mengklik butang Laman Utama, anda diarahkan ke URL tertentu dan bukannya melihat halaman Tab Baru.

Sekiranya anda ingin menyembunyikan butang Laman Utama, kembali ke chrome://settingsdan beralih "Tunjukkan Butang Rumah" ke posisi mati.