Cara Mengubah Nama Pengguna dan Nama Paparan Instagram anda

Di Instagram, anda boleh menukar nama paparan atau nama pengguna anda kapan pun anda mahu, sekerap yang anda mahukan. Ikuti panduan di bawah untuk menukar nama dan / atau pengendalian Instagram anda.

Nama paparan dan nama pengguna Instagram anda adalah dua perkara yang berasingan. Nama paparan anda muncul di bawah ikon profil anda, dan tidak harus unik. Anda bahkan boleh menambahkan emoji atau watak khas untuk membumbui.

Pemegang Instagram anda, atau nama pengguna, sebaliknya, muncul di bahagian atas profil Instagram anda. Ini adalah pengecam unik anda. Tidak boleh melebihi 30 aksara, dan watak khas tidak dibenarkan di sini. Anda hanya boleh menggunakan huruf, noktah, angka, atau garis bawah.

Cara Menukar Nama Paparan Instagram Anda

Anda boleh menukar nama dan pegangan anda dari profil Instagram anda.

Untuk menukar nama paparan anda, buka Instagram pada iPhone atau peranti Android anda. Ketik ikon Profil anda di sudut kanan bawah.

Seterusnya, ketik "Edit Profil."

Ketuk kotak teks di sebelah "Nama," dan kemudian ketuk ikon Hapus (x) untuk membuang nama paparan semasa anda.

Sekarang, taipkan nama baru anda. Setelah selesai, ketik "Selesai."

Instagram mengembalikan anda ke profil anda, di mana anda akan melihat nama paparan baru anda.

Cara Menukar Nama Pengguna Instagram Anda

Sama mudahnya menukar pemegang Instagram anda, selagi nama pengguna yang anda inginkan belum digunakan oleh orang lain

Anda memulakan proses dengan cara yang sama seperti yang anda lakukan untuk menukar nama paparan anda. Buka Instagram, buka Profil anda, lalu ketuk "Edit Profil."

Ketik kotak teks di sebelah "Nama Pengguna."

Sekarang, ketik ikon Padam (x) untuk menghapus nama pengguna semasa anda.

Ketik nama pengguna baru anda, kemudian ketik "Selesai."

Sekiranya nama pengguna itu tidak tersedia, aplikasi akan memberitahu anda. Sekiranya tidak tersedia, cuba tambah titik atau garis bawah, atau pilih nama pengguna lain. Ketuk "Selesai" sekali lagi untuk menghantar nama pengguna baru.

Setelah nama pengguna baru anda diterima, anda akan kembali ke bahagian "Edit Profil". Ketik "Selesai."

Anda sekarang akan melihat nama pengguna yang dikemas kini di bahagian atas profil Instagram anda.

Sekiranya anda memutuskan untuk kembali ke nama pengguna lama anda, anda boleh cuba menukarnya kembali. Instagram akan menyimpan nama pengguna anda sebelumnya selama 14 hari. Namun, selepas itu, ia dilepaskan ke alam liar. Walaupun begitu, anda masih boleh beralih kepadanya, selagi tidak ada orang lain yang menuntutnya.

Baru menggunakan Instagram? Ketahui cara menggunakan beberapa ciri yang menyeronokkan, seperti Kesan Instagram. Anda mungkin juga ingin memangkas atau mengedit Boomerangs atau mengatur ciri Tutup Rakan.

BERKAITAN: Cara Menggunakan Kesan Instagram pada iPhone dan Android