Cara Membuat Mod Offline Steam Berfungsi

Mod luar talian Steam terkenal dengan masalah. Untuk memastikan ia berfungsi dengan baik, anda harus melakukan beberapa langkah semasa dalam talian. Sekiranya tidak, Steam seharusnya meminta anda untuk mod luar talian - tetapi ini tidak selalu berfungsi dengan baik.

Sekiranya mod luar talian Steam tidak berfungsi sama sekali, anda mungkin masih beruntung - beberapa permainan Steam sama sekali tidak menggunakan DRM Steam dan boleh dilancarkan secara manual.

Mengaktifkan Mod Luar Talian dengan betul

Sekiranya anda tahu bahawa anda memerlukan mod luar talian - katakan anda sedang bersiap-siap untuk perjalanan kapal terbang yang panjang atau anda bergerak ke tempat baru di mana anda tidak akan mempunyai sambungan Internet untuk sementara waktu - anda harus melalui beberapa langkah untuk memastikan Steam disiapkan dengan betul untuk berjalan di luar talian terlebih dahulu. Terdapat beberapa "gotchas" dengan mod offline Steam - ia tidak akan berfungsi jika Steam tahu ada kemas kini yang tersedia tetapi belum dikemas kini, ia tidak akan berfungsi untuk permainan yang belum anda lancarkan semasa dalam talian, ia menang ' berfungsi sekiranya kelayakan akaun anda tidak disimpan, dan mungkin tidak berfungsi kecuali anda mengaktifkannya semasa dalam talian. Langkah-langkah ini mesti dilakukan semasa anda dalam talian.

Pertama, log masuk ke Steam dan pastikan kotak centang Ingat kata laluan saya diaktifkan. Sekiranya anda biasanya masuk ke Steam secara automatik, kotak pilihan ini sudah diaktifkan.

Seterusnya, buka tetingkap Tetapan Steam dan pastikan kotak centang Jangan simpan kelayakan akaun di komputer ini tidak dicentang.

Seterusnya, pergi ke tab Perpustakaan anda dan pastikan setiap permainan yang ingin anda mainkan di luar talian dimuat turun sepenuhnya. Sekiranya anda melihat apa-apa petunjuk kemajuan di sebelah nama permainan, anda tidak boleh memainkannya di luar talian - pastikan setiap permainan yang anda ingin mainkan dimuat turun dan dikemas kini sepenuhnya sebelum dilancarkan.

Lancarkan setiap permainan yang anda mahu mainkan di luar talian sekurang-kurangnya sekali. Selalunya, semasa anda memulakan permainan, ia perlu melakukan proses penyediaan kali pertama - proses ini mesti dilakukan semasa anda dalam talian.

Apabila anda sudah bersedia untuk pergi ke luar talian, klik menu Steam dan pilih Go Offline.

Klik butang Mulakan semula dalam Mod Luar Talian dan Steam akan dimulakan semula dalam mod luar talian - ciri seperti penyemak imbas pelayan Steam, rakan, dan pencapaian tidak tersedia di luar talian. Steam akan dilancarkan dalam mod luar talian setiap kali anda menggunakannya sehingga anda mengaktifkan semula mod dalam talian secara manual.

Sekiranya anda melakukan langkah-langkah ini, mod luar talian Steam kini akan berfungsi tanpa masalah sehingga kali berikutnya anda memberitahu Steam untuk online.

Melancarkan Steam Luar Talian

Sekiranya anda tidak melakukan langkah di atas, Steam harus meminta anda mengaktifkan mod luar talian jika tidak dapat menyambung ke pelayan Steam. Walau bagaimanapun, dalam beberapa kes - katakanlah, jika sambungan Internet anda tidak berfungsi dengan baik tetapi anda kelihatan dalam talian - Steam mungkin hanya menunjukkan ralat yang mengatakan bahawa ia tidak dapat dihubungkan.

Untuk memaksa Steam ke mod luar talian, anda boleh mematikan sambungan rangkaian anda. Sekiranya komputer riba anda mempunyai suis perkakasan untuk Wi-Fi, lumpuhkannya. Sekiranya anda memasang kabel Ethernet ke komputer anda, cabut kabelnya. Anda juga boleh mematikan penyesuai sepenuhnya di Windows. Untuk melihat penyesuai rangkaian anda, klik Mula, ketik Sambungan Rangkaian , dan pilih Lihat sambungan rangkaian .

Klik kanan penyesuai rangkaian yang digunakan dan pilih Nonaktifkan untuk melumpuhkannya. Sambungan Internet anda akan dilumpuhkan.

Lancarkan Steam dan, alih-alih berusaha menghubungi pelayan Steam untuk jangka waktu dan gagal, sebaiknya segera perhatikan bahawa sambungan rangkaian tidak tersedia. Steam akan menawarkan untuk mengaktifkan mod luar talian untuk anda.

Langkah-langkah ini tidak akan membantu jika permainan tidak dikemas kini sepenuhnya atau ada kemas kini untuk Steam yang tersedia.

Menjalankan Permainan Tanpa Stim

Untuk menjalankan permainan tanpa melancarkan Steam, buka Windows Explorer, dan arahkan ke folder permainan di direktori Steam anda. Dengan andaian anda memasang Steam ke lokasi lalai, folder permainan harus berada di direktori berikut:

C: \ Program Files (x86) \ Steam \ steamapps \ common \ GameName

Cari fail .exe permainan dan cuba klik dua kali. Beberapa permainan - terutamanya yang lebih lama - akan dilancarkan secara normal, sementara permainan yang memerlukan Steam's DRM akan cuba membuka Steam dan akan mengeluh jika anda tidak log masuk.

Malangnya, pendekatan ini tidak akan berfungsi untuk kebanyakan permainan - tetapi patut dicuba jika mod luar talian Steam tidak berfungsi untuk anda.