Cara Melihat Berapa Banyak Wang yang Anda Luangkan di Steam Games

Ingin melihat berapa banyak wang yang telah anda belanjakan di Steam? Valve memastikan pengiraan berterusan setiap dolar yang pernah anda belanjakan untuk akaun anda. Inilah cara untuk melihat berapa banyak kerosakan yang telah anda ambil semasa penjualan Steam.

Alat pihak ketiga seperti SteamDB akan "menganggarkan" nilai akaun Steam anda berdasarkan berapa banyak permainan yang anda miliki saat ini dijual. Kami tidak menggunakan alat tersebut di sini. Sebagai gantinya, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk melihat dengan tepat berapa banyak wang yang telah anda belanjakan di Steam - hingga ke pusat - tanpa alat pihak ketiga.

Untuk mendapatkan maklumat ini, buka Steam dan klik Help> Steam Support.

Klik "Akaun Saya" di halaman Sokongan Steam.

Klik "Data yang Berkaitan dengan Akaun Steam Anda" di bahagian bawah halaman.

Klik "Dana Luaran Yang Digunakan" dalam senarai di sini.

Anda akan melihat tiga nombor di sini:

  • "TotalSpend" adalah jumlah wang yang anda habiskan untuk akaun Steam ini. Ini nombor yang anda cari.
  • "OldSpend" adalah jumlah wang yang telah anda habiskan sebelum 17 April 2015. (Ini adalah tarikh sekatan "Akaun Pengguna Terhad" untuk orang yang belum menghabiskan sekurang-kurangnya $ 5 di Steam.)
  • "PWSpend" adalah jumlah wang yang telah anda belanjakan untuk akaun Perfect World, menurut IGN. Perfect World Entertainment adalah syarikat permainan dalam talian China yang mengendalikan Dota 2 dan CS: GO di China.

By the way, anda juga dapat mengakses halaman ini secara langsung dengan menuju ke //help.steampowered.com/en/accountdata/AccountSpend di browser anda dan log masuk dengan akaun Steam anda.

BERKAITAN: Lima Alat untuk Menganalisis dan Memaksimumkan Perpustakaan Steam Anda