Bot Discord Terbaik untuk Memperkasakan Pelayan Anda

Discord mempunyai API yang luas dan sokongan yang baik untuk bot di platform mereka. Kerana ini, terdapat banyak bot untuk dikelilingi. Walau bagaimanapun, banyak dari mereka hanya menyalin fungsi satu sama lain. Kami telah memilih yang melakukannya dengan betul, dan mengumpulkannya di sini.

Bot Kesederhanaan

Bot moderasi bertujuan untuk membantu menguruskan komuniti anda sedikit lebih mudah, sering mengotomatisasi tugas seperti melarang pengguna bermasalah, menyaring spam dan kandungan eksplisit, dan menguatkuasakan peraturan anda.

MEE6

MEE6 melakukan banyak perkara selain sekadar penyederhanaan, tetapi ia mempunyai penapis spam automatik dan automoderator yang sangat berguna. Anda boleh mengaktifkannya di bahagian "Moderator" di papan pemuka dalam talian mereka, di mana anda boleh mematikan perkara seperti topi yang mengganggu dan spam emoji, pautan ke pelayan lain, pautan luaran, dan sebutan besar-besaran.

Tanpa arahan untuk mengkonfigurasi dan antara muka web yang intuitif, MEE6 adalah salah satu bot penyederhanaan terbaik dalam senarai.

Dyno

Dyno memasukkan banyak perintah ke dalam satu bot, seperti kemampuan untuk membungkam, menendang, dan melarang pengguna dari sembang itu sendiri. Satu ciri yang berguna adalah "softban," yang akan melarang dan kemudian membebaskan pengguna untuk menghapus semua mesej mereka.

Gaius

Gaius sedikit lebih rumit daripada beberapa bot lain dalam senarai ini tetapi cukup hebat untuknya. Salah satu ciri yang berguna ialah slowmode seluruh pelayan, yang serupa dengan slowmode Twitch. Anda juga boleh membuat penapis khas untuk automoderator, dan ia mempunyai sistem peranannya sendiri di atas Discord.

Kesepaduan

Integrasi menghubungkan dengan perkhidmatan luaran dan menghubungkannya ke pelayan anda. Inilah kegemaran kami.

Berkedut

TwitchBot adalah bot integrasi Twitch yang lengkap Ini membolehkan anda menetapkan pemberitahuan untuk streamer, melihat-lihat kedutan dan melihat statistik, dan bahkan mendengarkan aliran dalam sembang suara Discord.

Pingat

MedalBot menawarkan integrasi dengan medal.tv, laman perkongsian klip permainan. Anda boleh menggunakan bot untuk menghantar klip anda ke Discord secara automatik.

Patreon

Patreon mempunyai bot mereka sendiri yang secara automatik memberikan peranan kepada pelanggan anda. Anda boleh menambahkannya dari tetapan anda di laman web ini dengan mengklik "Sambung ke Discord."

Bot Utiliti

Bot utiliti tidak sesuai dengan kategori lain tetapi berguna dengan sendirinya.

Penyamaan

Dengan perintah 260+, Equalizer dapat melakukan cukup banyak — konfigurasi pelayan, kesan gambar, saluran suara sementara, bahkan mengirimkan meme secara rawak. Ia juga mempunyai pilihan untuk menambahkan perintah khusus untuk memperluas set fiturnya.

Penterjemah

Penterjemah adalah bot berguna untuk Discords berbilang bahasa. Ia menggunakan API Terjemahan Google untuk membolehkan anda berkomunikasi dengan semua orang. Anda bahkan boleh menetapkannya untuk menterjemahkan mesej pengguna secara automatik, walaupun untuk membalas anda harus menerjemahkan secara manual lagi.

SumbangBot

DonateBot cukup mudah: ia membolehkan orang membayar peranan dalam Discord, terus ke akaun PayPal anda. Sangat bagus untuk pembayaran sekali sahaja yang Patreon tidak sesuai.