Cara Membatalkan Langganan Pas Permainan Xbox Anda

Xbox Game Pass adalah cara terbaik untuk bermain lebih dari 100 permainan dengan bayaran bulanan. Sekiranya perpustakaan membosankan dan / atau anda ingin menghentikan perkhidmatan, panduan ini menunjukkan cara membatalkan langganan Xbox Game Pass.

Microsoft memperkenalkan Xbox Game Pass pada bulan Jun 2017. Dengan harga $ 9,99 sebulan, pemilik Xbox mempunyai akses ke perpustakaan berputar lebih dari 100 permainan. Perkhidmatan ini juga memberikan potongan harga untuk permainan ini jika anda ingin menyimpannya di perpustakaan digital anda. Selain itu, pengguna mempunyai akses ke permainan Xbox Play Anywhere pada PC Windows.

Dua tahun kemudian, Microsoft memperkenalkan perkhidmatan yang serupa dan boleh makan untuk Windows 10 dengan harga $ 9.99 sebulan. Syarikat itu juga melancarkan Xbox Game Pass Ultimate, yang menggabungkan keduanya bersama Xbox Live Gold dengan harga $ 14,99 sebulan.

Walaupun begitu, panduan ini menunjukkan cara membatalkan langganan ini. Pada akhirnya, semuanya dilakukan melalui laman web Microsoft, tetapi anda boleh membatalkan Xbox Game Pass, Xbox Game Pass Ultimate, dan Xbox Live Gold di konsol tanpa mengakses PC. Membatalkan Xbox Game Pass untuk PC memerlukan komputer.

Batalkan Langganan Pas Permainan Xbox Anda Menggunakan PC

Pertama, buka mana-mana penyemak imbas dan arahkan ke halaman Perkhidmatan & Langganan akaun Microsoft anda. Log masuk ke akaun anda jika diperlukan.

Seterusnya, cari langganan Xbox Game Pass anda dan klik pautan "Urus" di bawah logo Xbox.

Dalam contoh kami, kami membatalkan Xbox Game Pass Ultimate. Sekali lagi, jika anda tidak mempunyai rancangan khusus ini, anda akan melihat Xbox Game Pass dan / atau Xbox Game Pass untuk PC dalam senarai. Anda juga akan melihat langganan Xbox Live Gold.

Pada halaman berikut, klik pautan "Batal".

Batalkan Langganan Pas Permainan Xbox Anda Menggunakan Xbox

Pada skrin utama Xbox, buka panduan dengan menggunakan alat kawalan anda untuk menonjolkan ikon profil anda dan kemudian menekan butang "A". Seterusnya, arahkan ke tab menu dan pilih ikon roda gigi. Ini memuatkan tab "Sistem".

Navigasi ke bawah, sorot "Tetapan", kemudian tekan butang "A".

Pada layar berikut, sorot "Akaun" dan kemudian arahkan ke kanan untuk memilih "Langganan". Tekan butang "A" untuk meneruskan.

Sorot langganan anda dan tekan butang "A" untuk meneruskan.

Di bawah "Pembayaran dan Pengebilan", sorot "Lihat dan Kelola Langganan" dan kemudian tekan butang "A".

Microsoft Edge memuatkan akaun anda di Microsoft.com. Gunakan pengawal anda untuk mencari langganan yang ingin anda batalkan. Sorot pautan "Urus" di bawah logo Xbox dan kemudian tekan butang "A" pada pengawal anda.

Gunakan pengawal untuk menggerakkan kursor pada layar dan sorot "Batal." Tekan butang "A" untuk menyelesaikan.