Cara Membatalkan Langganan Netflix Anda

Sekiranya anda ingin menjimatkan wang atau tidak menikmati tayangan dan filem yang ditawarkan oleh Netflix seperti yang pernah anda lakukan, membatalkan langganan anda bukanlah idea yang buruk. Membatalkan cukup mudah, tetapi mungkin agak sukar untuk mencapai hasil akhirnya, jadi inilah caranya untuk melakukannya.

Walaupun mungkin tidak menyenangkan untuk membatalkan langganan, itu boleh menjadi keperluan. Ini adalah cara untuk menghilangkan perbelanjaan bulanan dan menjimatkan sejumlah wang sehingga anda dapat melanggan lagi. Berikut adalah sedikit panduan untuk membuat anda melalui proses pembatalan di Netflix.

Cara Membatalkan Langganan Netflix Anda

Setelah anda log masuk ke akaun Netflix, anda boleh memilih ikon di sudut kanan atas yang menunjukkan semua pengguna. Apabila menu itu terbuka, pilih butang "Akaun" untuk masuk ke menu keahlian akaun anda.

Anda sekarang akan melihat maklumat akaun anda. Di bawah tajuk "Keahlian & Penagihan", pilih pilihan "Batalkan Keahlian".

Ini akan membawa anda ke kawasan di mana anda ingin mengesahkan pembatalan akaun anda. Pilih butang "Selesaikan Pembatalan" untuk membatalkan keahlian Netflix sepenuhnya.

Selepas itu, anda akan mendapat akses ke perkhidmatan penstriman sehingga tempoh pengebilan berikutnya tiba.

Cara Membatalkan Langganan Netflix Anda Dari T-Mobile

Sekiranya anda mempunyai akses ke Netflix melalui T-Mobile, anda perlu pergi ke laman web syarikat penerbangan untuk menyelesaikan pembatalan. Setelah log masuk ke akaun T-Mobile anda, anda pasti ingin memilih "Manage Add-Ons" di bawah bahagian "I Want To".

Apabila anda sampai ke halaman tambahan, tatal ke bawah ke bahagian "Perkhidmatan". Terdapat dua langganan Netflix yang boleh anda akses melalui perkhidmatan ini. Nyahpilih tanda semak dengan yang anda daftarkan.

Mesej akan muncul untuk memberitahu anda bahawa anda tidak akan lagi mempunyai akses ke akaun Netflix anda jika anda menghapusnya. Klik butang "Teruskan Penghapusan" untuk membuang pembayaran ke Netflix melalui T-Mobile.

Setelah selesai, tatal ke bahagian bawah halaman dan pilih "Teruskan" untuk membuang Netflix.

Anda tidak akan lagi membayar Netflix melalui T-Mobile. Anda akan mengekalkan akses ke perkhidmatan selama baki tempoh pengebilan anda.

Setelah berjaya membatalkan Netflix, anda boleh duduk dan berehat kerana mengetahui bahawa pembayaran tersebut tidak akan dikeluarkan dari akaun cek anda setiap bulan.