Cara Membatalkan Langganan TV YouTube Anda

Ketika YouTube TV pertama kali dilancarkan, banyak yang memujinya sebagai salah satu nilai terbaik di dunia langganan streaming TV langsung. Sekarang, sama ada anda tidak lagi menggunakan perkhidmatan atau bosan dengan kenaikan harga, berikut adalah cara membatalkan keahlian TV YouTube anda.

Batalkan Langganan Anda Dari Web

Cara termudah untuk berhenti berlangganan dari YouTube TV adalah dari laman web desktop perkhidmatan streaming menggunakan komputer Windows 10, Mac, atau Linux anda. Setelah halaman dimuat, klik avatar anda di sudut kanan atas laman web.

Pilih butang "Tetapan" dari menu drop-down.

Seterusnya, klik pautan "Jeda Atau Batalkan Keahlian" yang terdapat di bawah senarai "TV YouTube".

YouTube TV kini akan mulai berjuang untuk menjadikan anda sebagai pelanggan. Di halaman ini, ia akan menawarkan pilihan untuk menjeda keahlian anda selama beberapa minggu dan bukannya kehilangan anda sama sekali.

Jika anda sudah berhenti berlangganan, pilih pautan "Batalkan Keahlian".

Pilih salah satu alasan mengapa anda meninggalkan perkhidmatan TV langsung dan kemudian pilih butang "Terus Membatalkan" untuk meneruskan.

Ketahuilah bahawa jika anda memilih "Lain-lain", anda akan diminta untuk menulis alasan mendalam untuk keberangkatan anda.

Akhirnya, anda boleh mengklik butang "Batalkan Keahlian" untuk menutup akaun YouTube TV anda secara kekal.

Batalkan Langganan Anda Dari Aplikasi Mudah Alih

Sekiranya komputer anda tidak berdekatan, anda juga boleh berhenti berlangganan aplikasi YouTube TV untuk Android. Sayangnya, ciri tersebut tidak tersedia di aplikasi iPhone atau iPad, tetapi boleh dilakukan dari laman web mudah alih.

Dengan aplikasi YouTube TV terbuka, ketuk avatar anda di sudut kanan atas antara muka.

Dari menu, pilih pilihan "Tetapan".

Ketik pilihan "Keahlian".

Pilih pautan "Jeda Atau Batalkan Keahlian" yang terdapat di bawah senarai "TV YouTube".

Sekiranya anda mempunyai pemikiran kedua mengenai menamatkan langganan, anda boleh memilih untuk menghentikan sementara keahlian anda selama beberapa minggu. Jika tidak, ketuk pautan "Batal" untuk meneruskan.

Pilih salah satu sebab yang telah ditetapkan untuk berkongsi mengapa anda membatalkan langganan TV YouTube anda.

Sekiranya anda memilih pilihan "Lain", anda akan diminta untuk menuliskan alasan yang mendalam.

Perkhidmatan penstriman sekali lagi menawarkan untuk menghentikan sementara keahlian anda. Pilih butang "Terus Membatalkan" untuk maju.

Anda akan disajikan dengan skrin pembatalan akhir. YouTube TV akan menyenaraikan semua perkara yang akan anda lewatkan sekiranya anda berhenti melanggan perkhidmatan tersebut. Ketik butang "Batalkan Keahlian" buat kali terakhir untuk menghentikan langganan bulanan anda.

BERKAITAN: Apa itu YouTube TV, dan Bolehkah Ia Mengganti Langganan Kabel Anda?