Tapak Terbaik untuk Streaming Muzik Percuma

Internet telah merosakkan kita dengan pilihan. Persoalannya bukan di mana untuk mencari kandungan yang hebat, tetapi perkhidmatan manakah yang paling sesuai untuk anda. Streaming muzik percuma tidak terkecuali, jadi berikut adalah beberapa laman web kegemaran kami.

Spotify

Spotify adalah salah satu perkhidmatan streaming muzik paling popular di dunia. Ia memiliki pengalaman seperti radio dengan beberapa ciri berdasarkan permintaan. Pengguna bebas dapat mengalirkan muzik yang didukung iklan sementara pengguna yang membayar dapat melakukan streaming berdasarkan permintaan, mendapatkan akses offline, dan mendengarkan musik tanpa iklan.

Salah satu ciri yang membezakan Spotify adalah cadangannya. Sebagai contoh, senarai main Discover Weekly adalah ciri yang sangat popular yang mengesyorkan 30 lagu kepada anda setiap hari Isnin berdasarkan apa yang telah anda dengarkan. Ini dan ciri-ciri lain telah menjadikan Spotify perkhidmatan streaming paling popular di luar sana dengan lebih dari 70 juta pengguna berbayar.

BERKAITAN: Spotify Percuma berbanding Premium: Adakah Perlu Ditingkatkan?

Pandora

Pandora adalah laman web yang bagus untuk mengalirkan muzik kegemaran anda dan menemui muzik baru juga.

Semasa anda memasukkan genre atau artis kegemaran anda di kotak carian di halaman utama, Pandora membuat stesen radio untuk anda yang merangkumi muzik yang serupa dengan pilihan anda. Berdasarkan maklum balas yang anda berikan, Pandora membuat keputusan mengenai muzik mana yang akan dicadangkan seterusnya.

Sama seperti semua perkhidmatan lain, versi percuma Pandora disokong iklan. Pandora menawarkan dua rancangan berbayar - Plus dan Premium. Versi Plus berharga $ 4,99 sebulan dan memberi anda akses ke langkahan tanpa had, replay tanpa had, dan audio berkualiti tinggi. Versi Premium berharga $ 9.99 sebulan. Ini termasuk semua fitur Plus, memberi Anda akses ke seluruh pangkalan data lagu 40 juta, dan memungkinkan Anda menyimpan muzik di luar talian di atas semua fitur Plus.

Muzik Google Play

Muzik Google Play mempunyai koleksi muzik raksasa, dan anda boleh mencari muzik atau artis untuk memulakan streaming dengan segera. Sebagai alternatif, anda boleh mengunjungi bahagian carta teratas atau rilis baru untuk mendengar lagu popular. Anda boleh mengalirkan muzik secara langsung, tetapi ada yang mengharuskan anda memulakan stesen radio.

Satu ciri unik yang hanya ditawarkan oleh Muzik Google Play ialah membiarkan anda memuat naik hingga 50,000 lagu milik anda secara sah ke perpustakaan Google yang kemudian anda dapat streaming pada bila-bila masa.

Perkhidmatan ini disokong iklan, tetapi anda boleh membayar langganan untuk menyingkirkan iklan tersebut. Harganya $ 9,99 sebulan, tetapi mereka juga menawarkan rancangan keluarga yang menyokong sehingga enam orang ahli dan harganya $ 14,99 sebulan.

iHeartRadio

iHeartRadio adalah laman web streaming muzik yang hebat di mana anda boleh mendengar radio langsung atau membuat saluran anda sendiri dengan artis dan genre kegemaran anda. iHeartRadio adalah sebahagian daripada kumpulan iHeartMedia, yang merupakan penyiar terbesar di AS.

Dan itulah titik jualan sebenar perkhidmatan; anda boleh menggunakannya untuk mendengar stesen radio di seluruh AS. Mereka menjalankan lebih daripada 850 saluran, mengatur acara muzik, dan bahkan menghasilkan acara dan konsert.

SoundCloud

SoundCloud boleh digambarkan sebagai YouTube untuk muzik. Ia memiliki koleksi muzik yang banyak dibuat oleh seniman di seluruh dunia. Oleh kerana ia menampilkan muzik dari artis bebas, memerlukan sedikit lagi pencarian untuk mencari muzik yang anda sukai. Tetapi, setelah anda mengikuti beberapa artis yang baik, anda dapat menjumpai muzik yang baik dalam suapan anda.

Versi percuma SoundCloud disokong iklan. Ia juga menawarkan rancangan premium — SoundCloud Go + — yang membuang iklan dan menambah pendengaran di luar talian. SoundCloud Go + menghasilkan $ 9,99 sebulan.

Pelan premium lain — SoundCloud Pro — direka untuk artis yang berkongsi muzik mereka di SoundCloud. Pelan ini memberikan had muat naik yang lebih tinggi, analisis terperinci, dan beberapa ciri lain.

Siaran SHOUT

SHOUTcast adalah perkhidmatan streaming muzik yang menarik yang memberi anda akses ke lebih daripada 89,000 stesen radio dari seluruh dunia. Anda boleh menavigasi stesen mengikut Genre, atau mencari stesen atau artis. Tidak diperlukan pendaftaran, dan anda boleh memulakan streaming muzik dalam beberapa saat.

Tetapi, SHOUTcast bukan sekadar perkhidmatan streaming. Alat penyiaran ini membolehkan anda memulakan stesen radio anda. Perkhidmatan ini percuma, dan anda bahkan dapat mengewangkan stesen radio anda dengan Program Penerbit Targetspot.

AccuRadio

AccuRadio adalah tempat yang bagus bukan sahaja untuk mengalirkan muzik tetapi juga untuk menemui muzik baru. Tidak seperti beberapa laman web, antara muka AccuRadio cukup mudah. Anda boleh mengklik mana-mana artis atau genre yang disyorkan di laman utama, atau anda boleh mencari muzik kegemaran anda dan mula mendengarnya dengan segera.

Walaupun AccuRadio disokong iklan, ia menawarkan melangkau lagu tanpa had — sesuatu yang tidak ditawarkan oleh kebanyakan laman web streaming percuma. Sekiranya anda ingin mendengar di mana sahaja, anda boleh menggunakan aplikasi mudah alih AccuRadio yang tersedia untuk Android, iOS, dan banyak platform lain.

Terakhir.fm

Last.fm adalah salah satu rangkaian sosial dan perkhidmatan streaming pertama sebelum alternatif lain muncul. Ini membolehkan anda mengalirkan muzik secara bebas tetapi juga menemui muzik berdasarkan apa yang didengarkan oleh komuniti. Ciri "Scrobbles" mereka mendakwa untuk mengesan apa yang anda dengar dan mengesyorkan muzik lain yang anda gemari. "Scrobbling" dilakukan di laman web Last.fm, tetapi anda juga dapat berhubung dengan perkhidmatan muzik lain seperti Spotify, SoundCloud, Google Play Music untuk mendapatkan cadangan yang sesuai berdasarkan selera anda.

Walaupun kami ingin agar kami dapat mengesyorkan salah satu laman web ini sebagai yang terbaik untuk keperluan streaming anda, kami tidak dapat. Setiap orang mempunyai selera muzik yang berbeza, dan jumlah muzik yang ada menjadikan mustahil untuk menyatakan satu perkhidmatan yang terbaik . Kami mengesyorkan agar anda mencuba semua laman web ini untuk mengetahui sendiri mana yang paling anda gemari.

Kredit Imej: agsandrew / Shutterstock