Apa Yang Digunakan Gambar Font Meme (dan Bagaimana Saya Boleh Membuatnya?)

Mim gambar, gambar yang dapat dikenali dengan ucapan yang tertera di atas, muncul di mana sahaja dari papan perbincangan Internet hingga ke e-mel. Apa fon yang menonjol begitu berani pada mereka dan bagaimana anda membuatnya? Teruskan membaca ketika kita menjawab soalan serius pembaca mengenai topik yang tidak begitu serius.

How-To Geek yang dihormati,

Saya ingin membuat gambar lucu untuk dimasukkan ke dalam bilik rakan sekerja untuk ulang tahunnya minggu depan. Saya benar-benar ingin melakukannya dengan gaya gambar meme Internet yang anda lihat di semua tempat, tetapi saya sebenarnya bukan pereka grafik (atau bahkan sangat pintar). Bolehkah anda menolong saya dengan memberi nasihat serius mengenai masalah saya yang tidak serius? Saya banyak membaca artikel Ask HTG anda, dan saya rasa saya tidak perlu risau.

Oleh itu, saya mempunyai beberapa soalan. Pertama, apakah fon yang mereka gunakan untuk gambar? Mungkin saya mempunyai mata yang tidak terlatih tetapi sepertinya semua yang saya lihat mempunyai fon putih yang benar-benar tersekat dengan garis hitam di sekitar teks. Bagaimana saya boleh membuat teks tempat seperti itu dengan mudah di atas gambar? Akhirnya, dan hanya berkaitan dengan projek saya yang sebenarnya, mengapa gambar lucu disebut "gambar meme" di tempat pertama?

Yang benar,

Mim Penasaran

Ini adalah soalan Tanyakan HTG yang tidak begitu serius yang dibuat sesuai untuk petang Jumaat yang malas, dan kami dengan senang hati dapat membantu anda dalam usaha mencari gambar meme yang sempurna untuk rakan anda. Mari gali soalan serius anda mengenai topik yang paling tidak serius.

Apa Itu Meme?

Mula-mula, mari jawab soalan gred trivia anda terlebih dahulu dan kemudian perhatikan spesifik membuat gambar anda. Kata "meme" diciptakan oleh ahli biologi evolusi Richard Dawkins. Dia menciptakannya dalam bukunya 1976  The Selfish Gene   untuk dijadikan istilah untuk mempermudah perbincangan mengenai bagaimana idea budaya dapat menyebar melalui mekanisme seperti evolusi. Konsep umum, dan tentunya kami mendorong anda untuk membaca lebih lanjut mengenai perkara ini jika ini menarik minat anda, adalah bahawa muzik, frasa slang dan kata kunci, seni bina, gaya seni, dan sebagainya semuanya disebarkan dari orang ke orang dan idea-idea tersebut ( sama seperti organisma) berubah melalui proses pemindahan melalui mutasi, variasi, persaingan, dan pewarisan.

Cabaran konsep itu adalah idea "meme Internet"; idea disebarkan, ditiru, dan dimodifikasi semasa mereka tersebar melalui Internet. Gambar Meme hanyalah media visual untuk meme Internet, gambar tersebut juga dapat disebarkan melalui teks dan video. Konsep "gambar meme" secara khusus (sebagai lawan dari gambar, katakanlah, orang-orang yang merupakan jenis meme budaya yang ditangkap dengan foto dan video dan disebarkan melalui media sosial) merujuk kepada jenis teks putih -foto gambar yang anda minati dan merupakan subset dari subset dalam keseluruhan konsep meme dan meme Internet.

Dawkins sendiri mengatakan bahawa konsep "Internet meme" sedikit berbeza dengan konsep pra-Internetnya mengenai meme budaya, tetapi premis umum adalah sama (walaupun meme Internet dibuat, diubah, dan diedarkan pada kecepatan yang jauh lebih cepat daripada apa-apa meme sejarah, dan mereka mempunyai unsur kebolehkesanan yang baru kerana wujud dalam media elektronik).

Dengan sedikit kebiasaan itu, mari kita lihat fon apa yang mereka gunakan dan bagaimana anda boleh membuat sendiri untuk keseronokan hari Jumaat.

Font Do Meme Gambar Yang Digunakan?

Walaupun pemilihan fon adalah mengikut budi bicara pembuat gambar, sebahagian besar gambar meme Internet menggunakan fon Impact. (Sebilangan kecil menggunakan Arial dan minoriti yang lebih kecil menggunakan Comic Sans.)

Impact adalah jenis huruf sans-serif dengan penglihatan tinggi yang berani yang direka pada tahun 1960-an oleh pereka Geoffrey Lee (yang pasti tidak tahu bahawa karya genius tipografinya akan tersebar di jutaan gambar kucing). Namanya sangat sesuai kerana Lee merancangnya (dengan kata-katanya sendiri) untuk memberi kesan besar dan meletakkan sebanyak mungkin dakwat di atas kertas.

Reka bentuk besar yang tersekat serta penyertaan fon dengan sistem operasi utama seperti Microsoft Windows adalah mengapa fon itu menjadi fon pilihan untuk pembuat gambar meme. Ini besar, tebal, dan teks menonjol dengan tajam ketika berlapis di atas gambar.

Kontrasnya semakin meningkat dengan penggunaan apa yang dikenal sebagai "stroke" untuk menguraikan teks dalam garis hitam tebal untuk memastikan kontras maksimum antara teks dan gambar di sekitarnya.

Sekarang setelah anda mengetahui apa fon (dan garis besarnya yang tebal) disebut, mari kita lihat beberapa cara berbeza untuk membuat gambar gaya meme anda sendiri.

Bagaimana saya boleh membuat sendiri?

Ada beberapa cara anda boleh membuat gambar meme. Yang pertama adalah menghidupkan editor gambar, gulung lengan baju ke atas, dan lakukan semuanya hingga akhir. Alternatifnya ialah menggunakan laman web jenis "meme generator" yang melakukan kerja keras untuk anda. Walaupun melakukannya sendiri tidak sukar jika anda tidak mempunyai akses ke alat (atau tidak mahu memuat turun / memasangnya) penjana berfungsi dengan cukup baik. Mari kita perhatikan kedua-dua kaedah tersebut.

Gulung Gambar Meme Anda Sendiri dengan Photoshop

Jangan risau jika anda tidak mempunyai salinan Photoshop (atau akses ke satu di tempat kerja atau sekolah). Walaupun kami menggunakan Photoshop untuk menunjukkan teknik ini, sebenarnya tidak bergantung pada alat khusus Photoshop, dan anda boleh membuat proses yang sama dengan GIMP atau Paint.net dengan mudah tanpa masalah.

Bahagian terbaik mengenai kaedah DIY adalah anda mengawal sepenuhnya gambar dan anda tidak perlu memuat naiknya ke laman web pihak ketiga. Rakan sekerja anda mungkin menganggap gambar meme anda lucu tetapi mereka mungkin merasa  lebih lucu jika laman web penjana meme yang anda gunakan menyimpan foto mereka dan sekarang orang lain menggunakan wajah mereka sebagai sebahagian daripada meme Internet. Dengan cara ini tidak ada risiko bagi anda, rakan sekerja anda, atau orang lain dalam foto tersebut sebagai Bad Luck Brian seterusnya.

Langkah pertama adalah mengambil gambar sumber anda dan membukanya di editor pilihan anda. Untuk tujuan demonstrasi, kami menggunakan gambar berlesen Creative Commons ini daripada Douglas O'Brien.

Pilih alat teks dari bar alat (ikon T) atau tekan kekunci T untuk memilihnya melalui pintasan papan kekunci.

Di bar alat teks di bahagian atas layar, ubah fon menjadi "Impact". Semasa anda mengubah pilihan, pusatkan justifikasi teks dan tetapkan warna teks menjadi putih. Ukuran fon sepenuhnya bergantung pada ukuran gambar sumber anda (dalam tangkapan skrin di atas fon ditetapkan ke 22pt hanya kerana itulah yang terakhir ditetapkan ketika kami menggunakan alat Teks; kami akan menyesuaikannya agar sesuai dengan foto di seketika).

Dengan fon yang dipilih, berpusat, dan berwarna putih, sudah waktunya untuk memilih teks yang ingin anda letakkan di atas gambar. Bergantung pada seberapa banyak teks yang anda sertakan, anda akan menggunakan bahagian atas gambar, bahagian bawah gambar, atau keduanya sebagai ruang menulis. Tidak kira sama ada anda menggunakan bahagian atas, bawah, atau kedua-duanya anda mahu memusatkan teks. Inilah teks contoh kami, anggukan kepada meme Pangkalan Dalam Ur, disusun dan disesuaikan mengikut ukuran.

Perhatikan bahawa teksnya adalah huruf besar. Semua huruf kecil adalah cara tradisional untuk membuat teks meme, tetapi jangan ragu untuk menggunakan teks huruf besar / kecil jika anda cenderung.

Dengan teks yang ada, kita hampir sampai. Bahagian terakhir dari teka-teki pembuatan meme adalah menambahkan elemen goresan ke dalam teks. Alat pukulan terdapat di menu Blending Options di Photoshop (atau yang setara dalam penyunting foto).

Pilih lapisan teks dan kemudian klik kanan dan pilih "Blending Options" atau klik dua kali pada layer untuk membuka menu Blending Options.

Di bawah Blending Options, periksa "Stroke" dan kemudian periksa pilihan stroke. Anda mahukan 3-5 piksel untuk lebar goresan untuk kebanyakan foto (sesuaikan seperti yang diperlukan untuk membuat garis besar teks yang berani tetapi tidak terlalu kuat). Posisi harus "Luar" dan mod campuran "Normal" dengan kelegapan 100%. Tentu saja warnanya hitam. Inilah rupa gambar kami dengan sapuan hitam 5 piksel yang digunakan.

Hebat. Fonnya tebal dan menarik, teksnya berpusat dan digariskan dengan warna hitam dan, yang paling kritikal, gambar meme kami menampilkan kucing. Kerja kami di sini selesai.

Gunakan Penjana Meme

Sekiranya, seperti yang kami sebutkan di atas, Anda tidak memiliki akses ke penyunting gambar atau hanya tidak ingin menghadapinya, maka anda selalu mempunyai pilihan untuk menggunakan penghasil meme.

Walaupun sudah terkenal, kita akan melewatkan penggunaan MemeGenerator.net (salah satu penjana meme pertama dan terbesar). Ingat keprihatinan kita di bahagian terakhir bahawa menggunakan alat dalam talian boleh menyebabkan gambar anda berakhir di mana-mana? Apabila anda membuat gambar meme dengan MemeGenerator.net anda pada dasarnya membuat meme baru dan ia diposkan ke laman web untuk dilihat oleh semua orang. Jelas sekali jika anda membuat gambar sekali untuk rakan sekerja anda itu akan menjadi idea yang mengerikan (dan mereka mungkin akan marah kepada anda kerana meletakkan gambar mereka dalam talian untuk dilihat oleh semua orang).

Sebagai gantinya, kami akan menggunakan penjana meme ImgFlip kerana ia mempunyai kebenaran tersurat untuk berkongsi dan anda boleh menetapkan gambar menjadi peribadi. Terdapat dua ciri penting yang perlu diperhatikan semasa anda memuat naik gambar yang ingin anda rahsiakan. Pertama, apabila anda memilih fail untuk dimuat pastikan jangan biarkan "Biarkan gambar dipaparkan di direktori awam" tidak dicentang; kedua adalah untuk memeriksa pilihan "Swasta" di bahagian bawah generator. Lihat pilihan yang diserlahkan di bawah.

Dengan dua pilihan itu (berkongsi tidak dicentang dan diperiksa secara peribadi) muat naik gambar anda. Setelah anda menambahkan teks anda, anda boleh melihatnya di layar seperti yang dilihat di bawah dengan menu "Pilihan Lanjutan" diperluas.

Secara lalai penjana menggunakan font Impact, berwarna putih, dengan garis besar hitam (yang mempunyai berat 5 piksel) tetapi anda boleh menyesuaikan perkara dengan cepat. Dalam gambar di atas kotak putih, kotak hitam, dan angka yang terlihat dalam warna kelabu di sebelah kanan teks, masing-masing menyesuaikan warna fon, warna goresan, dan berat.

Anda juga dapat mengubah jenis font, ukuran maksimum, dan apakah ada drop shadow atau tidak di menu lanjutan (serta mematikan semua gaya topi).

Sekiranya anda selesa dengan sedikit tindakan Photoshop, jauh lebih pantas untuk menyusun gambar meme di Photoshop kerana anda dapat dengan mudah menyesuaikan fon, memusingkan perkara, dan mengubah gambar. Walaupun begitu, jika anda tidak mempunyai pengalaman dengan Photoshop atau penyunting gambar lain, penghasil meme berasaskan web pasti akan menyelesaikannya.

Terlepas dari alat mana yang anda pilih untuk digunakan, anda telah mempelajari sedikit tentang meme dan banyak tentang cara membuatnya. Bersenang-senang dan menolak keinginan untuk menggunakan kekuatan baru anda untuk kejahatan!