Bagaimana Mencari Folder Permainan Minecraft Anda yang Disimpan di Mana-mana OS

Kami sedang menyediakan pelayan Minecraft baru di ibu pejabat HTG untuk memainkan permainan mod survival Captive Minecraft yang hebat (yang menggunakan vanilla Minecraft, tidak memerlukan mod), ketika kami menyedari kami tidak mempunyai artikel tentang cara mencari folder permainan tersimpan anda.

Terdapat banyak dunia Minecraft di Internet yang boleh anda muat turun, unzip, dan kemudian mainkan di komputer tempatan anda tanpa perlu bergabung dengan pelayan atau menyiapkannya, tetapi untuk melakukan itu, anda perlu mengetahui cara menuju ke permainan yang disimpan, dan Minecraft tidak meletakkan dunia tersebut di tempat yang anda harapkan, seperti folder Dokumen anda.

Kami mempunyai artikel tentang cara membuat sandaran, menyegerakkan, dan menyimpan simpanan Minecraft anda di Dropbox, jadi jika anda ingin melakukannya, pastikan untuk membaca artikel tersebut.

Mencari Permainan Tersimpan Minecraft Anda di Windows

Permainan yang anda simpan disimpan di dalam folder AppData, yang tidak mudah dijumpai atau dijumpai kerana keseluruhan folder AppData disembunyikan. Yang menjadikannya lebih membingungkan mengapa mereka memutuskan untuk meletakkan semua permainan yang disimpan di sana.

C: \ Users \\ AppData \ Roaming \ .minecraft

Nasib baik ada cara mudah untuk sampai ke folder permainan tersimpan Minecraft. Cukup salin dan tampal ini ke kotak Cari atau Jalankan:

% appdata% \. minecraft

Dan tekan butang Enter, tentu saja.

Setelah anda berada di sana, anda boleh melihat ke folder simpan dan menyalin, memindahkan, atau melakukan apa sahaja yang perlu anda lakukan.

Itu sahaja yang ada.

Mencari Permainan Tersimpan Minecraft Anda di Mac OS X

Pada OS X, folder permainan tersimpan anda terletak di dalam direktori Perpustakaan / Sokongan Aplikasi di dalam folder pengguna anda, tetapi tentu saja folder ini tidak mudah dijumpai dengan cara biasa.

/ Pengguna // Perpustakaan / Sokongan Aplikasi / minecraft

Cara mudah untuk sampai ke sana adalah dengan memasukkannya ke tetingkap carian Spotlight dan tekan butang enter.

~ / Perpustakaan / Sokongan Aplikasi / minecraft

Dari sana anda boleh melihat ke folder simpan, dan anda akan melihat semuanya di sana.

Mencari Permainan Tersimpan Minecraft Anda di Linux

Kami tidak mempunyai tangkapan skrin untuk Linux, tetapi semuanya disimpan di dalam direktori .minecraft di dalam folder pengguna anda. Masalahnya adalah bahawa setiap direktori yang bermula dengan noktah tersembunyi di Linux.

/home//.minecraft

Anda juga boleh sampai ke sana dengan menggunakan jalan pintas ~ yang mewakili direktori folder pengguna anda.

~ / .minecraft

Memuatkan Permainan yang Disimpan

Sebaik sahaja anda mengklik ke mod Pemain Tunggal, anda akan melihat senarai permainan yang disimpan. Sekiranya anda keluar dari skrin ini dan kemudian klik kembali, anda akan segera melihat permainan tersimpan baru yang anda zipkan atau disalin ke folder ini.