Cara Cari dan Muat turun Muka Jam Tangan Apple Terbaik

Apple Watch anda mempunyai perpustakaan besar wajah jam tangan terbina dalam, dengan gaya dan komplikasi yang berbeza, yang membawa kepada ribuan wajah jam tangan yang berpotensi. Ingin melangkau kerja keras membina sendiri? Inilah cara mencari dan memuat turun wajah Apple Watch yang terbaik.

Walaupun Apple Watch masih tidak menyokong wajah jam tangan pihak ketiga, ciri Perkongsian Wajah yang diperkenalkan di watchOS 7 memudahkan untuk mengimport dan menambahkan wajah jam tangan yang telah disesuaikan sebelumnya. Di sinilah Facer masuk.

Facer adalah komuniti dalam talian di mana pengguna Apple Watch dapat membuat dan berkongsi wajah jam tangan mereka sendiri. Aplikasi Facer percuma untuk digunakan dan menonton wajah yang dibuat oleh ahli komuniti percuma untuk memuat turun.

Untuk memulakan, muat turun dan buka aplikasi Facer pada iPhone anda. Sekarang, anda boleh melihat-lihat dan mencari wajah jam tangan yang anda suka. Anda boleh mencari wajah jam tangan atau melihat yang sedang popular.

Sebaik sahaja anda menjumpai jam tangan yang anda suka, ketuk sahaja.

Anda akan melihat pratonton muka jam yang lebih besar di sini. Ketuk butang "Tambah" di sebelah muka jam tangan.

Ini akan membuka muka jam tangan di aplikasi Tonton di iPhone anda. Sekiranya muka jam mempunyai komplikasi dari aplikasi yang belum anda pasang, aplikasi Watch akan memberi tahu anda terlebih dahulu.

Sekarang, ketik butang "Teruskan".

Aplikasi Watch akan melalui aplikasi yang tidak dipasang pada Apple Watch dan iPhone anda. Anda boleh memilih untuk tidak memasangnya (komplikasi hanya akan menunjukkan ruang kosong), atau anda dapat mengetuk butang "Dapatkan" untuk memuat turun aplikasi.

Sekiranya anda mengetuk butang "Dapatkan", anda dapat memuat turun dan memasang aplikasinya tepat di aplikasi Tonton. Anda tidak perlu pergi ke App Store.

Setelah proses ini selesai, ketuk butang "Selesai".

Dan seperti itu, anda telah menambahkan wajah jam tangan khas. Anda akan menemuinya di hujung bahagian "Wajah Saya"

Oleh kerana ia adalah jam tangan yang paling baru ditambahkan, Apple Watch anda juga akan beralih kepadanya secara automatik. Angkat pergelangan tangan anda untuk melihat wajah jam tangan baru.

Sekiranya anda mahu, anda boleh menekan dan menahan muka jam tangan untuk menyesuaikannya lebih jauh.

BERKAITAN: Cara Menyesuaikan, Menambah, dan Menghapus Wajah Jam Tangan Apple