Cara Merakam Audio PC Anda Dengan Peranti Audio Maya

Mengarahkan audio di Windows sangat sukar. Ini sama sekali tidak disokong secara asli, dan semasa anda dapat merakam output audio dengan alat seperti Audacity, tidak ada cara untuk menghantar output tersebut sebagai input ke aplikasi lain. Hanya ada satu perisian yang berfungsi dengan baik - Kabel VB.

Kabel VB membuat pautan maya antara output dan input anda - kirim audio ke output, dan ia muncul sebagai input. Ini berguna jika anda ingin merakam audio desktop anda untuk mencampurkan dan mengambil sampel, tetapi juga jika anda ingin memainkan sesuatu melalui mikrofon anda. Sebagai contoh, dalam permainan, anda boleh menggunakannya untuk mengganggu rakan sepasukan anda dengan muzik dalam permainan, dan walaupun ini bukan sesuatu yang kami menyokong, teknologi di belakangnya cukup keren.

Untuk memulakan, pergi ke laman web VB Audio dan muat turun VB-Cable. Anda mahu mengekstrak muat turun, klik kanan fail "VBCABLE_Setup_x64", dan kemudian jalankan sebagai Pentadbir.

Ini akan memberi anda layar pemasangan standard ini, jadi klik butang "Pasang Pemacu".

PC anda mungkin memerlukan dimulakan semula tetapi selepas itu, anda harus terus aktif. Anda boleh mengkonfigurasi beberapa pilihan dengan aplikasi VBCABLE_ControlPanel, tetapi sangat mudah sehingga anda mungkin tidak perlu melakukan konfigurasi.

Untuk menggunakannya, klik kanan ikon kelantangan pada baki sistem anda dan kemudian klik perintah "Bunyi".

Beralih ke tab "Main balik" pada kotak dialog Suara. Anda akan melihat peranti "CABLE Input" baru pada senarai pembesar suara dan fon kepala anda. Pilih dan kemudian tetapkan sebagai lalai.

Sekarang beralih ke tab "Rakaman", dan anda akan melihat peranti "KABEL Output" baru yang disenaraikan dengan mikrofon anda.

Peranti maya ini secara efektif memindahkan audio dari video yang dimainkan di latar belakang ke input mikrofon maya. Anda sekarang dapat memilih "mikrofon" ini di aplikasi apa pun, atau menetapkannya sebagai lalai untuk semua aplikasi. Bahagian terbaiknya ialah audio standard anda tidak terpengaruh oleh peranti maya ini dan anda boleh menggunakan mikrofon sebenar anda bila-bila masa yang anda mahukan.

Kredit Gambar: Jinning Li / Shutterstock