Cara memuat turun muzik dari Spotify untuk Main balik Luar talian

Sekiranya anda menggunakan Spotify Premium, anda boleh memuat turun lagu, senarai main, atau album yang anda suka dan mendengarkannya di luar talian dengan mudah. Inilah cara memuat turun muzik dari Spotify untuk kegunaan luar talian pada peranti mudah alih dan desktop anda.

Muat turun Muzik dari Spotify di Mudah Alih

Spotify membolehkan anda memuat turun muzik di hampir setiap skrin di aplikasi mudah alihnya, tetapi pilihannya berbeza bergantung pada tempat anda berada. Walaupun anda boleh memuat turun mana-mana lagu atau album selagi anda mempunyai Spotify Premium, mari mulakan dengan senarai main Lagu yang Disukai anda yang paling jelas.

BERKAITAN: Cara Membatalkan Spotify Premium

Untuk melakukan ini, buka aplikasi Spotify pada iPhone, iPad, atau perangkat Android Anda dan kemudian arahkan ke tab "Perpustakaan Anda".

Dari bahagian Muzik> Senarai Main, ketik pilihan "Lagu yang Disukai".

Anda sekarang akan melihat pilihan "Muat turun" yang besar di bahagian atas. Ketuk togol di sebelahnya untuk mula memuat turun Lagu yang Disukai. Sekarang, semasa anda terus menyukai lagu, lagu tersebut akan disimpan ke pustaka anda dan dimuat turun secara automatik ke peranti anda. Dan, ya, ciri ini berfungsi untuk senarai main di Perpustakaan anda.

Tetapi ini adalah satu suis. Bagaimana jika anda hanya mahu memuat turun album tertentu, mungkin tanpa menambahkannya ke senarai main Lagu yang Disukai?

Navigasi ke album atau senarai main dan ketuk butang "Muat turun" di bawah keterangan.

Muzik akan ditambahkan ke Perpustakaan anda (tetapi bukan senarai main Lagu yang Disukai), dan Spotify akan mula memuat turun lagu dengan serta-merta selama anda menggunakan Wi-Fi.

Sekiranya anda ingin mengaktifkan muat turun melalui selular, anda boleh melakukannya dengan pergi ke Tetapan> Kualiti Muzik> Muat turun Menggunakan Selular dan beralih pada pilihan.

Sekarang, selagi telefon pintar atau tablet anda tersambung ke internet setiap 30 hari, lagu yang dimuat turun akan tetap tersedia untuk kegunaan luar talian.

Anda tidak boleh memuat turun lagu secara langsung. Sebaliknya, anda mesti menggunakan ciri Lagu yang Disukai. Ketuk ikon "Jantung" yang terdapat di sebelah lagu individu untuk Menyukainya, dan selagi anda mengaktifkan fitur muat turun untuk senarai main Lagu yang Disukai, ikon tersebut akan tersedia untuk didengar di luar talian.

Muat turun Muzik dari Spotify di Desktop

Aplikasi desktop Spotify agak terhad ketika memuat turun lagu. Anda hanya boleh memuat turun Lagu dan senarai main yang Disukai. Anda tidak boleh memuat turun album atau lagu.

Untuk memuat turun senarai main Lagu yang Disukai, buka aplikasi Spotify pada komputer Windows 10 PC, Mac, atau Linux dan kemudian pilih "Lagu yang Disukai" dari bahagian "Perpustakaan Anda" di bar sisi. Dari sana, klik togol di sebelah "Muat turun" untuk mula memuat turun semua lagu yang disukai.

Untuk memuat turun senarai main, pertama, buka di aplikasi desktop Spotify dan kemudian klik butang Menu tiga titik. Di sini, pilih pilihan "Muat turun".

Cara Beralih ke Mod Offline di Spotify

Tidak seperti Apple Music, Spotify tidak mempunyai bahagian yang berasingan untuk muzik yang dimuat turun. Sebaliknya, ia menawarkan mod Offline. Setelah diaktifkan, Spotify akan berhenti berinteraksi dengan perkhidmatan penstriman, walaupun anda tersambung ke internet.

Anda masih dapat melihat katalog muzik Spotify, tetapi anda tidak dapat memainkannya sehingga anda kembali dalam talian. Mod Luar Talian menyajikan semua muzik luar talian terbaru anda di bahagian atas halaman Utama, dan anda boleh pergi ke Perpustakaan untuk melihat album dan senarai main yang telah anda muat turun. Sekiranya lagu tidak berwarna kelabu, ini bermakna lagu itu dimuat turun dan boleh dimainkan.

Untuk beralih ke Mod Luar Talian, klik butang "Tetapan" yang terdapat di bahagian atas bahagian Laman Utama.

Di sini, pilih pilihan "Main balik".

Sekarang, anda dapat mengetuk togol di sebelah "Mod Offline" untuk pergi ke luar talian. Anda boleh kembali ke sini sekali lagi untuk masuk dalam talian.

Perkara terbaik mengenai Spotify adalah mesin penemuan muziknya. Berikut adalah beberapa kaedah terbaik untuk menemui muzik baru di Spotify.

BERKAITAN: Cara Mencari Muzik Baru di Spotify