Cara Melanggan Twitch Streamer Menggunakan Amazon Prime

Keahlian Amazon Prime menawarkan beberapa faedah, salah satunya adalah keahlian Twitch Prime percuma. Inilah cara untuk memautkan akaun anda dan mendapatkan semua faedah Twitch Prime secara percuma.

Apa itu Twitch Prime?

Twitch Prime adalah pengalaman premium dalam perkhidmatan streaming permainan video yang disertakan dengan keahlian Amazon Prime. Twitch Prime merangkumi permainan bonus, kandungan dalam permainan eksklusif, dan banyak lagi.

Bagi kebanyakan orang, faedah paling berharga dari keahlian Prime adalah langganan saluran Twitch percuma yang disertakan dengannya. Keuntungan ini secara langsung menyokong streamer kegemaran anda. Selain itu, anda boleh melanggan sekali lagi (secara percuma) setiap bulan, selagi anda mempunyai keahlian Amazon Prime yang aktif yang dihubungkan dengan akaun Twitch anda.

Lawati halaman Soalan Lazim Twitch Prime Guide untuk senarai penuh faedah.

Pautkan Akaun Utama Twitch dan Amazon Anda

Untuk mendapatkan akses ke keahlian Twitch Prime percuma, anda mesti memautkan akaun Amazon Prime dan akaun Twitch.tv anda. Untuk melakukannya, pergi ke Amazon Twitch Prime.

Klik "Log Masuk" di sudut kanan atas, dan kemudian taipkan maklumat akaun Amazon Prime anda.

Setelah anda log masuk ke akaun Amazon anda, klik "Pautkan Akaun Twitch." Anda kemudian akan diminta untuk log masuk ke akaun Twitch anda. Pastikan akaun dipautkan, dan kemudian pergi ke Twitch untuk memulakan langganan Perdana anda.

Cara Melanggan Twitch Streamer

Apabila anda memilih untuk melanggan pita Twitch melalui keahlian Perdana anda, anda memberi $ 4.99 kepada orang itu.

Untuk melanggan streamer, arahkan ke profilnya, dan kemudian klik "Langgan" di bahagian atas halaman.

Sekiranya ini adalah kali pertama anda melanggan pita dari akaun Twitch Prime, anda akan ditanya sama ada anda ingin menggunakan langganan percuma bulanan anda untuk pita ini. Klik "Ya" untuk melanggan pita itu selama satu bulan tanpa bayaran tambahan.

Selepas anda melanggan streamer melalui keahlian Perdana anda, anda harus menunggu sebulan sebelum anda dapat menggunakan langganan percuma anda lagi. Sekiranya anda ingin mengatur langganan berulang, klik "Langgan" sekali lagi, dan kemudian pilih pilihan "Teruskan Sub".

Sekiranya anda memilih untuk menukar langganan Perdana anda ke langganan berulang, anda akan dikenakan yuran bulanan sebanyak $ 4,99. Anda harus melanggan pita secara manual setiap 30 hari untuk menggunakan langganan Twitch Prime anda sekali lagi.

Cara Melihat Langganan Semasa Anda

Anda boleh melihat langganan anda bila-bila masa di Twitch. Untuk melakukannya, klik gambar profil anda di sudut kanan atas, dan kemudian klik "Langganan".

Halaman "Langganan" menunjukkan semua langganan semasa (dan luput) anda, bersama dengan faedah langganan, tarikh luput, dan sama ada masing-masing dibayar atau Perdana.

Cara Melanggan semula Streamer melalui Twitch Prime

Setelah anda melanggan pita melalui akaun Perdana anda yang dipautkan, anda perlu menunggu sebulan sebelum anda dapat melanggan semula.

Untuk memeriksa langganan anda, klik avatar anda di sudut kanan atas di Twitch, dan kemudian klik "Langganan." Senarai langganan semasa, berbakat, dan tamat tempoh anda muncul.

Semua langganan semasa anda akan berada di bawah tab "Langganan Anda". Dalam gambar di bawah, anda melihat keahlian Perdana digunakan untuk melanggan streamer.

Anda boleh membayar untuk melanggan semula sekarang atau menggunakan keahlian Twitch Prime anda untuk membayar langganan pita lain setelah tamat tempoh.

Melanggan adalah cara terbaik untuk menyokong penyiar Twitch kegemaran anda secara kewangan. Dan, jika anda melanggan keahlian Twitch Prime, anda boleh melakukannya tanpa mengeluarkan sedikit pun!