Yang Baru dalam Kemas Kini Outlook 365 untuk Mac 2020

Microsoft Outlook 365 menerima kemas kini yang bagus untuk Mac pada musim gugur 2020. Seiring dengan penampilan yang disempurnakan, muncullah ciri baru dan yang lebih baik. Dengan segalanya dari bar alat yang dapat disesuaikan dan carian yang lebih baik hingga kemampuan untuk menunda e-mel, mari kita lihat semua yang baru di Outlook 365 untuk Mac.

Cuba Outlook Baru

Sekiranya anda sudah memasang kemas kini Microsoft Outlook musim gugur 2020 (16.42 (20101102) atau lebih baru), maka anda boleh beralih ke penampilan baru dengan mudah. Di sudut kanan atas tetingkap, di sebelah kotak "Cari", aktifkan togol untuk "Outlook Baru."

Sahkan bahawa anda ingin beralih ke tampilan baru dengan mengklik "Tukar ke Outlook Baru."

Setelah beralih, anda masih boleh kembali ke versi sebelumnya. Cukup matikan togol "Outlook Baru" dan sahkan bahawa anda ingin beralih kembali.

Sekiranya anda tidak melihat toggle, anda boleh mengemas kini Outlook di Mac dengan mengklik Help> Check For Updates dari menu bar. Pilih butang "Periksa Kemas Kini".

Peribadikan Bar Alat Anda

Sertakan hanya butang yang anda perlukan dan mahukan di bar alat Microsoft Outlook. Klik "Lihat Lebih Banyak Item" (tiga titik) di bar alat dan pilih "Sesuaikan Bar Alat."

Tarik butang dari bawah ke atas untuk menambahkannya, atau lakukan sebaliknya untuk mengeluarkannya dari bar alat. Klik "Selesai" apabila anda selesai.

Nikmati Pencarian yang Dipertingkatkan

Sekiranya anda sering mencari e-mel dari orang-orang tertentu atau sering diterima pada hari-hari tertentu, anda akan menyukai carian yang lebih baik di Outlook. Kini dikuasakan oleh Microsoft Search, anda akan mendapat hasil carian dan cadangan yang lebih baik.

Klik di kotak "Cari" untuk mencari apa yang anda perlukan. Anda akan dapati anda masih boleh menggunakan penapis dan memilih kotak surat atau folder.

Lihat Kumpulan Office 365 Anda

Apabila anda menggunakan Mel atau Kalendar di Microsoft Outlook, anda dapat melihat semua Kumpulan Office 365 anda di bar sisi. Cukup klik "Kumpulan" untuk mengembangkan senarai dan pilih yang anda perlukan. Klik sekali lagi untuk meruntuhkan Kumpulan sekali lagi.

Balas atau Kirim E-mel dalam Tetingkap yang Sama

Sekiranya anda menggunakan pilihan Balas, Balas Semua, atau Teruskan untuk e-mel, anda boleh menambah mesej anda di tetingkap yang sama dan bukan yang baru. Ini menjadikan semuanya baik dan rapi tanpa memerlukan tetingkap Tulis baru.

Abaikan Perbualan

Ingin menyingkirkan satu atau dua e-mel termasuk mesej baru yang masuk dari orang yang sama? Anda boleh mengabaikan perbualan dengan satu klik. Di Bar Alat, menu Mesej, atau menu pintasan Mesej, pilih "Abaikan Percakapan." E-mel yang telah anda baca atau yang masuk kemudian akan dihapuskan secara automatik.

Petua: Jika anda tidak melihat butang "Abaikan Percakapan", gunakan langkah-langkah Sesuaikan Bar Alat Anda di atas untuk menambahkannya.

Tunda E-mel

Adakah salah satu hari ketika anda menerima terlalu banyak pemberitahuan Outlook? Tunda mereka!

Pilih e-mel dan kemudian di bahagian atas tetingkap, klik "Tunda" di bar alat. Pilih jangka masa dan kemudian anda akan menerima e-mel itu ke peti masuk anda pada waktu yang ditentukan sebagai mesej yang belum dibaca.

Sekiranya anda tidak melihat butang "Tunda", gunakan langkah Sesuaikan Bar Alat Anda di atas untuk menambahkannya.

Paparan Baru untuk Acara

Anda mempunyai dua paparan baru untuk jadual anda di Mail dan Calendar dengan aplikasi Outlook untuk Mac yang dikemas kini.

Di Mail, anda dapat melihat "My Day" yang menyenaraikan agenda anda untuk hari ini. Cukup klik butang "Task Pane" atau View> Task Pane dari bar menu.

Dalam Kalendar, anda boleh menggunakan paparan kalendar tiga hari yang ringkas. Klik kotak lungsur di bahagian atas dan pilih "Tiga Hari."

Kemas Kini Kalendar Outlook Pelbagai

Bersama dengan kemas kini utama untuk Mail dan pasangan yang disebutkan di sini untuk Kalendar, anda akan menemui beberapa penambahbaikan Kalendar Outlook yang lain.

  • Wawasan Mesyuarat: Outlook mencadangkan e-mel dan fail yang mungkin anda perlukan untuk acara yang akan datang mengikut jadual anda.
  • Penjadualan Acara yang Disempurnakan: Peningkatan membantu anda membuat acara Kalendar dengan lebih berkesan. Gunakan blok masa, tambahkan perincian, dan lihat ketersediaan peserta dalam satu tetingkap.
  • Menanggapi Acara yang Disempurnakan: Tetap berada di tempat yang sama ketika menjawab undangan acara. Sama ada anda menerima, menolak, atau mengusulkan waktu baru, anda tidak perlu meninggalkan jemputan.
  • Bekerja di Tempat Lain: Daripada Sibuk atau Percuma, anda boleh menandakan diri anda sebagai Bekerja di Tempat Lain.

Bersama dengan penampilan yang jauh lebih baik, Outlook 365 untuk Mac menawarkan beberapa ciri hebat. Sekiranya anda mencuba dan mempunyai idea, klik Bantuan> Cadangkan Ciri dari bar menu untuk berkongsi cadangan anda dengan Microsoft.