Cara Beralih ke VoIP dan Mengeluarkan Bil Telefon Rumah Anda Selamanya

Anda boleh menikmati kemudahan talian telefon seluruh rumah tanpa mengeluarkan wang hasil kerja keras anda kepada penyedia telekomunikasi tempatan anda. Baca terus kerana kami menunjukkan kepada anda cara membuang bil telefon, menjaga saluran darat, dan menikmati panggilan tempatan dan jarak jauh percuma dalam prosesnya.

Bagaimana VoIP Berbeza dari Talian Tanah Tradisional

Terdapat tiga cara untuk melancarkan perkhidmatan telefon ke rumah anda: penyediaan talian darat tradisional melalui penyedia telefon tempatan anda, jambatan telefon bimbit yang memperluas rancangan selular anda ke sistem telefon rumah anda, dan Voice-over-IP (VoIP) sistem yang menggunakan sambungan Internet anda untuk merapatkan sistem telefon rumah anda ke penyedia VoIP yang mengarahkan panggilan telefon anda kembali ke grid telefon biasa. Tetapi kebanyakan versi rancangan ini mahal:

  • Talian Tanah Tradisional: Persediaan talian darat tradisional biasanya mahal untuk apa yang anda dapat. Pakej asas berharga sekitar $ 15 sebulan dan tidak termasuk panggilan jarak jauh serantau atau nasional, atau kemudahan seperti ID pemanggil. Menambah pakej jarak jauh yang sederhana dan kemudahan tersebut dapat dengan mudah menaikkan harga garis tanah standard di atas $ 40-50 sebulan. Perkhidmatan telefon tradisional merangkumi sejumlah cukai, yuran pengawalseliaan, dan caj lain yang dapat menambahkan $ 15 pada bil anda dengan mudah. Semua yang diberitahu, satu talian darat dengan ciri jarak jauh asas dapat dengan mudah menjana $ 60 + sebulan.
  • Telefon bimbit: Merapatkan pelan telefon bimbit anda ke sistem telefon rumah anda — sama ada melalui peranti khas yang disediakan oleh syarikat selular anda atau dengan telefon rumah yang menyokong pautan Bluetooth — juga mahal, kerana anda biasanya perlu membeli talian kedua pada pelan selular anda dan / atau berpotensi menambah minit tambahan dengan rancangan yang ditingkatkan untuk menampung penggunaan telefon rumah. Bagi kebanyakan orang, ini akan bertambah dari $ 10-40 pada rancangan telefon bimbit mereka yang sudah mahal. Seperti talian darat tradisional, talian telefon bimbit juga dikenakan cukai dan bayaran peraturan. Sebagai tambahan, daya maju kaedah ini berdasarkan penerimaan selular. Dapatkan layanan buruk di rumah anda? Merapatkan telefon bimbit ke telefon rumah anda tidak akan memperbaikinya.
  • Sistem Voice-over-IP: VoIP adalah kaedah terbaru untuk menghubungkan sistem telefon rumah anda dengan dunia luar dan sangat berbeza dari segi kualiti dan harga perkhidmatan. Banyak Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) kini menggabungkan panggilan VoIP dengan pakej internet mereka — sebenarnya, AT&T dan Verizon secara agresif mendorong pelanggan ke arah sistem VoIP — tetapi harga perkhidmatan telefon tambahan secara rutin sama mahal seperti saluran darat tradisional ( $ 30-40). Bergantung pada pembekal, perkhidmatan VoIP mungkin atau mungkin tidak memungut cukai dan yuran peraturan - secara amnya, jika perkhidmatan VoIP anda digabungkan dengan internet dan / atau perkhidmatan kabel yang disediakan oleh syarikat telekomunikasi tradisional, anda akan membayar yuran tambahan seperti anda akan dengan talian darat atau telefon bimbit.

Sekiranya anda menggunakan jalan darat tradisional, jambatan telefon bimbit, atau sistem VoIP yang disediakan oleh syarikat telefon atau ISP anda, perkhidmatan telefon akan dikenakan bayaran antara $ 200-600 setiap tahun — wang yang pasti kita semua akan habiskan untuk menghabiskan barang-barang lain. Tidak ada yang terdengar sangat menarik jika anda ingin menambah ruang bernafas dengan anggaran anda. Nasib baik, dengan pelaburan kecil di muka, anda dapat mengurangkan bil telefon rumah bulanan anda sehingga $ 0 sebulan (dan hanya $ 1 sebulan jika anda ingin menambah perkhidmatan 911). Yang anda perlukan hanyalah penyesuai VoIP dan akaun Google Voice percuma. Bunyi baik? Anda yakin ia berlaku; Mari kita mulakan.

Pemilik Perniagaan Kecil atau Pengguna Kuasa? Cubalah Perkhidmatan Cloud VoIP

Selebihnya tutorial ini menerangkan cara menggunakan Google Voice dan pasangkan telefon rumah tradisional, tetapi jika anda menjalankan perniagaan kecil di luar rumah anda, atau anda hanya pengguna yang mahukan penyelesaian yang lebih kuat yang juga lebih mudah untuk persediaan, anda mungkin ingin melihat salah satu daripada banyak perkhidmatan VoIP berasaskan awan seperti RingCentral Office.

RingCentral mempunyai semua ciri yang anda harapkan yang menjadikan VoIP begitu hebat — terdapat aplikasi untuk iPhone dan Android, telefon fizikal untuk meja anda, penantian panggilan, pembantu automatik, sambungan, rakaman audio, panggilan persidangan, mel suara ke e-mel, dan integrasi dengan Microsoft, Google, Box, Dropbox dan banyak lagi. Anda juga boleh mendapatkan nombor 800 jika anda mahu.

Dan rancangan mereka bermula dari $ 20 sebulan dengan tempoh percubaan percuma, tetapi dapat berkembang menjadi perniagaan besar jika anda pernah memerlukannya. RingCentral adalah sistem telefon yang kami gunakan di sini di How-To Geek sejak beberapa tahun kebelakangan ini, dan ia memang patut dilihat.

Dapatkan Percubaan Percuma Perkhidmatan Telefon RingCentral

Apa yang Anda Perlu

Untuk mengikuti tutorial VoIP kami, anda akan melakukan perkara berikut:

  • Akses Internet Jalur Lebar. (Malangnya, VoIP melarang lebar jalur yang lapar untuk dial-up.)
  • Satu Penyesuai VoIP OBi200 ($ 48), OBi202 ($ 64), atau OBi110 ($ 70) (lihat nota kami di bawah untuk melihat model mana yang paling sesuai untuk anda).
  • Akaun Google Voice percuma.
  • Akaun Anveo $ 12 / tahun (Pilihan: diperlukan untuk perkhidmatan E911).
  • Satu kabel Ethernet.
  • Satu kabel telefon RJ11.
  • Satu telefon bimbit atau tanpa wayar.

Tidak pasti apa maksudnya? Inilah penjelasannya.

Apa Perbezaan Antara Adaptor Obi VoIP?

Sebahagian besarnya, dua model OBi terbaru — 200 dan 202 — berfungsi sama. Kedua-duanya mempunyai perkakasan yang diperbaharui, kedua-duanya menyokong sehingga 4 perkhidmatan VOiP, dan kedua-duanya menyokong protokol faks T.38 (untuk faks alamat IP-ke-IP). Walau bagaimanapun, OBi202 merangkumi dua ciri tambahan yang mungkin berguna bagi anda. Pertama, OBi202 menyokong 2 talian telefon yang berasingan. Sekiranya rumah anda dikabelkan untuk beberapa talian telefon dan anda ingin mengekalkan pengalaman itu semasa anda beralih ke sistem VoIP, OBi202 membolehkan anda menghubungkan 2 talian untuk membunyikan dua sistem telefon yang berasingan di rumah anda.

BERKAITAN: Cara Menggunakan Kualiti Perkhidmatan (QoS) untuk Mendapatkan Internet Lebih Cepat Apabila Anda Sangat Memerlukannya

Selain itu, OBi202 merangkumi fungsi penghala khusus VoIP. Sekiranya anda memasang kotak OBi202 di antara modem dan penghala anda, OBi202 secara automatik akan mengutamakan semua lalu lintas VoIP sebelum lalu lintas internet lain untuk memastikan kualiti panggilan yang optimum. Ciri ini mempunyai kegunaan yang lebih terhad daripada ciri talian telefon dua, namun, kerana hampir setiap penghala menyokong peraturan Kualiti Perkhidmatan tersuai untuk mencapai tujuan yang sama dan, secara jujur, dalam pengalaman peribadi kami dengan penggunaan VoIP selama bertahun-tahun, kami telah tidak pernah mempunyai masalah dengan penggunaan internet yang berat menurunkan kualiti panggilan.

Akhirnya, kedua-dua model mempunyai port USB yang menerima aksesori OBi seperti OBiWiFi5 ($ 25, penyesuai Wi-Fi untuk unit OBi anda), OBiBT ($ 23, penyesuai Bluetooth supaya anda dapat menjawab telefon bimbit anda menggunakan sistem telefon rumah anda), dan OBiLINE ($ 40, membolehkan OBi200 atau OBi202 anda bersambung ke talian darat).

Apa faedah menghubungkan unit OBi VoIP anda ke talian darat tradisional? Salah satu kelemahan menggunakan banyak perkhidmatan VoIP, termasuk Google Voice, adalah tidak termasuk sokongan nombor kecemasan tradisional (misalnya 911). Sekiranya mengekalkan akses tradisional ke perkhidmatan 911 tempatan anda sangat penting (atau anda ingin mengekalkan garis barebones untuk digunakan dengan sistem keselamatan) maka pilihlah OBi200 atau OBi202 (dengan penyesuai USB) atau OBi110 yang lebih lama (yang termasuk tambahan dibina dalam bicu RJ45 untuk tujuan ini) adalah perlu.

Sekiranya anda selesa menggunakan perkhidmatan E911 (yang merupakan penyesuaian dari perkhidmatan tradisional 911 untuk telefon bimbit dan teknologi VoIP), kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana cara menyiapkannya nanti dalam tutorial, dan anda tidak memerlukan tanah asas anda garisan. Sekiranya anda belum pernah mencuba untuk mendaftar talian telefon asas, anda mungkin akan terkejut dengan harganya — pembekal telefon tempatan kami menegaskan bahawa $ 35 sebulan adalah serendah yang mungkin mereka dapatkan hanya untuk tempatan, 911- talian telefon yang diaktifkan tanpa kemudahan tambahan.

Adakah Saya Perlu Menggunakan Akaun Suara Google?

Anda tidak perlu menggunakan Google Voice sebagai penyedia VoIP anda. Adaptor OBi VoIP tidak terkunci untuk perkhidmatan tertentu dan boleh digunakan dengan pelbagai perkhidmatan termasuk Anveo, Callcentric, CallWithUs, InPhonex, RingCentral, Sipgate, Vitelity, VoIP.ms, dan VoIPo. Di samping itu, anda boleh mengkonfigurasi penyedia VoIP lain secara manual untuk berfungsi dengan peranti OBi anda.

Kami menggunakan Google Voice kerana ia adalah percuma untuk panggilan Amerika Utara ke Amerika Utara dan mempunyai panggilan antarabangsa yang murah $ 0,01 per minit Sekiranya ia berubah pada masa akan datang, anda boleh menukar peranti OBi anda dengan mudah untuk menggunakan penyedia VoIP yang lebih menjimatkan.

Mengapa Saya Memerlukan Akaun Anveo?

Google Voice pada masa ini tidak menyokong panggilan E911. Sekiranya anda tidak mengekalkan saluran darat barebones untuk digunakan dengan perkhidmatan panggilan kecemasan, dan ingin terus mengakses ke 911, anda perlu menambah penyedia VoIP sekunder dengan sokongan E911. Ketiga-tiga peranti OBi yang disenaraikan di atas menyokong beberapa penyedia VoIP dan Anveo menawarkan rancangan $ 1 per bulan yang sangat sesuai untuk keperluan asas E911 kami. Setelah kami selesai menyediakan peranti OBi anda dengan Google Voice, kami akan menunjukkan kepada anda cara menambah sokongan E911.

Di mana saya mesti meletakkan peranti OBi?

Semua peranti Obi memerlukan sambungan ke penghala anda dan sambungan ke rangkaian telefon di rumah anda (jika anda menggunakan peranti dengan satu telefon, anda hanya boleh memasukkan telefon ke dalam peranti secara langsung). Sama ada anda memasang peranti tepat di sebelah penghala anda, ke soket rangkaian di tempat lain di rumah, atau di sisi lain suis rangkaian di rangkaian anda, sebahagian besarnya tidak berkaitan. Letakkan peranti Obi di lokasi yang paling mudah yang membolehkan anda memasukkannya ke dalam rangkaian data rumah dan rangkaian telefon rumah anda. Dalam kes kami, lokasi yang paling mudah adalah di ruang bawah tanah dengan akses mudah ke penghala rangkaian kami, bicu telefon, dan soket kuasa.

Catatan: Anda tidak perlu memasang peranti Obi ke titik masuk untuk saluran telefon; anda boleh memasangkannya ke soket telefon mana pun di rumah anda untuk menyambungkannya ke rangkaian telefon rumah anda.

Langkah Pertama: Buat Akaun Suara Google

Sebelum memasukkan data VoIP ke dalam peranti OBi kami, kami memerlukan penyedia VoIP. Nasib baik, mendaftar untuk Google Voice sangat mudah. Mula-mula pergi ke voice.google.com untuk memulakan proses. Sekiranya anda sudah mempunyai nombor Google Voice, anda boleh melompat ke kanan ke langkah dua di bawah.

Sekiranya anda ingin memastikan akaun Google Voice anda terpisah dari akaun Google utama anda (contohnya, anda akan menggunakan persediaan Google Voice + OBi untuk pangsapuri dengan beberapa rakan sebilik dan anda mahukan akses nombor dan akaun yang terhindar dari Google utama anda akaun) kami mencadangkan untuk membuat akaun Google yang baru untuk projek ini. Jika tidak, sila log masuk menggunakan akaun utama anda.

Apabila anda pergi ke voice.google.com untuk pertama kalinya dan log masuk dengan akaun Google, anda akan diminta untuk menerima syarat perkhidmatan dan dimaklumkan bahawa anda perlu mengesahkan diri anda menggunakan nombor telefon yang berpangkalan di AS:

Selanjutnya anda akan diminta untuk memilih nombor Google Voice anda — ini, untuk semua maksud dan tujuan, menjadi "nombor telefon rumah" anda yang membunyikan telefon di rumah anda. Anda boleh memilih nombor telefon Google Voice yang baru, yang percuma, atau memasukkan nombor yang ada ke Google dengan bayaran sekali sebanyak $ 20. Sekiranya anda memasukkan nombor dari talian darat lama anda, anda mungkin perlu menghubungi pembekal telefon anda untuk mewujudkannya (dan mungkin mengambil masa beberapa hari).

Setelah memilih nombor Google Voice anda, anda akan diminta memasukkan nombor telefon pemajuan. Anda hanya perlu menggunakan nombor ini untuk mengesahkan tempat tinggal anda di AS, jadi telefon bimbit anda baik-selepas itu, anda akan dapat menghapusnya dan hanya menggunakan nombor yang ditetapkan oleh Google anda dengan pergi ke Tetapan> Telefon di Google Voice. Anda akan menerima panggilan telefon dari Google Voice pada nombor tersebut; masukkan kod pengesahan dua digit apabila diminta.

Setelah anda mengesahkan nombor telefon anda di AS pada langkah sebelumnya, anda kemudian boleh memilih nombor Google Voice baru anda. Anda boleh memasukkan kawasan, nama bandar, atau poskod untuk mencari nombor tempatan atau memasukkan kata, frasa, atau rentetan nombor (jika anda mahukan nombor dengan nama anda di dalamnya seperti 1-555-212-JOHN atau suka).

Setelah memperoleh nombor Google Voice anda (atau berjaya memasukkan nombor lama ke dalam sistem), anda perlu membuat sekurang-kurangnya satu panggilan Google Voice dari dalam antara muka web Google Voice untuk mengaktifkan sepenuhnya perkhidmatan ini. Mana-mana nombor telefon akan dilakukan, tetapi jika anda mencari nombor yang boleh anda hubungi tanpa mengganggu sesiapa, selalu ada talian perkhidmatan Masa-Hari-Hari Institut Standard dan Teknologi Nasional yang boleh dipercayai: (303) 499-7111.

Langkah Kedua: Konfigurasikan OBi Anda

Kini tiba masanya untuk menyediakan peranti OBi anda. Pertama, pasangkan peranti OBi anda ke rangkaian data dan rangkaian telefon anda. Setelah disambungkan ke kedua-duanya, pasangkan transformer kuasa untuk boot peranti. Biarkan peranti boot dan mengemas kini firmware; sudah tiba masanya untuk mendaftar dengan OBi.

Kembali ke komputer anda, lawati portal web OBi dan daftar untuk akaun. Tunggu e-mel dari OBi dan sahkan pendaftaran akaun anda. Log masuk di portal web setelah anda mengesahkan akaun anda dan klik Tambah Peranti di bar sisi.

Sahkan bahawa anda telah memasang unit OBi anda, seperti yang digariskan dalam gambar pada langkah berikutnya, kemudian pastikan "Saya ingin mengkonfigurasi Google Voice pada perangkat ini." diperiksa. Klik Seterusnya.

OBi akan meminta anda mengambil telefon bimbit dan mendail kod pendaftaran yang telah mereka berikan (mis. ** 1 2345). Dail nombornya. Tutup panggilan selepas respons automatik. Jika anda tidak dapat untuk mendail nombor yang anda mungkin perlu kitaran kuasa peranti Obi anda (jangan tidak kitaran kuasa peranti semasa penunjuk LED berkelip jingga, sebagai peranti Obi berada di tengah-tengah mengemas kini perisian tegar).

Setelah berjaya memasukkan kod pendaftaran, anda akan diminta untuk mengkonfigurasi peranti OBi anda dari portal web. Nombor OBi, alamat MAC, dan nombor siri peranti telah diisi sebelumnya untuk anda. Anda perlu menamakan peranti (kami hanya menamakan Rumah kami untuk membezakannya dari mana-mana peranti OBi yang mungkin kami aktifkan di lokasi lain), memberikan kata laluan pentadbir (untuk menyambung ke peranti OBi secara langsung melalui rangkaian anda), dan menambahkan PIN digit untuk OBi Auto Attendant (diperlukan untuk mengakses ciri yang lebih maju dari peranti OBi dari luar rangkaian tempatan). Klik Simpan Perubahan sebelum meneruskan.

Langkah seterusnya adalah menghubungkan peranti OBi anda dengan Google Voice. Klik pada ikon Google Voice Set-Up di bawah item yang baru anda konfigurasikan. OBi akan memberi amaran kepada anda bahawa tidak ada sokongan 911 untuk Google Voice (kami akan menyediakan sokongan E911 dalam sekejap, jadi klik Terima).

Di halaman konfigurasi Google Voice, Anda ingin memberi nama akaun anda, memastikan bahawa "Jadikan Ini Jalur Utama untuk Dipanggil" dicentang serta "Pemberitahuan Mel Suara Google" Tambahkan kod kawasan tempatan anda untuk membuat panggilan nombor tempatan lebih mudah. Akhirnya, masukkan nama pengguna dan kata laluan Google Voice anda.

CATATAN: Sekiranya anda menggunakan pengesahan dua faktor pada akaun Google anda (dan kami sangat mengesyorkannya), anda perlu menetapkan kata laluan khusus aplikasi untuk perkhidmatan OBi anda. Untuk melakukannya, lawati papan pemuka Akaun Google anda, arahkan ke Keselamatan> Aplikasi dan Tapak yang Terhubung> Urus Akses dan kemudian tatal ke bawah ke bahagian Kata Laluan khusus Aplikasi untuk membuat kata laluan yang unik untuk OBi.

Setelah memasukkan semua maklumat di halaman konfigurasi Google Voice di dalam portal web OBi, klik Kirim. Anda akan dibawa balik ke halaman konfigurasi untuk peranti OBi anda. Proses konfigurasi antara Google Voice dan OBi akan selesai sekitar lima minit. Selama ini indikator status untuk akaun Google Voice anda akan mengatakan "Backing Off", kemudian "Authenticating", dan akhirnya "Connected". Sekiranya penunjuk status anda tersekat di "Backing Off", periksa semula kata laluan anda.

Apabila anda telah menerima pengesahan status "Bersambung", inilah masanya untuk menguji sambungannya. Angkat telefon bimbit yang disambungkan ke peranti OBi dan tekan nombor keluar. Anda boleh mencuba nombor Waktu Harian sekali lagi, (303) 499-7111, atau menghubungi rakan dan mengetahui berapa banyak wang yang akan anda simpan dengan tidak pernah membayar bil telefon darat lagi.

Langkah Ketiga (Pilihan): Konfigurasikan OBi untuk Perkhidmatan E911 dengan Anveo

Walaupun langkah ini adalah pilihan selagi anda tidak perlu menyelesaikannya untuk mendapatkan panggilan telefon percuma sepanjang tahun, kami sangat mengesyorkan menjalani proses ini. Walaupun sebahagian besar dari kita, untungnya, tidak perlu menggunakan 911, menambah perkhidmatan E911 ke persediaan VoIP anda adalah ketenangan fikiran yang murah.

OBi menyokong pelbagai perkhidmatan VoIP dengan panggilan E911 bersepadu, tetapi mereka menjadikannya sangat mudah untuk mengkonfigurasi perkhidmatan Anveo untuk E911. Oleh kerana rancangan tambahan VoIP E911 Anveo yang sangat murah berharga satu dolar sebulan, paling murah yang dapat kami dapati, kami tidak melihat alasan untuk pergi dengan orang lain.

Untuk menyediakan garis Anveo tambahan anda, kembali ke halaman Konfigurasi Peranti di dalam portal web OBi. Di bahagian Configure Voice Service Providers (SP) klik pada kotak Pendaftaran Anveo E911 berwarna biru. Pada halaman seterusnya pilih Perkhidmatan SP2 di menu drop-down dan klik Next. Pilih "Saya mahukan Anveo E911 baru untuk OBi saya". Masukkan CAPTCHA dan kemudian isi borang alamat (ini bukan alamat penagihan, tetapi lokasi fizikal telefon). Setelah mengesahkan alamat telefon, anda akan memasukkan alamat penagihan anda dan menetapkan kata laluan.

Seterusnya pilih sama ada perkhidmatan E911 asas dengan harga $ 12 setahun atau E911 dengan amaran (SMS, panggilan telefon, e-mel, dll.) Dengan harga $ 15. Setelah anda menyelesaikan proses pendaftaran dan pembayaran (termasuk mengklik pautan pengaktifan yang dihantar melalui e-mel) maka perkhidmatan Anveo E911 akan aktif dan dikonfigurasi secara automatik pada akaun OBi anda.

Akhirnya, anda boleh menguji perkhidmatan E911 anda dengan mendail 933 pada mana-mana telefon yang disambungkan ke peranti OBi anda. Proses automatik akan mengesahkan bahawa anda mempunyai akses E911, memberitahu anda alamat yang didaftarkan dalam sistem E911 untuk nombor telefon masuk, dan mengesahkan bahawa sistem telefon anda dapat membekalkan audio keluar kepada operator 911.

Pada ketika ini, rangkaian telefon rumah anda telah ditukar sepenuhnya ke sistem VoIP percuma yang lengkap dengan jarak jauh, ID pemanggil, mel suara, dan semua kemudahan lain yang ingin dicaj oleh syarikat telefon tempatan anda. Lebih baik lagi, sistem ini tidak terkunci sepenuhnya, dan anda boleh menukarnya dengan mudah ke penyedia VoIP baru jika di masa depan Google Voice tidak lagi terbukti menjadi penyedia paling ekonomik di sekitar.

Sekiranya anda masih berada di pagar mengenai peralihan, kami akan memberikan satu dorongan terakhir. Kami menulis versi asal tutorial ini pada tahun 2013, dan terus menggunakan sistem OBi / Google Voice sejak itu, menjimatkan ~ $ 3,000 (berbanding mendapatkan pelayan telefon melalui penyedia tempatan) sambil menikmati perkhidmatan yang stabil dan tidak terganggu dalam prosesnya.