Cara mendapatkan kembali Desktop Animasi DreamScene di Windows 7

Windows DreamScene adalah ciri hebat di Windows Vista, yang membolehkan anda meletakkan video sebagai wallpaper desktop tetapi sayangnya ia digantikan oleh ciri tayangan slaid di Windows 7. Inilah cara untuk mendapatkannya kembali.

Contohnya, anda boleh meletakkan akuarium langsung di desktop anda seperti gambar di atas. Nasib baik, kami hanya tahu cara untuk membawanya kembali ke Windows 7. Tidak ada lagi statik yang melekat pada desktop anda; sekarang kertas dinding anda tidak perlu diam, dan ia boleh menjadi animasi dan menari.

Menambah DreamScence Kembali ke Windows 7

Kami akan menggunakan alat yang disebut "Windows 7 DreamScene Activator", pautan muat turun tersedia di bahagian bawah artikel. Selepas memuat turun fail, ekstrak di suatu tempat. Setelah mengekstrak, klik kanan Windows 7 DreamScene Activator dan pilih "Run as administrator".

Program ini tidak memerlukan pemasangan sehingga akan dimulakan dengan segera. Antaramuka program tidak memerlukan penjelasan, anda hanya menekan butang "Enable DreamScene" dan semuanya baik-baik saja.

Kini DreamScene diaktifkan dan siap. Untuk menggunakan DreamScene, klik kanan pada sebarang fail video dan pilih "Tetapkan sebagai latar belakang".

Pastikan fail video itu adalah .mpg atau .wmv kerana program ini hanya menyokong 2 format fail tersebut. Anda boleh meletakkan video yang ada di komputer atau memuat turun lebih banyak lagi dari Internet. Pautan ke laman web video DreamScene disediakan di bahagian bawah artikel.

Catatan: Sekiranya warna font ikon kelihatan kabur, ubah latar belakang menjadi hitam pekat dari pemperibadian, kemudian gunakan video DreamScene yang anda mahukan lagi.

Muat turun DreamScene Activator [melalui TheWindowsClub]

Muat turun lebih banyak DreamScenes [melalui DreamScenes]