Cara Menukar Nama Ikon pada Skrin Utama Android Anda

Apabila anda memasang aplikasi pada peranti Android, jalan pintas untuk aplikasi dibuat dengan nama lalai dan ditambahkan ke skrin utama anda. Sistem Android tidak membenarkan anda menukar nama jalan pintas anda. Namun, ada jalan penyelesaiannya.

Kami akan menggunakan aplikasi gratis yang tersedia di Google Play Store yang disebut "QuickShortcutMaker". Cari di Play Store dan pasangkannya.

Setelah aplikasi dipasang, buka dan tatal ke bawah senarai untuk mencari aplikasi yang ingin anda ubah nama jalan pintas. Ketik nama aplikasi.

Maklumat mengenai paparan pintasan aplikasi di panel kanan. Ketuk kawasan yang bertuliskan "Ketuk untuk menukar label".

Kotak dialog "Namakan semula jalan pintas" dipaparkan. Ganti nama semasa dengan nama yang anda mahukan dan ketuk "OK".

Nama baru dipaparkan di bahagian atas panel kanan.

Untuk membuat jalan pintas baru dengan nama yang disemak, ketuk "Buat" di bahagian bawah layar.

Kotak dialog dipaparkan mengucapkan terima kasih dan meminta anda menilai aplikasinya. Untuk menutup kotak dialog, ketuk salah satu daripada dua pilihan terakhir. Pilihan "Nilai aplikasi ini" membuka halaman QuickShortcutMaker di Google Play Store. Jika anda memilih "Laporkan kepada pengembang", kotak dialog akan memaparkan yang menanyakan aplikasi e-mel mana yang ingin anda gunakan.

Sekarang, selain menyesuaikan skrin utama anda dengan folder untuk aplikasi anda dan kertas dinding yang berbeza, anda dapat mengubah nama jalan pintas aplikasi anda.