Cara Menggunakan iPad Anda sebagai Monitor Kedua untuk PC atau Mac Anda

Pelbagai monitor hebat. Dengan dua skrin bersebelahan, anda dapat melihat semua tetingkap anda dengan lebih mudah sekaligus, menjadikan anda produktif. Ada iPad? Anda boleh menggunakannya sebagai paparan kedua untuk Mac atau PC anda.

BERKAITAN: Cara Menggunakan Pelbagai Monitor untuk Lebih Produktif

IPad tidak dapat bersaing dengan monitor sebenar, tentu saja, dari segi ukuran atau harga. Tetapi jika anda sudah mempunyai iPad, ia boleh berfungsi sebagai monitor kedua di meja anda, atau bahkan dengan komputer riba anda semasa anda berada di luar sana. Yang anda perlukan hanyalah pendirian seperti ini, atau casing yang mempunyai keupayaan untuk menjaga iPad anda tegak. Aplikasi terbaik yang menyediakan kemampuan ini berharga $ 20 atau kurang, yang - ditambah dengan harga pendirian - cukup murah untuk monitor kedua dengan skrin sentuh.

Malangnya, tidak ada pilihan percuma yang baik untuk ini. Splashtop menawarkan versi aplikasi mereka secara percuma, tetapi ia hanya berfungsi selama 5 minit pada satu masa –sekali lagi, dan anda perlu mengeluarkan sejumlah wang. Terdapat sebilangan pilihan, semuanya dengan tanda harga yang serupa, tetapi kami berpendapat Duet Display ($ 19) adalah pilihan terbaik.

Langkah Pertama: Muat turun Paparan Duet pada iPad dan Komputer Anda

Untuk mencapai ini, anda memerlukan dua aplikasi: satu di iPad anda, dan satu di Mac atau PC Windows anda. Anda boleh merebut Duet Display untuk iPad anda di sini, dan aplikasi pelayan percuma untuk komputer anda di sini. Pasang kedua-duanya seperti aplikasi lain.

Anda juga memerlukan kabel kilat ke USB, jadi ambil salah satu dari sekarang. Duet Display tidak berfungsi melalui Wi-Fi, walaupun jujur, anda tidak mahu - tanpa wayar memperkenalkan sedikit kelewatan, sementara sambungan berwayar cukup lancar. IPad anda akan berada di sebelah komputer anda, jadi tidak ada sebab kabel akan menghalang anda.

Langkah Kedua: Sambungkan iPad Anda

Seterusnya, mulakan aplikasi pelayan Duet Display di komputer anda, kemudian lancarkan aplikasi Duet Display di iPad anda. Anda mesti melihat skrin ini semasa anda melihatnya.

Pasang iPad anda ke komputer anda dengan kabel kilat ke USB, dan iPad anda akan menyala dengan sambungan desktop Windows atau Mac anda. Gerakkan tetikus anda ke kanan desktop anda, dan ia akan bergerak ke iPad. Anda bahkan boleh menyentuh iPad untuk mengawal Windows atau OS X. Ia tidak semudah itu.

Langkah Ketiga: Laraskan Tetapan Paparan Anda

Sekarang, walaupun anda mempunyai desktop yang berfungsi, anda mungkin tidak mendapat pengalaman yang optimum - jadi sudah waktunya untuk menyesuaikan beberapa tetapan.

Pertama, mari sesuaikan tetapan paparan komputer anda. Secara lalai, Duet Display menganggap iPad anda berada di sebelah kanan komputer anda, tetapi jika anda meletakkannya di sebelah kiri (seperti saya), anda boleh menyesuaikan tetapan anda supaya tetikus anda berfungsi dengan baik. Pengguna Windows dapat mengakses paparan ini dengan mengklik kanan pada desktop dan memilih "Display". Pengguna Mac harus menuju ke Sistem Pilihan> Paparan.

Anda harus melihat dua kotak - satu mewakili monitor komputer utama anda, dan satu lagi mewakili iPad anda. Klik dan seret kotak iPad ke atas, bawah, atau ke sisi, untuk meletakkannya seperti yang diposisikan dalam kehidupan nyata. Saya menggunakan iPad saya di sebelah kiri komputer riba, jadi itu bermaksud saya harus memindahkan kotak iPad ke sebelah kiri.

Setelah selesai, tutup tetapan Paparan anda.

Seterusnya, buka tetapan Duet Display dengan mengklik ikonnya di baki sistem anda (Windows) atau bar menu (Mac).

Dari sini, anda boleh menyesuaikan sebilangan tetapan paparan lain. Kami mengesyorkan mengekalkan Framerate pada 60 FPS dan Prestasi pada Daya Tinggi, tetapi anda boleh menurunkan kedua-duanya jika komputer anda tidak cukup kuat untuk mengatasinya, atau jika terlalu banyak kuasa baterinya.

Bagi penyelesaian, cubalah beberapa pilihan dan lihat yang paling sesuai untuk anda. Semakin tinggi anda pergi, semakin lambat pengalaman anda, tetapi semakin rendah anda pergi, semakin sedikit anda akan dapat melihatnya di skrin. Untuk komputer riba saya, 1366 × 1024 adalah medium yang senang, tetapi jarak tempuh anda mungkin berbeza.

Setelah anda mengubahsuai perkara yang anda suka, anda sudah bersedia - mulailah menggunakan komputer anda dan nikmati peningkatan produktiviti dua monitor!

Duet Display bukan satu-satunya aplikasi seumpamanya. Paparan Udara ($ 15), iDisplay ($ 20), dan Splashtop ($ 5) adalah semua alternatif yang popular, dan mempunyai kelebihan menjadi tanpa wayar - tetapi hasilnya cenderung lebih lambat (atau mungkin mempunyai peringatan lain - Paparan Udara, misalnya, mengenakan wang untuk setiap versi utama baru). Berdasarkan pengalaman kami, Duet Display sebaik mungkin. Cuma, sambungan berwayar yang pantas jika anda ingin meniru pengalaman monitor kedua yang sebenar.