Cara Membatalkan Amazon Prime

Amazon Prime biasanya berharga $ 119 setiap tahun melainkan anda dapat memperoleh keahlian Perdana dengan potongan harga. Sekiranya anda bersedia melepaskan penghantaran dua hari secara percuma, perpustakaan Amazon Prime Video, Prime Day, dan faedah lain, berikut adalah cara anda boleh berhenti dari Prime.

Inilah berita baiknya: Anda mungkin dapat memperoleh bayaran balik sekiranya anda dibayar untuk Perdana tetapi belum menggunakan faedah anda dalam tempoh ini. Oleh itu, sekiranya Amazon memperbaharui langganan Perdana anda secara automatik dan mengenakan bayaran kepada anda, anda mungkin dapat mengembalikan wang anda. Walaupun anda tidak dapat mendapatkan bayaran balik, anda boleh membatalkan Perdana dan anda akan menyimpan faedah sehingga akhir tempoh keahlian berbayar anda. Amazon tidak akan mengenakan bayaran untuk memperbaharui secara automatik.

Untuk memulakan, pergi ke laman web Amazon. Log masuk dengan akaun Amazon anda jika anda belum masuk. Tetikus di atas "Akaun & Daftar" di penjuru kanan sebelah atas halaman dan klik "Keahlian Perdana Anda."

Klik pautan "Tamatkan Keahlian dan Faedah" di bawah Pengurusan Keahlian di sebelah kiri halaman. Ini memulakan proses membatalkan keahlian anda.

Amazon akan mengingatkan anda apa yang anda berhenti. Anda boleh mengklik "Tamatkan Manfaat Saya" dan ikuti arahan untuk meneruskan proses pembatalan.

Akhirnya, anda akan diminta untuk mengesahkan pembatalan keahlian anda. Keahlian anda sebenarnya tidak akan berakhir sehingga akhir tempoh yang anda bayar.

Anda mungkin ditawarkan bayaran balik di sini. Amazon menyatakan bahawa anda akan mendapat bayaran balik sepenuhnya dari tempoh keahlian anda sekarang jika anda belum menggunakan faedahnya.

BERKAITAN: Cara Menentukan Langganan Perdana Amazon yang Murah untuk Hari Perdana