Cara Menghapus Mod Yang Pecah Dari Folder Mod 4 Sims Anda

Sekiranya mod anda tidak berfungsi dengan baik di S ims 4 , ada beberapa alat percuma yang dibuat oleh komuniti modding yang akan membantu anda mencari dan menghapus fail. Prosesnya boleh membosankan, tetapi cara terbaik adalah menggunakan Sims 4 Studio (alat percuma untuk membuat kandungan tersuai) dan Sims 4 Tray Importer.

Adakah Mod Menyebabkan Masalah?

Terdapat beberapa tanda-tanda kisah jika mod menimbulkan masalah dalam permainan anda. Sekiranya anda menjalankan mod dalam permainan anda, anda harus selalu melancarkan dan menguji The Sims 4 dengan mod yang dilumpuhkan selepas kemas kini. Sekiranya permainan berfungsi dengan lancar dengan mod yang dilumpuhkan tetapi ada yang tidak beres setelah anda mengaktifkan mod, sudah tiba masanya untuk melakukan penggalian di folder Mod anda.

Sebagai contoh, saya memuat turun mod untuk The Sims 4 University yang menjadikan kos pengajian lebih tinggi, dan juga memaksa beberapa kerjaya dalam permainan memerlukan ijazah tertentu. Itu adalah mod Zero's University Costs More selain mod Degree yang Diperlukannya.

Selepas Electronic Arts mengeluarkan kemas kini permainan, Sims saya yang menghadiri universiti untuk kali kedua lulus dan kehilangan ijazah sebelumnya. Pada mulanya, saya mula berpusing-pusing untuk mengetahui jika Sims dapat memiliki lebih dari satu darjah, dan ternyata mereka dapat. Ketika itulah saya mula mengesyaki bahawa mod tersebut menyebabkan permainan saya berkelakuan tidak betul.

Kegilaan tidak berhenti di situ. Bar prestasi Sims universiti saya tiba-tiba berubah, dan ketika saya mendaftarkannya untuk semester berikutnya, saya mendapati bahawa kursus tidak diambil kira, dan saya harus mengambil semula semester.

Ini sangat biasa untuk mod, kerana ia boleh menjadi ketinggalan zaman dengan patch permainan terbaru. Sekiranya permainan berfungsi ketika folder Mod dikeluarkan, maka satu atau lebih mod dan / atau kandungan tersuai sudah usang dan perlu dikeluarkan atau diganti. EA / Maxis tidak bertanggungjawab untuk mod rosak / cc. Terserah kepada setiap pencipta untuk memperbaiki mod mereka sendiri.

Apa yang Perlu Dilakukan Semasa Mod Melanggar Permainan Anda

Kaedah pertama adalah membosankan jika anda mempunyai sejumlah besar kandungan tersuai, tetapi juga sangat dipercayai apabila anda mencuba mod yang rosak dalam permainan anda. Biasanya, kandungan tersuai seperti item CAS (Buat Sim) (rambut, pakaian, dll.) Tidak akan merosakkan permainan anda sepenuhnya kerana mereka bukan mod permainan.

Sekiranya item CAS rosak, Sim anda mungkin kelihatan botak, telanjang, atau sedikit cacat, tetapi tidak akan menyebabkan permainan anda hancur. Oleh itu, kita akan membincangkan penghapusan CAS dan item Build / Buy kemudian. Buat masa ini, kita akan bercakap mengenai membuang mod permainan yang lebih besar, seperti mod Universiti yang saya nyatakan sebelumnya.

Sandarkan Folder Mod anda

Tutup permainan anda terlebih dahulu dan kemudian pindahkan folder Mod anda ke desktop.

Alihkan Mod Anda Kembali Satu-Per-Satu

Kaedah 1: Setelah anda menutup klien permainan dan memindahkan folder Mods ke desktop anda, mulailah memindahkan fail kembali ke folder Mods di direktori permainan anda satu demi satu . Anda harus mengeluarkan mod permainan-permainan dari folder Mod anda, bukan item CAS atau Bangun / Beli.

Nasib baik untuk saya, saya tahu itu adalah mod University Cost More Zero kerana ia adalah satu-satunya mod permainan permainan University yang saya pasangkan. Semasa saya memuat turun modnya pada asalnya, ia masuk ke foldernya sendiri sehingga saya dapat mengesannya kemudian. Inilah sebabnya mengapa penting untuk memastikan fail dalam folder Mod anda tetap tersusun.

Akhirnya, anda akan memilih mod yang rosak, dan anda boleh menghapusnya dari folder Mod anda. Adalah idea yang baik untuk menghubungi pencipta mod untuk kemas kini di masa depan dan menggunakan Saluran Discord MCCC untuk membuat kesimpulan tentang mencari mod yang serupa.

Catatan: Sekiranya anda mengikuti proses penghapusan ini, anda harus memulakan dengan mod terbaru dan bergerak ke belakang, jika boleh.

Kaedah 2: Mulakan dengan memindahkan semua mod keluar. Buat dua subfolder dalam direktori mod sandaran anda dan pindahkan separuh mod ke satu, dan separuh lagi ke yang lain (tidak kira ke mana arahnya, cubalah menjadikannya bahagian yang hampir sama). Pilih salah satu folder untuk mencuba terlebih dahulu dan pindahkan ke direktori permainan anda.

Lancarkan permainan. Sekiranya ralat hilang, mod yang bermasalah ada di folder separuh yang lain. Sekiranya terdapat ralat, maka mod yang bermasalah ada di set yang anda pindahkan kembali ke folder Mods. Mana-mana set mod yang mempunyai mod yang buruk, anda boleh mengulangi prosesnya sekali lagi: bahagikan mod yang tinggal menjadi dua bahagian dan cuba masing-masing secara bergantian.

Cara Cari dan Padam Mod Lain

Katakan anda telah memuat turun banyak kandungan Custom / Buy dan anda telah memutuskan bahawa anda tidak lagi menginginkannya dalam permainan anda, tetapi anda tidak dapat mengetahui apa fail tersebut dipanggil dalam folder mod anda. Dengan penggunaan beberapa alat percuma dari komuniti modding, kita dapat dengan mudah mencari dan menghapus mod ini.

Kami telah memuat turun beberapa item Build / Buy untuk membantu membuat proses langkah demi langkah bagaimana alat ini berfungsi. Kedua-dua mod ini serasi dengan permainan asas.

Juga, set Simkea mempunyai versi muat turun "terpisah", yang memungkinkan kita memilih dan memilih mod mana yang akan disimpan. Sekiranya anda fikir anda menyukai keseluruhan set, muat turun set "gabungan"; jika tidak, pilih fail muat turun "dipisahkan". Untuk tutorial ini, muat turun fail "dipisahkan".

  • Pek Barang Sim Sim "Illkical"
  • Pek Tumbuhan Hadiah 5k Follower Harrie

Pengimport Dulang Sims 4

Ini adalah alat terbaik untuk mencari fail dan menghapusnya dari folder Mod anda. Pertama, muat turun Sims 4 Tray Importer, kemudian ikuti arahannya.

Pindahkan Mod ke Folder Mod anda

Kami membuat Folder Tutorial Mods dalam direktori Mod dan meletakkan mod "Simkea Pack" dan "Harrie's Plants" di dalamnya.

Lancarkan Permainan dan Buang Mod yang Tidak Diingini

Seterusnya, lancarkan The Sims 4 . Sekarang tanyakan pada diri sendiri, "Mod apa yang ingin saya buang?" Untuk mengetahui mod mana yang ingin anda simpan dari pek ini, cari tempat kosong di menu dunia dan pilih "Bangun." Ia boleh menjadi banyak kosong. Setelah dimasukkan ke dalam lot kosong anda, mulailah meletakkan isi tersuai ke lot.

Teliti pek dan pilih barang yang tidak anda gemari. Ingat, anda boleh menapis semua kandungan tersuai anda dalam mod Build / Buy di sebelah kanan bawah skrin anda, cari anak panah kecil untuk pilihan penapis.

Setelah anda memutuskan item mana yang ingin anda alih keluar dari permainan anda, buang item yang ingin anda simpan dari lot sehingga satu-satunya item yang ditempatkan adalah item yang ingin anda alih keluar dari permainan anda. Seterusnya, klik butang "Simpan Ke Perpustakaan Saya" pada bar di bahagian atas skrin.

Menu drop-down kecil akan muncul, dan anda mahu mengklik ikon yang kelihatan seperti rumah. Skrin baru akan muncul yang menunjukkan pratonton lot. Di kanan bawah skrin ini, anda akan menemui butang muat turun yang bertuliskan "Simpan Lot ke Perpustakaan Saya."

Klik butang ini, dan ia akan menutup skrin perincian lot. Pemberitahuan akan muncul di kanan atas bahawa lot telah disimpan ke perpustakaan anda. Seterusnya, simpan dan keluar dari The Sims 4 .

Setelah pelanggan permainan The Sims 4 ditutup, buka The Sims 4 Tray Importer. Sims 4 Tray Importer lalai untuk memuatkan item yang telah anda simpan ke Perpustakaan anda. Di sebelah kiri program, semua item Perpustakaan anda akan muncul. Cari item yang tersimpan di bahagian paling atas senarai ini — ini adalah muat naik terbaru anda, yang sepatutnya menjadi jumlah yang baru anda letakkan.

Di sebelah kanan layar, akan ada tiga kategori: "Umum", "File", dan "CC." Klik "CC" dan setiap item yang tinggal di lot akan muncul di sini. Mudah-mudahan, anda hanya meninggalkan item yang ingin anda padamkan. Tetapi jika tidak, tidak mengapa, kerana terdapat kotak dialog pratonton setiap item tepat di bawah nama fail.

Seterusnya, klik kanan setiap item dan kemudian pilih "Tunjukkan Folder Mengandung."

Ini akan membuka folder Mods dan secara automatik menonjolkan fail yang anda pilih di Sims 4 Tray Importer. Cukup klik kanan fail dan hapuskannya. The Sims 4 Tray Importer akan secara automatik menghapus fail dalam folder Mods untuk anda, tetapi hanya jika anda memuat turun .packagefail yang dipisahkan dan bukannya fail yang digabungkan. Sekiranya anda memuat turun .packagefail yang digabungkan , semua mod akan dihapuskan.

Cara Menghapus Item CAS di The Sims 4 Tray Importer

Untuk menghapus item CAS seperti rambut, pakaian, dll., Lancarkan The Sims 4, dan pilih "Buat Rumah Tangga Baru." Tapis kandungan tersuai anda, dan pilih item yang ingin anda hapus dari folder Mod anda, termasuk mod yang rosak dalam permainan anda. Untuk menjadikannya sangat mudah, pastikan hanya mengenakan Sim anda pada item yang ingin anda hapus.

Simpan rumah tangga anda ke perpustakaan anda menggunakan metode yang sama seperti di atas (ada folder di bagian atas layar "Buat Sim"), dan kemudian simpan dan keluar dari permainan. Apabila anda melancarkan The Sims 4 Tray Importer, rumah tangga yang anda buat akan muncul di bar atas di sebelah kiri.

Klik isi rumah dan tab "CC" dan kemudian fail akan dipaparkan seperti gambar yang tertera di atas. Apabila anda mengklik fail, ia akan melihat item di bahagian bawah kotak dialog. Seterusnya, klik kanan untuk membuka folder fail dan menghapusnya.

Cara Menghapus Kandungan Tersuai Yang Rusak Menggunakan Pengimport Baki Sims 4

Sekiranya kandungan tersuai telah membuat Sim anda hilang, atau jika mereka berubah menjadi kegelapan setan dengan tanda tanya di dahi mereka, kemungkinan anda telah melengkapkannya dengan kandungan khusus yang rosak.

Terdapat penyelesaian mudah untuk ini menggunakan The Sims 4 Tray Importer. Pertama, pergi ke skrin "Buat Sim" dan hapus semua dari kategori yang sama pada setiap pakaian. Matlamat kami adalah untuk hanya melengkapkan item lalai. Dengan mengklik "X" pada setiap kategori pakaian, anda dapat mengeluarkan semua barang yang lengkap dari Sim.

Selepas itu, cari barang yang rosak, dan masukkan seberapa banyak yang anda dapat pada satu Sim. Ini mestilah Sim secara rawak, yang baru anda buat. Sekiranya mana-mana bahagian Sim anda hilang semasa anda meletakkan sekeping CC, biarkan.

Gunakan arahan dari bahagian sebelumnya untuk melancarkan The Sims 4 Tray Importer, dan keluarkan kandungan yang rosak dari permainan anda.

The Sims 4 Studio

Kaedah alternatif untuk The Sims 4 Tray Importer adalah Sims 4 Studio. Alat ini akan memuat naik semua kandungan tersuai yang telah anda muat turun dan membolehkan anda melihat item dan menghapusnya. Pertama, muat turun Sims 4 Studio, kemudian ikuti arahannya.

Aplikasi akan memasang kemas kini, dan setelah selesai, klik "CC saya." Sekiranya anda mempunyai banyak kandungan tersuai dalam folder Mod anda, ini mungkin memerlukan sedikit masa untuk dimuat.

Catatan: The Sims 4 Studio tidak akan melancarkan "My CC" kecuali permainan anda ditutup.

Ini akan membuka skrin dengan senarai semua perkara dalam folder The Sims 4 Mods. Navigasi ke folder Mod, dan klik anak panah kembangkan. Setiap item boleh diklik untuk dilihat di sebelah kanan. Pada pratonton, anda boleh memutar item ke sekeliling.

The Sims 4 Studio juga memberi anda pilihan untuk menghilangkan warna swatch untuk mod individu. Di sebelah kanan skrin, warna swatch muncul, dan anda boleh menghapusnya secara individu.

Kotak keterangan mengandungi maklumat seperti nama pencipta, harga item dan banyak lagi. Harga item boleh diubah di sini, dan jika anda ingin memindahkan item ke kategori Build / Buy yang lain dalam permainan, itu juga dapat diubah di sini.

Sekiranya anda ingin menghapus item tersebut, klik butang "Padam" di bahagian bawah. Klik "Ya", dan Sims 4 Studio akan mengeluarkan item dari folder Mods anda.

Seperti biasa, ingatlah untuk membuat sandaran folder Sims 4 anda secara berkala, terutamanya sebelum memasang kemas kini ke permainan.