Cara Menghapus Komen Orang Lain dari Catatan Facebook Anda

Orang lain adalah yang paling teruk. Anda meletakkan gambar diri anda yang indah di Facebook dan mereka hanya perlu mengatakan perkara-perkara paling keji.

Berita baiknya ialah anda dapat menghapus sebarang komen yang muncul di salah satu catatan, foto, atau video anda. Ini caranya.

Pergi ke komen yang menyinggung dan arahkan kursor anda ke atasnya. Di sebelah komen, anda hampir selalu akan melihat sedikit X.

Klik X dan kemudian Padam untuk membuangnya dari catatan anda.

Semasa menulis artikel ini, saya dapati perkara yang sedikit berbeza untuk komen pada Gambar Profil anda. Daripada X, anda mendapat anak panah menghadap ke bawah. Klik anak panah dan kemudian Padam untuk mengeluarkannya dari siaran anda.

Di telefon bimbit, prosesnya sedikit berbeza. Tekan lama pada komen yang ingin anda hapus dan kemudian, dari menu yang muncul, ketik Padam.

BERKAITAN: Cara Menyekat Seseorang di Facebook

Orang yang membuat komen tidak akan mendapat pemberitahuan, tetapi mereka mungkin menyedari bahawa anda telah menghapus komennya dan marah pada kemudian hari. Sekiranya mereka benar-benar menyebabkan masalah, anda boleh menyekatnya sepenuhnya.