Cara Beralih ke Antaramuka Desktop Facebook Baru

Laman web desktop Facebook mendapat tinjauan visual yang hampir dapat diakses oleh semua orang. Kemas kini ke reka bentuk baru yang kurang kemas ini dengan satu klik butang. Tetapi jangan risau, jika anda tidak menyukai perubahannya, anda beralih kembali ke antara muka klasik jika anda ingin menyimpan media sosial yang anda tahu.

Cara Mengaktifkan Antaramuka Baru Facebook

Pergi ke laman web desktop Facebook di komputer anda dan log masuk ke akaun anda.

Seterusnya, klik pada anak panah ke bawah di sudut kanan atas antara muka dan kemudian pilih pilihan "Tukar Ke Facebook Baru". Halaman akan dimuat semula dan reka bentuk antara muka baru akan dimuat.

Mesej alu-aluan akan muncul pada kali pertama anda beralih ke reka bentuk Facebook Baru. Rangkaian sosial mendakwa bahawa reka bentuk semula membolehkan masa memuatkan lebih cepat, penampilan lebih bersih dan teks yang lebih besar. Selain itu, Facebook kini menyertakan mod gelap yang boleh anda aktifkan bila-bila masa anda ingin berehat seketika.

Selain itu, kemas kini ke antara muka Facebook ini juga dilengkapi dengan reka bentuk semula tab Kumpulan yang mesra pengguna dan baik pulih komprehensif Feed Berita.

Klik butang "Seterusnya" untuk meneruskan.

Sebelum beralih ke antara muka baru, anda dapat memilih antara mod Cahaya tradisional atau beralih ke mod Gelap baru. Pilih mana sahaja pilihan yang anda suka dan kemudian klik butang "Bermula".

Jangan risau, jika anda bukan peminat mod Gelap, anda boleh beralih kembali ke Cahaya bila-bila masa yang anda mahukan.

Cara Beralih Kembali ke Antara Muka Lama Facebook

Sebaik sahaja anda mengaktifkan antara muka baru, anda sentiasa dapat mengembalikan perubahan dari halaman depan akaun Facebook anda. Untuk melakukan ini, klik pada anak panah bawah di kanan atas dan kemudian pilih "Tukar Ke Facebook Klasik."

Mungkin ada saatnya Facebook memutuskan untuk melancarkan reka bentuk baru kepada semua orang. Apabila tiba masanya, kemungkinan anda tidak akan dibenarkan kembali ke antara muka lama.