Apa yang Terjadi pada Solitaire dan Minesweeper di Windows 8 dan 10?

Versi desktop klasik Solitaire dan Minesweeper ada di Windows 8 dan 10. Sebaliknya, anda akan menemui versi baru yang berkilauan dengan iklan, integrasi Xbox, dan yuran langganan pilihan. Tetapi anda masih boleh bermain Solitaire dan Minesweeper tanpa iklan, dan tanpa membayar satu sen.

Cara Melancarkan Solitaire pada Windows 10

Solitaire dipasang secara lalai pada Windows 10. Anda hanya boleh membuka menu Mula dan melancarkan aplikasi "Microsoft Solitaire Collection" untuk membukanya.

Sekiranya Koleksi Microsoft Solitaire tidak dipasang - mungkin anda pernah mencopot pemasangannya pada masa lalu - anda boleh mendapatkannya dari Kedai Windows.

Cara Mendapatkan Penyapu Mines pada Windows 10

Microsoft Minesweeper tidak dipasang secara lalai pada Windows 10, tetapi tersedia secara percuma. Untuk memasang Minesweeper, luncurkan aplikasi "Store" dan cari "Minesweeper". Klik jubin "Microsoft Minesweeper" dan klik "Pasang" untuk memasangnya.

Anda juga boleh klik di sini untuk terus ke Microsoft Minesweeper di Windows Store.

Setelah dipasang, anda boleh melancarkan Microsoft Minesweeper dari menu Mula anda.

Pada Windows 8, Solitaire dan Minesweeper tidak dipasang secara lalai. Anda perlu membuka Kedai dan mencari Solitaire dan Minesweeper untuk memasang aplikasi Microsoft Solitaire Collection dan Microsoft Minesweeper.

Bagaimana Solitaire dan Minesweeper Berbeza pada Windows 8 dan 10

Sama ada anda suka permainan baru bergantung pada apa yang anda cari. Berita baiknya adalah bahawa mereka lebih berkilau dan digilap daripada permainan Solitaire dan Minesweeper lama.

Koleksi Microsoft Solitaire merangkumi beberapa permainan yang berbeza-Klondike, Spider, FreeCell, Pyramid, dan TriPeaks. Klondike adalah pengalaman solitaire klasik dan lalai yang mungkin anda kenal dengan versi Windows sebelumnya.

Anda boleh memilih "deck yang dapat dipecahkan" dengan tahap kesukaran yang berbeza - deck yang dijamin boleh dipecahkan sehingga anda tidak terjebak dan harus memulakan semula - atau menggunakan dek tradisional yang diubah secara rawak.

Koleksi Microsoft Solitaire menawarkan cabaran harian yang boleh anda sertai untuk mendapatkan lencana. Anda akan diberi permainan dan geladak tertentu dan diminta untuk melaksanakan tugas tertentu. Anda juga akan menemui acara, yang merupakan rangkaian cabaran. Anda boleh memilih tema yang berbeza untuk menyesuaikan kawasan permainan dan permainan anda.

Di Microsoft Minesweeper, anda boleh memilih papan tradisional dengan ukuran yang mudah, sederhana, pakar, atau khusus. Permainan ini juga menawarkan cabaran harian yang terdiri daripada papan yang dibuat dari pelbagai kesukaran. Cabaran mungkin meminta anda menandai lokasi 10 ranjau dengan bendera, misalnya, atau meletupkan sejumlah ranjau tertentu dalam sejumlah gerakan.

Microsoft Minesweeper juga memiliki mode "Adventure" di mana anda cuba mencapai pintu keluar penjara bawah tanah sambil mengelakkan perangkap dan raksasa dan mengumpulkan emas. Anda harus mencari dan mengelakkan perangkap dengan menggunakan nombor di lantai. Bahagian itu berfungsi sama seperti penyapu ranjau tradisional.

BERKAITAN: Ciri Xbox Terbaik di Windows 10 (Walaupun Anda Tidak Memiliki Xbox)

Permainan ini disatukan dengan Xbox Live MIcrosoft, jadi anda akan memperoleh pencapaian Xbox dengan bermain Solitiare dan Minesweeper juga.

Sekiranya anda menyukai permainan Solitaire dan Minesweeper baru, periksa Microsoft Mahjong. Ini adalah permainan yang serupa, lengkap dengan cabaran harian dan pelbagai teka-teki dan tema untuk dipilih. Seperti Minesweeper, ia boleh didapati sebagai muat turun percuma di Windows Store.

BERKAITAN: Cara Melumpuhkan Semua Iklan Built-In Windows 10

Untuk semua ciri cantik yang ditawarkan oleh permainan ini, mereka mempunyai iklan bawaan dan memerlukan yuran langganan tahunan yang terpisah untuk dimainkan tanpa iklan. Pada masa ini, koleksi Microsoft Solitaire berharga $ 15 per tahun, Microsoft Minesweeper berharga $ 10 per tahun, dan Microsoft Mahjong berharga $ 10 per tahun. Ini adalah bayaran berasingan. Oleh itu, untuk memainkan ketiga-tiga permainan tanpa iklan, anda perlu membayar $ 35 setiap tahun.

Solitaire sebenarnya semakin mahal dari masa ke masa. Semasa Windows 10 dilancarkan, Microsoft hanya mengenakan $ 10 per tahun untuk Solitaire tanpa iklan.

Paling teruk, kami telah melihat iklan video 30 saat dalam aplikasi ini. Itulah pemecah perjanjian untuk permainan membuang masa yang mungkin anda mahu mainkan dalam masa singkat.

Anda tidak perlu membayar, bagaimanapun-jika anda tidak keberatan melihat iklan, anda boleh memainkan semua yang anda mahu secara percuma dengan bermain yang berbeza versi Solitaire dan Minesweeper.

Cara Bermain Solitaire dan Minesweeper Tanpa Iklan

BERKAITAN: Anda Tidak Perlu Membayar $ 20 Setahun untuk Solitaire dan Minesweeper di Windows 10

Terdapat beberapa alternatif bebas iklan untuk permainan Solitaire dan Minesweeper baru Microsoft. Anda tidak perlu membayar apa-apa tambahan atau melihat iklan iklan jika anda hanya mahukan asasnya.

Kami telah menyediakan permainan Solitaire dan Minesweeper percuma di URL yang boleh diakses oleh sesiapa sahaja dalam penyemak imbas desktop. Dan tidak ada iklan.

solitaireforfree.com

minesweeperforfree.com

Google kini juga menawarkan permainan solitaire tanpa iklan. Cukup cari "solitaire" di Google dan anda akan melihat permainan Solitaire yang boleh anda mainkan terus di halaman hasil carian Google.