Cara Mengaktifkan Telur Paskah Kucing Android Nougat

Salah satu bahagian yang lebih menyeronokkan untuk mendapatkan versi Android yang baru adalah menemui Telur Paskah yang tersembunyi yang tersembunyi di dalam menu "Tentang". Selama bertahun-tahun, kami melihat mereka semakin aneh, dengan Telur Paskah Nougat mungkin yang paling aneh (dan menarik!) Satu lagi: mengumpulkan kucing.

Pada asasnya, Nougat memperkenalkan jubin Pengaturan Pantas rahsia yang baru (kerana sekarang boleh disesuaikan pengguna) yang membolehkan pengguna meletakkan makanan di pinggan, yang akan menarik kucing kartun ke telefon anda. Ketika kucing datang, pemberitahuan akan muncul yang berbunyi "Seekor kucing ada di sini." Kucing akan mengambil apa yang ada di pinggan, bergabung dengan koleksi anda, dan anda dapat memulakan semula dan menangkap kucing lain.

Hati-hati: mengumpulkan kucing bodoh ini adalah ketagihan. Inilah cara untuk memulakan.

Pertama, masuk ke menu Tetapan dengan menarik bayangan pemberitahuan dua kali, kemudian mengetuk ikon roda gigi.

Dari sana, tatal hingga ke bawah dan ketik 'About.'

Ketuk berulang kali pada entri "Versi Android", yang akan melancarkan menu baru dengan logo "N" (untuk Nougat).

Ketuk N lima atau enam kali, kemudian tekan lama. Ini akan memaparkan emoji kucing kecil di bahagian bawah, dan nampaknya tidak melakukan apa-apa lagi. Tetapi ia berlaku!

Beri bar pemberitahuan beberapa lagi tunda, untuk memaparkan menu Tetapan Pantas. Kemudian ketik "Edit".

Di menu "Seret untuk menambahkan ubin", ada pilihan baru dengan ikon kucing dan keterangan "??? Telur Paskah Android ”. Tekan lama jubin ini, kemudian seret ke bahagian Tetapan Pantas.

Kembali ke menu Tetapan Pantas, ikon baru akan berbunyi "Hidangan kosong". Cukup ketuk — sedikit menu akan dibuka dengan empat pilihan: Bits, Fish, Chicken, and Treat. Ketuk satu untuk menambahkannya ke pinggan.

Itu sahaja - sekarang anda tunggu. Setelah jumlah masa yang tidak ditentukan (dan berbeza), pemberitahuan akan muncul. Sekiranya anda mempunyai jam tangan Android Wear, ia juga akan bergetar mirip dengan purr kucing.

Mengetuk pemberitahuan akan membuka menu "Kucing" baru, di mana anda akan melihat pelbagai kucing dan nombor mereka. Dari apa yang saya tahu, mereka bermula pada sekitar 100 dan mencapai 999, jadi nampaknya ada banyak kucing yang dapat dikumpulkan. Lebih baik dapatkannya. Anda juga boleh menamakan semula dengan satu ketukan.

 

Akhir sekali, jika anda ingin mengagumi koleksi kucing anda, tekan lama pada jubin Quick Settings kucing. Anda juga boleh berkongsi atau menghapus mana-mana kucing anda dengan menekan lama.

Lihat, saya tidak akan berpura-pura bahawa kucing ini mempunyai nilai apa pun, tetapi ini pasti salah satu Telur Paskah Android yang lebih menarik, sekurang-kurangnya menurut saya. Dan untuk lelaki yang tidak suka kucing (datanglah saya, internet), saya mempunyai masa yang sangat baik untuk mengumpulkannya.