Inilah Lima Alternatif untuk iTunes 10 untuk Menguruskan iPod Anda dengan Mudah

Apabila anda memikirkan iTunes, anda mungkin memikirkan perisian yang kikuk, lambat dan kembung yang tidak selalu paling mudah digunakan. Sekiranya anda mencari sesuatu yang membolehkan anda mengurus kandungan iPod dengan lebih mudah, hari ini kami melihat beberapa alternatif percuma dan komersial.

Walaupun dengan mengeluarkan iTunes 10 baru-baru ini, kelajuan dan prestasi tidak dapat ditangani dengan cara yang bermakna. Kami telah membahas beberapa petua untuk menjadikan iTunes berjalan lebih cepat, tetapi jika anda seorang geek yang ingin melakukan sedikit sebanyak dengan iTunes, kami akan melihat beberapa alternatif yang berkualiti.

Pengurus CopyTrans

Ini adalah aplikasi percuma yang membolehkan anda memindahkan lagu anda dari komputer ke iPod, iPod Touch, atau iPhone di luar kotak. Selepas pemasangan yang cepat dan mudah, ia akan dilancarkan dan siap untuk anda menyambungkan iPod, iPod Touch / iPhone anda.

Kami kemudian dapat menambahkan senarai main ke CopyTrans Manager dan menyegerakkannya dengan iPod. Anda boleh menambah dan menghapus muzik, video, podcast, dan banyak lagi. Ringan dan berfungsi baik untuk menguruskan koleksi muzik anda tanpa iTunes. Anda juga dapat mendengarkan muzik melalui komputer dengan peranti iPod atau iOS anda terpasang.

Mereka juga menawarkan versi mandiri yang dapat Anda gunakan pada iPod dan mendengarkan muzik anda di komputer mana pun tanpa perlu mengesahkannya melalui iTunes.

Muat turun Pengurus CopyTrans

Foobar2000

Foobar2000 adalah kegemaran peribadi kerana ringan pada sumber sistem dan pemain yang dapat disesuaikan sepenuhnya. Untuk membuatnya berfungsi dengan iPod anda, anda perlu memasang beberapa komponen percuma untuk menyegerakkannya, tetapi setelah anda melakukannya, ia akan berfungsi dengan baik. Dua komponen yang anda perlukan adalah Pengurus iPod dan Nero AAC Codec.

Untuk langkah demi langkah penuh ... lihat artikel kami mengenai cara menggunakan iPod anda dengan Foobar2000.

MediaMonkey

Alternatif lain yang baik ialah versi Standard MediaMonkey percuma atau versi Emas yang memerlukan lesen. Ini membolehkan anda menguruskan iPod anda di luar kotak tanpa tambahan dan akan memainkan sebilangan besar format muzik termasuk FLAC, MP3, APE, AAC, dan banyak lagi.

Untuk lebih lanjut, lihat artikel kami tentang menggunakan Media Monkey sebagai alternatif iTunes untuk menguruskan iPod anda.

Songbird

Songbird sebenarnya telah mencapai kemajuan dalam evolusi, dan jika anda membiarkan lalai semasa memasang, ia juga akan berfungsi dengan iPod anda di luar kotak. Semasa persediaan pastikan untuk mengimport pustaka iTunes anda.

Sekarang anda boleh memilih untuk menyegerakkan semua muzik secara automatik atau menyegerakkan senarai main yang dipilih secara manual.

Anda hanya boleh menyeret dan melepaskan lagu dari koleksi muzik ke iPod anda juga.

Ini juga merangkumi banyak ciri keren lain termasuk kulit atau bulu yang berbeza seperti yang disebut oleh Songbird. Bersama dengan banyak plugin untuk meningkatkan pengalaman muzik anda.

KongsiPod

SharePod adalah alat yang berguna yang membolehkan anda memindahkan muzik dan video dari iPod, iPod Touch, atau iPhone ke PC anda dan sebaliknya.

Sorot lagu yang ingin anda salin ke PC anda dan klik Salin ke komputer pada bar navigasi. Kemudian pilih lokasi pada cakera keras anda, tentukan bagaimana muzik anda akan kelihatan, dan anda boleh mengimport trek ke iTunes jika anda mahu.

SharePod tidak memerlukan pemasangan sehingga anda dapat menjalankannya dari pemacu ibu jari yang selalu berguna. Setelah lagu anda disalin, anda boleh memindahkannya ke tempat yang anda mahukan.

Ia mempunyai pemain media yang sederhana sehingga anda dapat memainkan lagu anda dari iPod anda juga.

Satu peringatan yang kami perhatikan adalah ketika kami cuba menyalin media ke iPod Touch yang menjalankan iOS 4.1, kami menerima ralat berikut. Ini adalah projek yang sedang dalam pembangunan berterusan, jadi masalahnya kemungkinan akan diperbaiki dalam rilis yang akan datang. Kami tidak mempunyai iPod bukan iOS untuk diuji, tetapi jika anda berjaya dengan peranti Nano, Shuffle, atau generasi lama, beri tahu kami dalam komen.

Perisian Komersial

Kami juga telah merangkumi beberapa aplikasi komersial yang akan membantu anda menguruskan data iPod anda tanpa iTunes. Bermula dengan TouchCopy 09 yang berfungsi pada Mac dan PC dan mari kita gunakan iPod anda sebagai cakera keras.

Utiliti lain yang berguna untuk mengurus dan membersihkannya dari koleksi iTunes yang tidak kemas adalah TuneUp Media, yang mempunyai versi terhad percuma dan juga perkhidmatan Tahunan dan Emas.

Sangat malang kita perlu mencari alternatif lain untuk iTunes untuk menguruskan muzik dengan lebih baik di iPod kita. Dengan pengenalan iTunes 10, kami berharap akan ada kemampuan penyegerakan tanpa wayar dan antara muka yang diperkemas. Itu tidak berlaku, dan seseorang boleh memanggil iTunes 10 sebagai perisian lama yang sama seperti biasa. Sekiranya anda ingin menjadikan iTunes 10 sedikit lebih ringan, lihat panduan langkah demi langkah kami untuk memasang iTunes tanpa tambahan bloatware.

Juga pastikan untuk melihat Panduan Tidak Rasmi Ed Bott untuk memasang iTunes 10 tanpa bloatware.

Sekiranya anda ingin tetap menggunakan iTunes untuk mengakses kedai iTunes dan ciri lain seperti Home Sharing, lihat artikel kami mengenai Cara Membuat iTunes Menjalankan Lebih Cepat. Dengan menggunakan alternatif yang berbeza, anda dapat memperoleh dengan menggunakan iTunes sesedikit mungkin untuk perkara seperti kemas kini, dan iTunes Store. Sudah tentu jika anda mempunyai peranti iOS, anda boleh mengaksesnya dari peranti anda.

Walaupun aplikasi yang kami bahas di sini berfungsi dengan baik dalam menguruskan iPod anda, terdapat banyak aplikasi lain di luar sana yang tidak kami lindungi di sini. Apa yang anda ambil? Adakah anda bosan dengan iTunes dan mencari alternatif? Beri kami komen dan beritahu kami apa yang anda gunakan.