Yang Perlu Anda Ketahui Sebelum Membeli Sistem Kamera Keselamatan Berwayar

Sistem kamera keselamatan berwayar bagus dan jauh lebih dipercayai daripada kamera Wi-Fi, tetapi ada beberapa perkara yang harus anda perhatikan sebelum anda keluar dan membeli sistem kamera berwayar.

BERKAITAN: Kamera Keselamatan Berwayar vs Kamera Wi-Fi: Siapa Yang Harus Anda Beli?

Kami telah membincangkan perbezaan antara sistem kamera keselamatan berwayar dan kamera Wi-Fi sederhana pada masa lalu (bagi mereka yang mungkin memutuskan antara keduanya), tetapi jika anda sudah memutuskan untuk pergi ke kabel laluan, adalah baik untuk mengetahui apa sebenarnya yang anda hadapi.

Anda Memerlukan Monitor, Tetikus, & Papan Kekunci

Sistem kamera keselamatan dilengkapi dengan kotak DVR dan segelintir kamera (dan kadang-kadang kabel yang diperlukan), tetapi mungkin tidak disertakan dengan monitor, tetikus, dan papan kekunci - semuanya diperlukan untuk mengurus sistem dan melihat suapan. dari kamera.

Beberapa sistem kamera keselamatan dilengkapi dengan tetikus, tetapi kebanyakan sistem tidak dilengkapi dengan monitor, dan itu mungkin bahagian paling penting dari keseluruhan persediaan.

Kecuali jika anda mempunyai ketiga-tiga item ini, pastikan anda mempertimbangkan kos ketika anda membeli sistem kamera anda. Satu-satunya pengecualian adalah jika anda menyambungkan kamera ke NAS yang sudah diuruskan dari komputer anda. Maka anda pasti senang pergi.

Datang dengan Rancangan untuk Menghala Semua Kabel

Oleh kerana kamera perlu disambungkan secara langsung ke kotak DVR, anda perlu mengetahui dengan tepat bagaimana anda akan mengarahkan kabel merentasi kediaman anda.

Anda mungkin harus kreatif bergantung pada di mana anda mahu kamera anda dipasang dan di mana anda akan memasang kotak DVR. Sangat mudah anda perlu memasukkan dua cerita di dalam dinding dan melalui tempat-tempat yang mungkin tidak anda ketahui ada.

Oleh kerana itu, buatlah rancangan dan ketahui susun atur rumah anda yang tepat. Ketahui apakah ada sesuatu di antara dinding anda (seperti penebat atau blok api) yang boleh menghalang jalan kabel, dan ketahui laluan mana yang akan anda gunakan sebelum memulakan proses.

BERKAITAN: Cara Memasang Sistem Kamera Keselamatan Berwayar

Dengan itu, anda juga akan memerlukan alat yang sesuai, seperti gerudi elektrik dan pita ikan keluli. Pastikan anda melihat panduan cara memasang sistem kamera untuk mendapatkan maklumat mengenai cara melakukan sesuatu seperti ini sendiri.

Bersedia untuk Membuat Tangan Anda Kotor

Melainkan jika anda membayar seseorang untuk melakukan kerja untuk anda, memasang sistem kamera keselamatan berwayar mungkin memerlukan anda merangkak melalui loteng atau kabel yang berjalan di ruang crawls. Ini bukan kerja yang mudah.

Jika anda bernasib baik, ia boleh menjadi mudah kerana hanya berjalan kabel ke bawah melalui lantai, seluruh ruangan bawah tanah, dan ke atas melalui lantai di sebelah rumah yang lain, tetapi itulah senario kes terbaik.

Kemungkinan besar anda perlu melalui ruang merangkak atau loteng, yang tidak akan menyenangkan. Oleh itu, bersiaplah untuk bukan sahaja tangan anda kotor tetapi juga segala yang lain. Oh, dan lakukan lutut dengan bantalan lutut yang baik.

Sambungkannya ke Rangkaian atau Tidak?

Satu kelebihan besar dari sistem kamera keselamatan berwayar adalah anda tidak perlu menyambungkannya ke internet untuk menggunakannya — tidak seperti kebanyakan kamera Wi-Fi, yang memerlukan sambungan internet untuk melakukan apa sahaja.

Kelemahan sistem kamera luar talian, bagaimanapun, adalah bahawa anda tidak akan dapat mengaksesnya dari jauh dari telefon anda jika anda jauh dari rumah. Sebagai gantinya, anda hanya dapat melihat dan mengurus sistem kamera anda dari kotak DVR dan monitor serta periferal yang bersambung.

Ini mungkin bukan masalah besar bagi kebanyakan orang, dan ada argumen untuk dibuat bahawa lebih selamat menjauhkannya dari internet pula. Walau bagaimanapun, jika anda ingin dapat melihat suapan dari jauh, anda boleh menyambungkannya ke rangkaian anda.