Cara Menjual Kad Dagangan Steam Anda (dan Dapatkan Kredit Steam Percuma)

Kad perdagangan wap pada dasarnya adalah wang percuma. Dengan andaian anda memiliki beberapa permainan di Steam, anda mungkin menghasilkan kad perdagangan Steam tanpa menyedarinya — dan anda boleh menjualnya di pasaran komuniti dengan kredit Steam Wallet, yang boleh anda gunakan untuk membeli permainan.

Saya telah memperoleh sekurang-kurangnya $ 20 kredit Steam percuma menggunakan kaedah di bawah. Ia bukan banyak wang, tetapi permainan atau dua permainan percuma hampir tidak berfungsi. Berapa banyak yang anda dapat bergantung pada berapa banyak permainan Steam yang anda miliki — dan sama ada kad-kad itu ada atau tidak.

Kad Perdagangan Steam 101

Kad perdagangan wap kebanyakannya kelihatan seperti kad perdagangan digital yang anda dapat dengan bermain permainan. Semasa bermain permainan, Steam secara automatik akan memberi anda kad yang dikaitkan dengan permainan itu setiap saat — rata-rata, sekitar satu setiap dua puluh hingga tiga puluh minit. Anda juga mempunyai peluang rendah untuk mendapatkan versi "kerajang" kad, yang kurang biasa dan lebih berharga bagi pengumpul.

Kumpulkan satu set kad perdagangan ini dan anda boleh menggabungkannya, meningkatkan "tahap Steam" anda (nombor yang agak tidak bermakna), mendapatkan "lencana" kosmetik untuk profil Steam anda, dan mendapatkan pelekat yang boleh anda gunakan dalam chat Steam.

Inilah bahagian yang menarik: walaupun anda tidak peduli dengan semua ganjaran yang tidak bermakna itu, orang lain juga. Oleh itu, anda boleh menjual kad anda di pasaran komuniti Steam. Pengguna Steam yang lain akan membelinya dari anda dan anda akan mendapat dana dompet Steam yang boleh anda gunakan untuk membeli permainan. Valve dan pemaju permainan masing-masing akan mendapat potongan transaksi pasaran komuniti Steam, sehingga semua orang menang.

Malangnya, menjual kad perdagangan boleh menjadi proses yang sukar - terutamanya jika anda mempunyai banyak kad. Jadi berikut adalah beberapa helah untuk mendapatkan wang Steam yang manis itu tanpa menghabiskan banyak masa.

Langkah Pertama: Hidupkan Pengesah Bergerak Steam Guard

BERKAITAN: Apakah Pengesahan Dua Faktor, dan Mengapa Saya Memerlukannya?

Untuk menyenaraikan kad atau item lain di pasaran komuniti Steam, Steam menghendaki anda menggunakan Steam Guard Mobile Authenticator untuk melindungi akaun anda. Ini adalah ciri dalam aplikasi mudah alih Steam untuk iPhone, Android, dan Windows Phone yang mengamankan akaun Steam anda dengan kod log masuk yang disediakan oleh telefon anda. Ini adalah bentuk pengesahan dua faktor, dan mungkin merupakan perkara yang baik untuk dihidupkan pula.

Sekiranya anda tidak menggunakan ciri ini, lelongan anda akan diadakan selama lima belas hari untuk keselamatan. Itu kerumitan. Dan setelah mengaktifkan Steam Guard Mobile Authenticator, anda perlu menunggu tujuh hari sebelum anda dapat mula menyenaraikan item tanpa tempoh penangguhan. Oleh itu, lebih baik mengeluarkannya secepat mungkin.

Untuk mengaktifkan ciri pengesah mudah alih, pasang aplikasi mudah alih Steam dan log masuk. Ketuk butang menu di aplikasi mudah alih dan ketuk pilihan "Steam Guard" di bahagian atas menu. Ketuk "Tambahkan Authenticator" untuk menambahkan aplikasi sebagai kaedah pengesahan dan ikuti arahan pada skrin anda.

 

Anda harus memberikan nombor telefon yang dapat dikirim Steam ke SMS, jika belum. Anda juga harus memastikan anda menuliskan kunci pemulihan sekiranya anda kehilangan akses ke aplikasi Steam di telefon anda dan perlu mengakses akaun Steam anda.

 

Apabila anda masuk ke Steam pada peranti baru pada masa akan datang, anda akan diminta memasukkan kod dari aplikasi Steam anda. Cukup buka aplikasi Steam di telefon anda untuk mencari kodnya.

Langkah Kedua: Lihat Kad Yang Anda Ada

Untuk melihat kad yang anda ada, buka Steam, arahkan mouse ke atas nama anda, dan klik "Lencana".

Tatal ke bawah untuk melihat permainan dari mana kad anda, atau permainan mana yang anda hasilkan kad. Sebagai contoh, dalam tangkapan skrin di bawah, saya sudah mempunyai tiga kad dari permainan Brütal Legend dalam inventori saya. Dan kerana saya memiliki  Darksiders Warmastered Edition , saya dapat memperoleh sehingga enam kad dari permainan itu jika saya memainkannya.

Sekiranya anda memiliki beberapa permainan di Steam, ada kemungkinan anda akan mempunyai beberapa kad yang tersedia.

Perhatikan permainan mana yang menawarkan kad anda, dan berapa banyak kad yang dapat anda hasilkan (contohnya, Darksiders mengatakan "baki 6 keping kad").

Langkah Ketiga: Jana Kad tersebut

Anda tidak perlu melakukan sesuatu yang istimewa untuk menghasilkan kad-anda akan mendapatkannya hanya untuk bermain permainan seperti biasa. Tetapi, jika anda ingin menggunakan beberapa muslihat, anda dapat menjana lebih banyak kad dengan lebih cepat.

Sekiranya anda hanya mempunyai satu atau dua permainan dengan penurunan kad, anda boleh mengklik butang "Main" untuk memasang dan memainkan permainan. Steam hanya memperhatikan bahawa permainan sedang berjalan, jadi anda dapat menjalankan permainan di latar belakang, tekan Alt + Tab, dan melakukan sesuatu yang lain ketika permainan berjalan hingga Steam memberikan semua kartu kepada anda.

Tetapi itu bukan kaedah paling pantas dan paling pantas untuk mendapatkan semua kad tersebut. Sebagai gantinya, anda boleh menggunakan aplikasi Steam Idle Master sumber terbuka, yang telah kami uji dengan jayanya. Aplikasi ini akan mensimulasikan Anda sebagai "dalam permainan" di Steam, secara automatik berpindah dari permainan ke permainan ketika anda mendapat kad. Anda bahkan tidak perlu memuat turun permainan sebelum Steam Idle Master dapat menganggur di dalamnya, malah menjimatkan lebar jalur Internet yang berharga.

Aplikasi ini menghendaki anda memasukkan butiran akaun Steam anda atau memberikan kod kuki sehingga dapat memantau halaman Lencana anda dan melihat permainan mana yang masih ada penurunan kad.

Ini tidak akan menyebabkan masalah akaun Steam anda. Anda sebenarnya tidak "menipu". Anda hanya menggunakan alat yang memberi anda penurunan kad yang anda ada, dan tidak ada lagi penurunan kad daripada itu. Apabila anda menjual kad, Valve dan pembangun permainan menghasilkan wang. Anda hanya melewati proses "gamified" untuk mendapatkan kad semasa bermain permainan dan mendapatkannya dengan lebih cepat.

Perhatikan bahawa Idle Master akan berusaha untuk mematikan semua permainan dengan kad. jika anda baru membeli permainan, anda hanya dapat mengembalikannya dengan bayaran balik sekiranya anda memainkannya kurang dari dua jam dalam dua minggu pertama. Oleh itu, menggunakan Idle Master mungkin menjadikan anda tidak layak mendapat bayaran balik sekiranya anda tidak berhati-hati.

Idle Master juga akan membuang statistik Steam anda. Sekiranya aplikasi ini melengahkan banyak permainan sekaligus, ia mungkin mengatakan bahawa anda telah bermain permainan selama 800 jam selama dua minggu terakhir di halaman profil Steam anda setelah selesai. Ini sebenarnya tidak penting, tetapi kelihatan lucu, dan sebilangan orang suka melihat berapa jam mereka menghabiskan masa bermain permainan tertentu. Sekiranya anda tidak mahu mengacaukan statistik anda, anda boleh melangkah ke langkah keempat dan menjual kad yang anda perolehi dengan bermain permainan secara berkala.

Langkah Keempat: Jual Kad Anda di Pasaran

Setelah kad tersedia, anda pasti mahu menyenaraikannya di pasaran untuk mendapatkan sejumlah dana Steam Wallet. Prosesnya agak perlahan, tetapi jika anda mempunyai banyak kad, anda boleh mendapatkan sejumlah wang yang lumayan.

BERKAITAN: Sambungan Penyemak Imbas Adalah Mimpi buruk Privasi: Berhenti Menggunakan Sebilangan Besarnya

CATATAN: Kami pernah mengesyorkan pelanjutan Chrome yang disebut Steam Inventory Helper untuk mempercepatnya. Kami tidak lagi mengesyorkan melakukannya . Banyak yang melaporkan ia telah berubah menjadi perisian intip (sesuatu yang dapat terjadi dengan mudah dengan pelanjutan penyemak imbas), jadi kami hanya mengesyorkan melakukannya sekarang.

Untuk melihat inventori anda, klik ikon sampul di sudut kanan atas dan klik "[X] item di Inventori anda". Klik kategori "Steam" untuk melihat kad perdagangan Steam. Pilih kad perdagangan, tatal ke bawah, dan klik butang "Jual".

Anda akan ditunjukkan grafik harga pasaran purata untuk kad itu, yang membolehkan anda memilih harga yang anda mahu senaraikan kad anda. Pilih harga, setuju dengan perjanjian Steam, dan klik "OK, letakkan untuk dijual."

Ulangi proses ini untuk semua kad perdagangan yang ingin anda jual.

Langkah Lima: Luluskan Transaksi dari Aplikasi Mudah Alih

Walaupun selepas mencantumkan kad di inventori anda, kad masih belum dapat dijual di pasaran. Sebaliknya, anda perlu membuka aplikasi Steam pada telefon pintar anda, ketuk menu, dan ketuk "Pengesahan". Anda akan melihat semua kad yang anda cuba senaraikan.

Periksa satu per satu dan ketuk "Confirm Selected" untuk mengesahkan bahawa anda ingin menjual kad tersebut.

 

Langkah Keenam: Nikmati Kad yang Tidak Dijual Kemudian

Anda kini boleh duduk dan menonton roll kredit Steam percuma ke akaun anda.

Sekiranya kad tidak terjual setelah beberapa lama, anda boleh menuju ke Komuniti> Pasar di Steam dan melihat kad mana yang belum dibeli. Anda boleh mengeluarkan kad-kad ini dari pasaran dan menyenaraikannya dengan harga yang lebih rendah dengan harapan kad-kad itu akan dijual.

Langkah Ketujuh: Perhatikan Lebih Banyak Kad dan Ulangi

Setelah mendapatkan "penurunan kad" yang berkaitan dengan permainan di akaun anda, Steam kadang-kadang akan memberi anda "pek booster" kad untuk permainan itu, yang juga dapat Anda jual dengan kredit Steam lebih banyak. Anda hanya perlu log masuk ke akaun Steam anda sekurang-kurangnya sekali seminggu untuk memenuhi syarat.

Pembangun permainan masih menambah kad ke permainan yang lebih lama — bagaimanapun, kad tersebut menghasilkan wang — jadi periksa kembali pada masa akan datang. Walaupun anda belum membeli permainan lagi, ada kemungkinan permainan yang sebelumnya anda miliki dapat memperoleh kad perdagangan.

Kad perdagangan biasanya bernilai lebih tinggi apabila permainan baru dan mahal. Anda mungkin dapat menjual kad perdagangan permainan baru $ 60 dengan harga 25 hingga 30 sen setiap satu, sementara kad-kad tersebut mungkin turun menjadi enam sen atau kurang kerana harga permainan itu sendiri turun. Oleh itu, apabila anda membeli permainan yang mahal, ada baiknya menjual kad berhampiran tarikh pelepasan permainan daripada terus memegangnya.