Cara Menyematkan Video YouTube di PowerPoint

Semasa pembentangan, gabungan media selalu menunjukkan prestasi terbaik. Menggunakan gambar, grafik, carta, dan video tidak hanya menjadikan persembahan anda lebih bermaklumat tetapi juga lebih menarik bagi penonton. Sekiranya anda mempunyai video YouTube yang ingin anda gunakan semasa persembahan anda, semudah memasukkannya ke dalam slaid. Ini caranya.

Mencari Kod Benamkan Video YouTube

Daripada menghubungkan ke video YouTube dalam persembahan anda, memasukkannya ke dalam slaid biasanya merupakan pilihan yang lebih baik. Ini memberikan penampilan anda lebih profesional kerana anda tidak akan membiarkan slaid anda membuka laman web YouTube. Perlu diingat bahawa walaupun dengan video yang disertakan dalam persembahan anda, anda masih perlu disambungkan ke internet untuk memainkan video tersebut.

Pertama, pergi ke YouTube dan cari video yang ingin anda benamkan. Setelah anda berada di sana, pilih pilihan "Kongsi", yang akan anda dapati dalam keterangan video.

Tetingkap akan muncul, memberi anda beberapa kenderaan yang berbeza untuk berkongsi video. Teruskan dan klik pilihan "Benamkan" di bahagian "Bagikan pautan".

Tetingkap lain akan muncul, menyediakan kod embed bersama dengan beberapa pilihan lain. Sekiranya anda ingin memulakan video pada waktu tertentu, pilih kotak "Mula di" dan masukkan waktu ketika anda mahu video dimulakan. Selain itu, anda boleh memilih sama ada anda mahu kawalan pemain muncul dan jika anda mahu mengaktifkan mod yang dipertingkatkan privasi.

Catatan: Mod yang dipertingkatkan privasi menjadikan YouTube tidak menyimpan maklumat mengenai pelawat yang mengunjungi laman web anda di mana video itu disertakan kecuali mereka memainkan video. Oleh kerana kita akan menggunakan kod embed dalam persembahan PowerPoint, pilihan ini tidak diperlukan.

Pilih "Salin" di kanan bawah tetingkap untuk menyalin kod benam ke papan keratan anda. Sebagai alternatif, pilih kod dan gunakan pintasan Ctrl + C.

Kami sudah selesai dengan YouTube, buat masa ini, jadi terus ke PowerPoint dan buka persembahan anda.

Menyematkan Video YouTube di PowerPoint

Pilih slaid tempat anda mahu menyematkan video YouTube. Pada tab "Masukkan", klik butang "Video".

Pada menu lungsur turun, pilih pilihan "Video Dalam Talian".

Tetingkap Sisipkan Video yang muncul membolehkan anda mencari video di YouTube atau menempelkan kod embed yang anda salin dari laman web YouTube. Tampal kod embed dan klik anak panah untuk menyelesaikan tindakan.

Video anda kini akan muncul dalam persembahan. Untuk mengubah saiz video, klik dan seret sudut.

Perhatikan bahawa pada mulanya, video akan muncul sebagai segi empat hitam. Jangan bimbang - ini adalah perkara biasa. Cukup klik kanan video dan kemudian pilih "Pratonton".

Ini akan memberi anda pratonton ringkas bagaimana video akan kelihatan semasa persembahan anda.

Mencari Video YouTube di PowerPoint

Anda juga boleh mencari video YouTube dari tetingkap Sisipkan Video di PowerPoint. Taipkan istilah carian anda dan kemudian klik ikon carian.

Beberapa pilihan akan muncul — 888.341 untuk video Rick Astley's Never Gonna Give You Up yang kami cari. Pilih yang anda mahu gunakan.

Kemudian pilih "Masukkan" di kanan bawah tetingkap.

Itu sahaja yang ada. Secara amnya, kami mengesyorkan mencari laman web YouTube yang sebenarnya dan menggunakan kod penyisipan seperti yang kami nyatakan sebelumnya - terutamanya kerana laman web ini lebih mudah dicari dan anda dapat menonton video sebelum memilih yang anda mahukan. Namun, jika anda mengetahui dengan tepat apa yang anda mahukan, kaedah ini mungkin sesuai untuk anda.