Cara Meretas Permainan Dinosaur Google Chrome yang Tersembunyi

Sebilangan besar daripada kita telah melihat mesej ralat "Tanpa Internet" yang ditakuti di Google Chrome. Anda sebenarnya boleh mengubah skrin ini menjadi permainan pelari tanpa henti bertema dino dan, lebih baik lagi, menggodanya ke tempat dinosaur anda menjadi tidak terkalahkan. Ini caranya.

Cara Bermain Permainan Dinosaur Google Chrome yang Tersembunyi

Sekiranya anda tidak mempunyai sambungan internet, maka anda tidak perlu melakukan sesuatu yang istimewa untuk dimainkan. Cukup masukkan sebarang URL di bar alamat Google Chrome, dan anda akan melihat skrin ini.

Jika anda  melakukan mempunyai sambungan internet, anda boleh mengakses halaman ini tanpa memotong sambungan. Taipkan chrome://dino bar alamat, dan itu akan membawa anda ke sana.

Setelah sampai ke layar ini, anda boleh memulakan permainan dengan menekan spasi. Setelah anda melakukannya, dinosaur akan mula berjalan. Objektif permainan ini adalah untuk mengelakkan apa pun yang anda jalani, seperti burung dan kaktus. Setelah dinosaur terkena burung atau berlari ke kaktus, permainan akan berakhir.

Ini adalah cara yang cukup kemas untuk menghabiskan masa, dan selalu seronok untuk mencuba mengalahkan skor tinggi anda sendiri. Semasa anda meneruskan, kesukaran permainan meningkat. Sangat menarik untuk memikirkan apa skor tertinggi yang pernah dicapai, tanpa menipu tentu saja, yang membawa kita ke titik seterusnya.

BERKAITAN: Cara Bermain Game Surfing Rahsia Microsoft Edge

Hack Game Dinosaur Google Chrome

Peretasan ini membolehkan dinosaur anda menjadi tidak terkalahkan, membiarkan pemain meneruskan permainan tanpa rasa takut dicucuk atau dicucuk.

Untuk menggodam permainan, Anda harus berada di layar "Tanpa Internet", jadi teruskan dan masukkan chrome://dino di bar alamat. Sesampai di sana, klik kanan di mana sahaja di skrin dan pilih "Periksa" dari menu yang muncul.

Ini membuka Chrome DevTools, yang muncul di sebelah kanan tetingkap penyemak imbas. Di DevTools, pilih tab "Konsol".

Sebagai alternatif, anda boleh menekan Ctrl + Shift + I dan melompat terus ke tab "Konsol" di Chrome DevTools.

BERKAITAN: Apa yang Kunci Fungsi Anda Lakukan di Chrome DevTools

Setelah berada di tab "Konsol", tampal perintah berikut dan kemudian tekan kekunci "Enter":

var original = Runner.prototype.gameOver

Ini mungkin kelihatan seperti tidak melakukan apa-apa, tetapi kami akan menerangkan mengapa perkara ini diperlukan dalam sekejap.

Seterusnya, masukkan arahan ini:

Runner.prototype.gameOver = fungsi () {}

Pada baris berikutnya,  f (){} akan muncul setelah menekan tombol "Enter".

Inilah yang berlaku sekarang. Apabila permainan selesai (iaitu, ketika anda memukul objek), Runner.prototype.gameOver () dipanggil dan tindakannya dipicu. Dalam kes ini, anda akan mendengar suara, permainan berhenti, dan mesej Game Over muncul. Itu tanpa kod kami.

Apa yang dilakukan oleh kod kita adalah menggantikan fungsi gameOver dengan fungsi kosong. Itu bererti bahawa daripada mendengar suara, permainan berhenti, dan mesej yang muncul, tidak ada yang berlaku. Anda terus berjalan.

Uji itu. Tutup DevTools, dan tekan spasi untuk mula bermain permainan.

Seperti yang anda lihat, dinosaurus tidak dipengaruhi oleh kaktus atau makhluk terbang. Misi tercapai.

Sekarang, katakan anda telah bermain selama 25 minit dan anda mahu menghentikan permainan dan mencatat skor tinggi anda. Anda memerlukan kaedah untuk mengakhiri permainan, yang tidak lagi dapat dilakukan dengan berlari ke kaktus.

Ingat kod pertama yang kami masukkan? Itu menyimpan gameOverfungsi normal dalam originalpemboleh ubah. Itu bermaksud kita sekarang dapat menjalankan perintah ini untuk menggunakan gameOver fungsi normal :

Runner.prototype.gameOver = asli

Sekiranya anda berminat, anda boleh (lihat 2) melihat apa yang sepatutnya berlaku semasa gameOver fungsi normal dipanggil.