Cara Berbual Suara di Nintendo Switch Games

Nintendo Switch tidak mempunyai mikrofon bawaan, yang menjadikan perbualan suara semasa bermain permainan dalam talian agak rumit. Walau bagaimanapun, masih ada beberapa cara untuk bercakap dengan rakan sepasukan anda di Switch. Inilah caranya untuk melakukannya.

Jawapannya Bergantung pada Permainan Anda

Switch tidak mempunyai ciri sembang suara bawaan dalam sistem operasinya. Nintendo menawarkan penyelesaian sembang suara dalam aplikasi Nintendo Switch Online untuk iPhone dan Android, tetapi ini memerlukan langganan Nintendo Switch Online. Itu diperlukan untuk bermain dalam talian dalam banyak permainan seperti Mario Kart dan Splatoon, tetapi tidak semua permainan dalam talian memerlukannya.

Sebagai contoh, Fortnite menggunakan akaun Epic Games yang berasingan dan tidak memerlukan langganan permainan dalam talian Nintendo. Oleh itu, beberapa permainan bukan Nintendo melangkau penyelesaian sembang suara Nintendo Online dan melakukannya secara langsung di konsol dengan alat dengar.

Dengan kata lain, kebanyakan permainan Nintendo memerlukan aplikasi telefon pintar yang berasingan untuk bersembang suara dalam talian. Anda menyambungkan alat dengar ke telefon anda dan berbual melalui aplikasi semasa anda bermain. Beberapa permainan pihak ketiga boleh melakukannya di Switch sendiri melalui bicu fon kepala 3.5 mm.

Inilah yang perlu anda ketahui:

  • Aplikasi dalam talian Nintendo Switch: Gunakan ini untuk permainan Nintendo seperti Mario Kart, Super Smash Bros Ultimate, dan Mario Tennis Aces. Anda memasang aplikasi di telefon anda dan berbual dengan rakan anda.
  • Secara Langsung di Tukar: Beberapa permainan pihak ketiga termasuk Fortnite dan Overwatch tidak memerlukan aplikasi yang berasingan. Anda hanya menyambungkan alat dengar standard ke bicu audio 3.5 mm tunggal pada Suis dan berbual tanpa aplikasi, sama seperti telefon pintar. Sekali lagi, permainan Nintendo sendiri tidak akan berfungsi dengan ini.
  • Beralih ke Perselisihan: Sekiranya semua ini kelihatan terlalu rumit, kami bersetuju. Kami mencadangkan beralih ke Discord atau aplikasi lain seperti Teamspeak jika anda ingin bersembang dengan rakan anda semasa bermain permainan Tukar.

Aplikasi Dalam Talian Nintendo Switch

Penyelesaian sembang suara rasmi Nintendo adalah aplikasi yang boleh anda muat turun untuk iOS dan Android. Selain sembang suara dalam permainan dengan rakan dan rakan sepasukan anda, anda dapat menggunakan aplikasi tersebut untuk menambahkan pengguna Nintendo yang lain sebagai teman, ping mereka untuk bermain, dan melihat statistik anda dan rakan anda untuk permainan tertentu. Anda juga boleh menggunakannya untuk menjemput rakan melalui media sosial.

Bergantung pada permainan, anda boleh berbual suara dengan pemain lain di lobi anda atau dengan rakan yang telah anda tambahkan. Splatoon 2 dan Mario Kart 8 adalah beberapa permainan popular yang menyokong aplikasi. Untuk menggunakannya, anda perlu mempunyai akaun Nintendo Online.

Walau bagaimanapun, banyak pengguna menunjukkan bahawa pengalaman menggunakan aplikasi ini agak buruk, dengan masalah kelewatan audio dan sambungan yang kerap. Selain itu, melainkan jika anda mempunyai pengadun audio, anda tidak boleh menggunakan sepasang fon telinga pada telefon dan Nintendo Switch anda pada masa yang sama. Sekiranya anda ingin menggunakan fon telinga, anda harus memilih antara mendengar perbualan suara dan mendengar audio dalam permainan, yang sangat penting untuk beberapa permainan.

Aplikasi ini juga dikunci di rantau ini. Saat ini tidak tersedia di beberapa wilayah, terutama di Asia dan Amerika Selatan. Memandangkan banyak permainan ini mempunyai pangkalan pemain global, ini menghadkan akses sembang suara mudah ke bahagian penting dari asas pemain berpotensi untuk permainan.

Sembang Suara terbina dalam untuk Permainan Tertentu

Salah satu perkara yang tidak biasa mengenai penyelesaian mudah alih Nintendo adalah bahawa bicu audio 3.5 mm tunggal pada konsol mempunyai input audio, jadi sebenarnya menyokong sembang suara terbina dalam. Namun, kerana ia bukan ciri yang banyak dilaksanakan, hanya segelintir permainan yang menyokong sembang suara bersepadu dari Switch tanpa harus menggunakan aplikasi tersebut.

Permainan bertahan penembak orang ketiga Blizzard Overwatch dan permainan Epik Fortnite adalah antara permainan yang menyokongnya. Sekiranya anda memainkan salah satu permainan ini, pasangkan sepasang fon kepala yang baik, dan anda boleh segera bercakap dengan rakan sepasukan anda. Permainan Nintendo sendiri tidak menyokong ini dan memerlukan aplikasi.

Malangnya, Nintendo Switch tidak menyokong fon kepala Bluetooth, jadi anda tidak boleh menggunakannya untuk sembang suara.

Aplikasi Pihak Ketiga

Sekiranya permainan yang anda mainkan tidak menyokong sembang suara bawaan, dan aplikasi Nintendo Switch Online kereta atau tidak tersedia di wilayah anda, anda harus mencari aplikasi pihak ketiga. Aplikasi sembang suara yang paling popular adalah Discord, yang mempunyai banyak fitur dan mempunyai aplikasi untuk kedua-dua mudah alih dan desktop. Discord menyokong tetapan aktiviti push to talk dan suara untuk mengesan input audio. Aplikasi mudah alih juga membolehkan anda masuk dan keluar dari aplikasi dengan lancar tanpa panggilan terputus atau tergagap.

Terdapat beberapa alternatif lain, seperti TeamSspeak dan Skype, tetapi kedua-duanya tidak begitu mantap atau mempunyai komuniti permainan seperti Discord.

Anda harus ingat bahawa aplikasi pihak ketiga tidak akan mempunyai integrasi asli dengan permainan yang anda mainkan, jadi sukar untuk berbual dengan orang asing dengan cepat. Walau bagaimanapun, jika anda berbual dengan orang yang sudah anda kenal, pengalaman suara yang lebih halus menjadikannya alternatif yang bagus untuk aplikasi Nintendo.

Masa Depan Nintendo Switch dan Sembang Suara

Tidak mungkin Nintendo akan menjauhkan diri daripada menggunakan aplikasi mudah alih. Sebilangan besar tajuk atau permainan Nintendo pihak pertama yang diedarkan oleh syarikat kemungkinan besar akan menggunakan pelaksanaan aplikasi. Walau bagaimanapun, port judul berbilang pemain yang akan datang ke Switch dapat menyokong fungsi sembang suara terbina dalam.

Buat masa ini, jika anda bermain dengan rakan anda, kami mencadangkan untuk melompat ke Discord.