Cara Cepat Mematikan Pemberitahuan Mengganggu di Apple Watch

Secara lalai, Apple Watch berbunyi setiap kali iPhone anda melakukannya. Tetapi bagaimana jika anda ingin mematikan pemberitahuan aplikasi yang sangat mengganggu di Apple Watch anda? Anda boleh melakukan ini dengan betul dari pergelangan tangan.

Cara Mematikan Pemberitahuan Aplikasi di Apple Watch

Bermula dengan watchOS 5, Apple Watch memperoleh kemampuan untuk menenangkan dan mematikan pemberitahuan langsung dari Pusat Pemberitahuan. Ciri Deliver Quietly berfungsi sama seperti pada iPhone anda. Apabila diaktifkan, Apple Watch anda tidak akan berdengung atau bergetar, tetapi anda akan mendapat pemberitahuan ketika anda mengunjungi Pusat Pemberitahuan.

Sekiranya anda jenis orang yang hanya mahukan subset pemberitahuan (mungkin hanya yang paling penting) di Apple Watch anda, anda juga boleh mematikan pemberitahuan untuk aplikasi.

Untuk memulakan proses ini, leret ke bawah dari jam tangan di Apple Watch anda untuk mendedahkan Pusat Pemberitahuan.

Kemudian, cari pemberitahuan dari aplikasi yang ingin anda lumpuhkan dan kemudian sapu ke kiri di atasnya.

Di sini, ketik tiga titik.

Anda sekarang akan melihat dua pilihan. Ketuk pilihan "Kirimkan dengan Senyap" untuk mematikan pemberitahuan. Jika anda ingin menonaktifkan pemberitahuan sama sekali, ketuk pilihan "Matikan Apple Watch".

Ciri Deliver Quietly sangat bagus untuk anda inginkan waktu henti sementara. Tetapan ini diselaraskan dengan iPhone anda dan anda juga dapat menyesuaikan fitur ini dari Pusat Pemberitahuan pada iPhone anda.

Selepas tempoh yang tenang, anda mungkin ingin kembali ke tingkah laku lalai. Untuk itu, anda boleh menggesek kiri pemberitahuan sekali lagi dan mengetuk butang Menu untuk mendedahkan pilihannya. Di sini, anda sekarang akan melihat pilihan "Sampaikan dengan Penting". Ketiknya.

BERKAITAN: Cara Cepat Mematikan Pemberitahuan Mengganggu di iPhone atau iPad

Cara Menguruskan Pemberitahuan Aplikasi Apple Watch

Kadang-kadang, anda mungkin mahu mengaktifkan semula pemberitahuan untuk aplikasi di Apple Watch anda. Anda boleh melakukan ini dari aplikasi Tonton di iPhone anda.

Buka aplikasi "Tonton", dan dari tab "Jam Saya", ketuk opsi "Pemberitahuan".

Di sini, ketik aplikasi yang ingin anda konfigurasikan pemberitahuan.

Tukar tetapan ke "Izinkan Pemberitahuan" untuk kembali ke pilihan lalai.

Di bahagian Pemberitahuan, tatal ke bawah sehingga anda menemui bahagian "Cermin iPhone Daripada". Di sini, anda akan melihat senarai aplikasi iPhone yang tidak mempunyai rakan sejawat Apple Watch yang boleh anda perhatikan pemberitahuannya. Untuk mengaktifkan semula pemberitahuan untuk aplikasi, ketuk togol di sebelahnya.

Sekiranya anda ingin mematikan pilihan Kirimkan Diam untuk pemberitahuan dari iPhone, anda harus menggunakan aplikasi "Tetapan" telefon bimbit.

Untuk melakukannya, buka aplikasi "Tetapan" dan kemudian ketuk pilihan "Pemberitahuan".

Tatal ke bawah dan ketuk aplikasi (ia akan mempunyai tag "Penghantaran Tenang" di bawah judul).

Di sini, aktifkan amaran untuk Skrin Kunci dan Sepanduk. Di bawah bahagian itu, ketuk togel di sebelah pilihan "Suara" dan "Lencana" untuk kembali ke tingkah laku lalai.

Anda boleh melakukan lebih banyak perkara dengan Apple Watch anda. Lihat panduan petua Apple Watch kami untuk mengetahui lebih lanjut.