Cara Mengganti Emoji di Facebook Messenger dengan Emoji Sistem iOS

Facebook Messenger pada iOS mempunyai set emoji sendiri, berbeza dengan emoji yang biasa anda lihat dalam aplikasi iOS standard, seperti Mesej. Sekiranya anda tidak menyukai penampilan emoji Messenger, anda boleh beralih ke emoji lalai iOS.

Untuk beralih ke emoji sistem di Messenger (ditunjukkan di sebelah kanan atas), anda perlu mengubah tetapan di aplikasi Messenger, bukan tetapan sistem iOS. Jadi pertama, buka Messenger.

Di bahagian bawah layar, ketuk ikon "Saya".

Kemudian, ketik "Foto, Video & Emoji".

Apabila butang gelangsar "Messenger Emoji" dihidupkan (hijau), anda akan melihat emoji versi Messenger.

Ketuk butang gelangsar "Messenger Emoji" untuk kembali ke emoji sistem. Butang gelangsar bertukar menjadi putih apabila dimatikan.

BERKAITAN: Cara Memaksa-Keluar Aplikasi pada Mana-mana Telefon Pintar, Komputer, atau Tablet

Perubahan itu tidak berlaku dengan segera. Anda mesti memaksa keluar Messenger dan kemudian membukanya semula. Semua emoji menjadi emoji sistem, dan juga emoji baru yang anda hantar atau terima mulai sekarang.

Tetapan ini hanya mempengaruhi apa yang anda lihat pada peranti anda. Itu tidak mempengaruhi apa yang dilihat oleh orang di hujung peranti mereka. Silap mata ini hanya untuk pilihan peribadi anda sekiranya anda benci dengan penampilan emoji Facebook Messenger.