Singkirkan Popup Masuk Microsoft OneDrive yang Mengganggu

Setiap kali anda menghidupkan semula PC Windows 10 anda, Microsoft OneDrive menganggu anda untuk log masuk atau membuat akaun. Tetapi bagaimana jika anda tidak mahu? Bagaimana jika anda mahu ia hilang selamanya? Microsoft tidak memberi anda pilihan itu, tetapi kami mempunyai cara untuk mematikannya selamanya.

Anda akan berfikir jika komputer sangat pintar, ia akan mendapat mesej setelah anda menutup dialog setiap kali anda menghidupkan semula. Tetapi tidak. Mereka benar-benar sangat menginginkan anda mendaftar ke OneDrive. Buat ia berhenti!

Cara Melumpuhkan, Membunuh, Menghancurkan, dan Keluar dari Permintaan Mendaftar Microsoft OneDrive untuk Selamanya

Sekiranya anda ingin membuat dialog yang menjengkelkan menjadi baik, anda perlu mematikan OneDrive, dan terdapat beberapa cara untuk melakukan ini.

Pilihan Paling Mudah: Lumpuhkan OneDrive dari Permulaan

Sebab OneDrive bermula dengan Windows setiap masa adalah kerana ia disenaraikan dalam item permulaan dalam konfigurasi PC anda. Untuk melumpuhkan OneDrive daripada memulakan setiap kali anda menghidupkan semula PC anda, cukup klik kanan pada Taskbar dan pilih "Task Manager" - atau gunakan pintasan papan kekunci CTRL + SHIFT + ESC yang berguna.

Dalam Pengurus Tugas, pilih pilihan "Lebih Banyak Butiran" di bahagian bawah, dan kemudian balik ke tab Permulaan, di mana anda akan melihat item baris yang menyinggung perasaan. Cubalah dengan butang Lumpuhkan, dan anda sudah selesai.

Pada masa berikutnya anda menghidupkan semula PC anda, tetingkap masuk OneDrive yang menjengkelkan itu akan hilang.

Tidak Pernah Menggunakan OneDrive? Anda Hanya Boleh Menyahpasangnya

BERKAITAN: Cara Melumpuhkan OneDrive dan Mengeluarkannya Dari Penjelajah Fail pada Windows 10

Daripada melumpuhkan sesuatu yang tidak akan anda gunakan, pilihan nuklear adalah dengan melepaskannya. Pergi ke Tetapan (tekan Windows + I), klik pilihan "Aplikasi", cari Microsoft OneDrive di bawah bahagian "Aplikasi & Ciri", dan kemudian klik butang "Nyahpasang".

BERKAITAN: Cara Melumpuhkan OneDrive dan Mengeluarkannya Dari Penjelajah Fail pada Windows 10

Catatan: Sekiranya anda menggunakan Windows versi Pro, anda perlu menggunakan pembaikan dasar kumpulan untuk membuang OneDrive dari bar sisi Penjelajah Fail, tetapi untuk pengguna Rumah dan jika anda hanya mahu ini berhenti muncul dan mengganggu anda di memulakan, menyahpasang mestilah baik.

Atau Anda Mungkin Menggunakan OneDrive, Mungkin

Sebagai alternatif, anda sebenarnya boleh menggunakan OneDrive jika anda mahu. Sekiranya anda mempunyai langganan Office 365, anda mendapat akses ke ruang terabyte, dan ia berfungsi dengan baik.