Dari Peti Petua: Mengekstrak Audio dari Mana-mana Video Menggunakan VLC, Menyelinap di sekitar Paywalls, dan Melambatkan Windows Live Mesh Semasa Boot.

Setiap minggu kami menggali beg surat pembaca kami dan berkongsi petua dan trik yang anda kirimi e-mel. Minggu ini kami menyoroti cara mengekstrak audio dari mana-mana fail video dengan VLC, menyelinap di sekitar paywalls laman berita, dan bagaimana menunda Windows Live Mesh dari memuatkan dengan segera.

Ekstrak Audio dari Mana-mana Fail Video dengan VLC

Awal minggu ini kami telah berkongsi panduan untuk menggunakan VLC untuk mengubah saiz video untuk telefon Android anda. Reedip menulis dengan panduannya untuk menggunakan VLC untuk mengekstrak audio dari mana-mana fail video dan menukarnya ke format MP3. Dia menulis:

VLC bukan hanya Pemain Media, tetapi keseluruhan perisian itu sendiri. Ini hanya percubaan yang saya lakukan untuk mencuba dan mendapatkan fail MP3 dari video yang saya muat turun dari YouTube.

VLC mempunyai cara yang sangat mudah untuk menukar FLV (atau fail video lain untuk itu) ke MP3

Yang perlu anda buat ialah:

  1. Buka VLC.
  2. Pergi ke Media -> Tukar / Simpan .
  3. Apabila anda mengklik Convert / Save, ia akan membuka kotak dialog di mana anda boleh memilih fail yang anda perlukan untuk menukar (iaitu fail video / FLV yang ingin anda ubah menjadi MP3).
  4. Setelah memilih fail, klik pada butang Convert / Save yang terletak di sebelah kanan bawah kotak dialog.
  5. Selepas ini, akan ada kotak dialog untuk Stream Output . Periksa pilihan 'Fail', dan pergi ke 'Browse' untuk menyimpan fail secara tempatan dengan nama fail yang anda pilih. Setiap kali anda memasukkan nama fail baru dan klik Simpan, ".ps" ditambahkan pada akhir nama fail. Ganti pelanjutan ".ps" dengan peluasan ".mp3".
  6. Di bahagian Tetapan pada kotak dialog Convert ada menu drop down Profile. Di bahagian Profil tarik menu ke bawah dan pilih MP3 (untuk pengekodan MP3).
  7. Klik SIMPAN dan biarkan aliran data. Setelah selesai, buka fail MP3 dan nikmati.

Petua hebat Reedip; betul, VLC adalah pisau alat media Tentera Swiss yang benar. Terima kasih kerana menulis.

Menyelinap di Paywalls dengan Bantuan Google

Charles menulis dengan teknik mudahnya untuk mendapatkan akses ke artikel yang tersembunyi di balik gaji:

Saya peminat berita. Saya menggunakan ciri Google Alert dalam G-mail untuk mengarahkan topik yang saya minati. Sebilangan besar laman web menawarkan kandungan percuma dan ada yang meminta masuk ... biasanya percuma.

Tetapi, ada beberapa laman web yang mahu anda membayar hak istimewa membaca artikel mereka. Dua yang dapat saya ingat adalah "Wall Street Journal" dan "Financial Times". Mengapa mereka berkeras untuk membayar pelanggan sedangkan orang lain tidak… Saya tidak tahu. Umumnya perenggan pertama dilihat dan itu sahaja. Menggoda.

Ada kerja di sekitar. Di bahagian bawah setiap artikel Google mempunyai pautan yang mengatakan, "Lihat semua cerita mengenai topik ini". Dengan mengklik pautan itu, anda akan mendapat semua artikel berkaitan. Anda juga mendapat pautan baru ke laman web yang sebelumnya disekat sebahagiannya. Pautan ini bagaimanapun adalah artikel lengkap tanpa syarat!

Sangat pandai; paywalls adalah strategi yang pelik bagi syarikat yang berusaha untuk bersaing dalam media maklumat percuma dan segera. Kerja bagus mencari kaedah mudah untuk melingkari mereka.

Menunda Permulaan Windows Live Mesh

Pembaca Neutronstar21 menulis dengan tipnya kerana menunda permulaan Windows Live Mesh:

Saya mempunyai penyelesaian yang mudah untuk mengelakkan Windows Live Mesh (WLM) bermula dari logon (Windows 7) tetapi masih dapat log masuk secara automatik apabila dimulakan secara manual. Saya memerlukan pembaikan ini kerana saya mahu menyegerakkan jumlah yang dienkripsi yang memerlukan kata laluan selepas log masuk. WLM akan gagal semasa log masuk kerana tidak dapat mencari kelantangan yang ditentukan untuk disegerakkan. 

WLM tidak dapat dinonaktifkan untuk memulakan login sekiranya pilihan "log masuk secara automatik" dicentang. Saya dapati bahawa dengan pilihan ini diperiksa WLM akan menulis kunci pendaftaran menjalankan permulaan (seperti di bawah) setiap kali ia dilaksanakan. Saya dapati langkah 2-5 di sini, untuk memberi penghargaan sekiranya perlu. Kunci ditulis oleh WLM setiap kali ia dilaksanakan (dengan pilihan "log masuk secara automatik" diperiksa):

[HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run]

“WLSync” = ”\” C: \\ Fail Program (x86) \\ Windows Live \\ Mesh \\ WLSync.exe \ "/ latar belakang"

Bagaimanapun, perbaiki adalah seperti berikut.

1. Untuk menghapus kunci pendaftaran, buat fail kumpulan yang melaksanakan perintah:

Reg Delete "HKCU \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run" / v WLSync / f

2. Untuk menjalankan skrip ini di Windows 7 Logoff:

Ketik "Gpedit.msc" di kotak Start Button Run dan tekan "Enter. Ini membuka Editor Dasar Kumpulan.

3. Arahkan ke "Konfigurasi Pengguna \ Tetapan Windows \ Skrip (Logon / Logoff)" di panel kiri. Klik dua kali "Logoff" di sebelah kanan untuk memunculkan sifat.

4. Klik "Tambah." Ini memuatkan dialog Tambah Skrip. Klik "Browse" dan pilih skrip yang anda buat. Ini meletakkannya di medan "Nama Skrip".

5. Klik "OK" di bahagian bawah dialog Tambah Skrip untuk mengesahkan. Ini membawa anda kembali ke tetingkap sifat. Klik "Terapkan" di bahagian bawah dan tutup editor dasar anda. Skrip akan berjalan semasa pengguna log keluar.

Sekiranya anda berada dalam situasi yang sama, ini adalah penyelesaian yang baik untuk masalah tertunda-tetapi-secara automatik log masuk dengan Windows Live Mesh. Terima kasih kerana berjaya melakukan kerja-kerja dan mengetahui Neutronstar21!

Ada petua untuk dikongsi? Nyalakan dengan cara kami melalui [email protected] dan anda mungkin hanya melihatnya di halaman depan.