Cara Menonton Netflix dengan Rakan Anda Dalam Talian

Apabila anda berada di rumah, anda tidak akan menonton Netflix dengan rakan anda. Tetapi hanya kerana anda tidak dapat bertemu secara langsung tidak bermakna anda tidak dapat menonton bersama. Inilah cara anda dapat menonton Netflix dengan rakan anda dalam talian.

Anda boleh mewujudkannya dengan sambungan Chrome Parti Netflix. Ia membolehkan anda membuat ruang sembang dalam talian dengan rakan anda di mana anda semua dapat menonton filem atau tayangan yang sama secara serentak.

Anda boleh menghantar mesej di ruang sembang, melangkau bahagian filem, atau melangkau ke episod rancangan seterusnya. Sebenarnya, jika anda menonton rancangan TV, anda boleh menonton banyak episod di ruang sembang yang sama. Sekiranya anda menonton filem, anda mesti membuat ruang sembang baru setiap masa.

Sekali lagi, Pesta Netflix hanya tersedia sebagai pelanjutan Chrome, jadi anda harus menonton di komputer riba atau desktop anda bukan TV atau tablet anda. Walau bagaimanapun, ia bernilai pengorbanan.

Kami mencari Aplikasi dan Google Play Stor untuk mencari alternatif. Tetapi berkat dasar ketat Netflix pada aplikasi pihak ketiga, tidak ada pilihan yang boleh dipercayai atau selamat untuk melakukan ini selain daripada Netflix Party. Dan kami mengesyorkan agar anda tidak menggunakan aplikasi yang meminta nama pengguna dan kata laluan Netflix anda.

Sambungan Parti Netflix sangat mudah digunakan. Yang mesti anda buat hanyalah berkongsi pautan dengan rakan anda. Setelah mereka mengkliknya dan memasang sambungan Netflix Party, anda semua dapat menonton Netflix bersama-sama.

Untuk memulakan, kunjungi halaman sambungan Chrome Parti Netflix dan klik "Tambahkan ke Chrome."

Dalam pop timbul, klik "Tambah Sambungan."

Anda sekarang akan melihat ikon "NP" di bar sambungan. Ia akan menjadi kelabu apabila anda tidak menggunakan pelanjutan.

Sekarang, buka laman web Netflix dan log masuk. Pilih sesuatu yang ingin anda tonton bersama rakan anda.

Apabila video mula dimainkan, ikon "NP" di bar sambungan akan menjadi merah; klik. Klik "Mulakan Pesta" di menu drop-down.

Sekiranya anda mengklik kotak centang di sebelah pilihan "Hanya Saya Ada Kawalan", anda akan menjadi satu-satunya orang dalam sembang yang dapat mengawal video atau melangkau ke episod seterusnya.

Pesta Netflix menghasilkan URL unik untuk ruang sembang anda. Salin ini dan bagikan dengan rakan anda di platform pesanan pilihan anda. Sekiranya anda tidak mahu mengaktifkan ciri sembang, hapus centang kotak di sebelah "Tunjukkan Sembang".

Apabila rakan anda mengklik pautan, video akan segera dimainkan. Mereka perlu mengklik ikon sambungan "NP" untuk mengaktifkan Parti Netflix, dan kemudian mereka memasuki ruang sembang.

Di ruang sembang, anda dapat memantau siapa yang telah bergabung atau keluar, serta siapa yang menjeda atau meneruskan video dengan pantas.

Untuk menyesuaikan profil anda, klik ikon Profil anda di sudut kanan atas.

Di sini, anda boleh menukar ikon profil atau nama panggilan anda.

Sekarang, yang tinggal hanyalah duduk, menonton rancangannya, dan menggunakan ciri sembang setiap kali anda ingin memberi komen mengenai sesuatu.

Apabila anda ingin mengakhiri pesta, klik ikon "NP", dan kemudian pilih "Putuskan sambungan". Sekiranya anda menutup video dan kembali ke laman utama Netflix, itu juga akan memutuskan pesta dan ruang sembang.

Di Pesta Netflix, ruang sembang berputar di sekitar aliran video tertentu, dan tidak ada bilik kekal atau sejarah sembang. Setelah anda selesai dengan filem dan anda menutup pemain, ruang sembang juga akan hilang.

Menonton Netflix dengan rakan anda semasa anda berada di rumah adalah cara terbaik untuk meluangkan masa. Ini juga salah satu daripada banyak cara untuk menonton video bersama dalam talian.

BERKAITAN: Cara Memaksimumkan Waktu Percuma di Rumah