Cara Mengubah Waktu Keluar Skrin Kunci Windows 10

Secara lalai, skrin kunci Windows 10 tamat dan mematikan monitor anda selepas satu minit. Sekiranya anda mahu ia bertahan lebih lama daripada itu - katakanlah, jika anda mempunyai gambar latar yang anda suka melihat atau anda menikmati Cortana yang berguna - terdapat peretasan Registry sederhana yang akan menambahkan tetapan pada pilihan kuasa anda.

Pertama, anda perlu mengatasi Registry untuk menambahkan pengaturan timeout pada pilihan kuasa PC anda. Anda boleh melakukannya dengan mengedit Registry secara manual atau memuat turun hack satu klik kami. Setelah menambahkan tetapan, anda kemudian akan menetapkan waktu tunggu anda menggunakan applet Pilihan Kuasa standard di Panel Kawalan. Inilah cara menyelesaikannya.

BERKAITAN: Cara Menyesuaikan Skrin Kunci pada Windows 8 atau 10

Tambahkan Tetapan Timeout ke Pilihan Kuasa dengan Mengedit Registry Secara Manual

Untuk menambahkan pengaturan timeout ke pilihan kuasa, anda hanya perlu membuat penyesuaian pada satu tetapan di Windows Registry.

BERKAITAN: Belajar Menggunakan Registry Editor Seperti Pro

Amaran standard: Registry Editor adalah alat yang kuat dan penyalahgunaannya dapat menjadikan sistem anda tidak stabil atau bahkan tidak dapat dikendalikan. Ini adalah peretasan yang cukup mudah dan selagi anda mematuhi arahan, anda tidak akan menghadapi masalah. Walaupun begitu, jika anda belum pernah bekerja dengannya, pertimbangkan untuk membaca tentang cara menggunakan Registry Editor sebelum anda memulakannya. Dan semestinya sandarkan Registry (dan komputer anda!) Sebelum membuat perubahan.

Buka Registry Editor dengan menekan Start dan ketik "regedit." Tekan Enter untuk membuka Registry Editor dan beri izin untuk membuat perubahan pada PC anda.

Dalam Editor Pendaftaran, gunakan bar sisi kiri untuk menavigasi ke kekunci berikut:

HKEYLOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Power \ PowerSettings \ 7516b95f-f776-4464-8c53-06167f40cc99 \ 8EC4B3A5-6868-48c2-BE75-4F3044BE88A7

Di panel sebelah kanan, klik dua kali Attributes nilai untuk membuka tetingkap sifatnya.

Tukar nilai dalam kotak "Nilai data" dari 1 hingga 2, dan kemudian klik OK.

Itu sahaja yang perlu anda lakukan di Pejabat Pendaftaran. Langkah seterusnya anda adalah mengubah tetapan waktu tunggu menggunakan Pilihan Kuasa. Sekiranya anda ingin membuang tetapan itu dari Pilihan Kuasa, kembali dan ubah  Attributesnilainya dari 2 kembali ke 1.

Muat turun Hack Satu Klik Kami

Sekiranya anda tidak ingin menyelami Registry sendiri, kami telah membuat beberapa hacks pendaftaran yang boleh anda gunakan. Peretasan "Tambahkan Pengaturan Waktu AttributesKeluar Skrin Kunci ke Pilihan Kuasa" membuat perubahan nilai dari 1 menjadi 2. Peretasan "Buang Tetapan Waktu Keluar Skrin Kunci dari Pilihan Kuasa (Lalai)" mengubah Attributesnilai dari 2 kembali ke 1, mengembalikan tetapan lalai . Kedua-dua peretasan disertakan dalam fail ZIP berikut. Klik dua kali yang anda mahu gunakan dan klik pada arahan. Apabila anda telah menerapkan peretasan yang anda mahukan,  perubahan akan berlaku dengan serta-merta.

Hacks Timeout Skrin Kunci

BERKAITAN: Cara Membuat Hacks Registry Windows Anda Sendiri

Peretasan ini benar-benar hanya 8EC4B3A5-6868-48c2-BE75-4F3044BE88A7  kunci, dilucutkan ke nilai Atribut yang kita bicarakan di bahagian sebelumnya dan kemudian dieksport ke fail .REG. Menjalankan salah satu set membolehkan nilai ke nombor yang sesuai. Dan jika anda suka bermain-main dengan Registry, ada baiknya meluangkan masa untuk belajar membuat hacks Registry anda sendiri.

Tukar Tetapan Masa Had dalam Pilihan Kuasa

Sekarang setelah anda mengaktifkan tetapan waktu tamat, sudah tiba masanya untuk menjalankan Opsyen Kuasa dan menggunakannya. Tekan Mula, ketik "Pilihan Kuasa", kemudian tekan Enter untuk membuka Pilihan Kuasa.

Di tetingkap Pilihan Kuasa, klik pautan "Ubah tetapan rancangan" di sebelah rancangan kuasa apa pun yang anda gunakan.

Di tetingkap Edit Pelan Rancangan, klik pautan "Ubah tetapan daya lanjutan".

Dalam dialog Pilihan Kuasa, luaskan item "Paparan" dan anda akan melihat tetapan baru yang anda tambahkan disenaraikan sebagai "Waktu tutup paparan kunci Konsol." Kembangkannya dan kemudian anda boleh menetapkan waktu tunggu selama beberapa minit yang anda mahukan.

Ini adalah sedikit kesulitan untuk menangani Pendaftaran hanya untuk menyediakan tetapan ini, tetapi sekurang-kurangnya ia ada. Dan jika anda mempunyai PC desktop atau komputer riba yang disambungkan ke sumber kuasa, ada baiknya anda mengetahui bahawa anda boleh membiarkan skrin kunci itu lebih lama dari satu minit jika anda mahu.